Informatie

Gids voor kankeroverlevenden

Gids voor kankeroverlevendenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Achtergrond

The Cancer Survivor’s Guide: Foods That Help You Fight Back is geschreven door Neal Barnard, M.D, bestsellerauteur en voorstander van een plantaardig dieet, en Jennifer Reilly, een voedingsadviseur voor The Cancer Project.

Dit boek legt het verband uit tussen ons dieet en de hormonen die kanker aanwakkeren en hoe overstappen naar een vetarm veganistisch dieet voordelen biedt voor iedereen die risico loopt op of de diagnose kanker krijgt. De auteurs stellen dat het hun doel is om "wetenschappelijke bevindingen te vertalen in eenvoudige, praktische stappen die u kunt gebruiken in uw eigen keuken, in de supermarkt, in restaurants - overal waar u nadenkt over wat u gaat eten."

Basisbeginselen van kankeroverlevenden

Hoewel de aanbevelingen in dit boek niet kunnen worden beschouwd als een behandeling voor kanker, is vastgesteld dat bepaalde voedingspatronen een groot voordeel lijken te hebben en mensen bij wie kanker is vastgesteld, helpen een langer en gezonder leven te leiden.

Een van de belangrijkste bevindingen is dat diëten met veel vezels en weinig vet de neiging hebben om de hormoonspiegels die betrokken zijn bij de groei van kankercellen te verminderen. Er zijn ook aanwijzingen dat populaties die kleine hoeveelheden vlees en zuivelproducten consumeren, een lagere incidentie van kanker vertonen.

Door dit onderzoek is het belangrijkste principe dat in The Cancer Survivor Guide wordt uiteengezet, het benadrukken van vetarme, vezelrijke voedingsmiddelen zoals groenten, fruit, volle granen en peulvruchten. Er wordt geadviseerd om te streven naar een inname van veertig gram vezels per dag.

Er zijn ook bepaalde voedingsmiddelen die worden aanbevolen vanwege hun hoge gehalte aan antioxidanten en specifieke immuunversterkende stoffen. Deze omvatten voornamelijk groenten en fruit. Studies suggereren dat diëten die rijk zijn aan groenten en fruit de kans verkleinen dat kanker zich in de eerste plaats zal ontwikkelen en dat overlevenden van kanker die meer verse producten consumeren een langer kankervrij leven leiden.

Groenten en fruit bevatten verschillende beschermende stoffen, zoals bètacaroteen, lycopeen, vitamine E, selenium, vitamine C, zink en fytochemicaliën. De Cancer Survivors Guide bevat ook informatie over voedingsmiddelen die de immuniteit verstoren en moeten worden vermeden, inclusief dierlijke producten met een hoog vet- en cholesterolgehalte.

Het handhaven van een gezond gewicht verkleint de kans dat kanker zich zal ontwikkelen en kan ook de overleving verbeteren nadat de diagnose van kanker is gesteld. Het wordt echter niet aanbevolen om te bezuinigen op uw portiegroottes, omdat dit honger kan veroorzaken, wat kan leiden tot eetbuien en een gewichtstoename.

In plaats daarvan zou u zich moeten concentreren op gezond voedsel dat van nature weinig calorieën bevat, wat gemakkelijk te bereiken is als u uw dagelijkse maaltijdplan opbouwt rond groenten, fruit, volle granen en bonen.

Aanbevolen voedingsmiddelen

Boerenkool, boerenkool, broccoli, kool, tomaat, wortelen, meloen, mango, vijgen, bosbessen, knoflook, uien, amandelen, sojamelk, havermout, bruine rijst, pasteitempeh, kikkererwten, bonen, champignons, gist, seitan , ahornsiroop, kruiden en specerijen.

Voorbeeld van een maaltijdplan voor overlevenden van kanker

Ontbijt

Havermout met bosbessen

Lunch

Erwtensoep
Broodje volkoren
Salade met broccoli
1 peer

Tussendoortje

Hummus met baby wortelen

Avondeten

Penne met boerenkool, tomaten en olijven

Nagerecht

Pompoenvla

Oefening aanbevelingen

Oefening verbrandt calorieën, stimuleert de stofwisseling, versterkt de botten en vermindert stress die tot overeten kan leiden.

De Cancer Survivor Guide beveelt aan dat u langzaam begint wanneer u begint met trainen met een stevige wandeling elke dag gedurende een half uur of driemaal per week gedurende een uur. Maar zelfs degenen die vanwege gezondheidsproblemen niet kunnen trainen, kunnen nog steeds afvallen door een vetarm plantaardig dieet te volgen.

Kosten en lasten

The Cancer Survivor’s Guide: Foods That Help You Fight Back is te koop voor $ 19,95.

Klik hier om het boek met korting te kopen.

Voordelen

  • Een vetarm, plantaardig dieet kan het risico op het ontwikkelen van kanker verminderen en de overlevingskansen verhogen bij degenen die al zijn gediagnosticeerd.
  • Bevat specifieke informatie over voedsel en overleving van borst- en prostaatkanker.
  • Biedt kankerpatiënten een manier om proactief te worden in hun herstelproces.
  • Bevat recepten die speciaal zijn ontworpen om het risico op kanker te verminderen.
  • Auteurs zijn experts op het gebied van preventieve voeding.

Nadelen

  • Zeer beperkend en elimineert veel voedingsmiddelen, inclusief alle dierlijke producten.
  • Sommige lijners kunnen spijsverteringsstoornissen zoals gas en een opgeblazen gevoel ervaren wanneer ze in eerste instantie hun vezelinname verhogen.
  • Zal waarschijnlijk meer tijd nodig hebben om maaltijden te bereiden.
  • De Cancer Survivors Guide bevat geen maaltijdplan.
  • Sommige dessertrecepten bevatten geraffineerde suiker.

Conclusies

In de Gids voor overlevenden van kanker wordt uitgelegd hoe het voedsel dat we eten het risico op het ontwikkelen van kanker kan beïnvloeden en kan helpen bij het handhaven van de gezondheid van mensen bij wie al kanker is vastgesteld. Het programma dat in dit boek wordt beschreven, moet niet worden beschouwd als een behandeling voor kanker, maar wetenschappelijke studies suggereren dat deze manier van eten een belangrijk onderdeel is van een kankerpreventieve levensstijl.

Door Mizpah Matus B.Hlth.Sc (Hons)

Laatst beoordeeld: 15 juni 2017


Bekijk de video: Wietolie ervaringen - Borstkanker (Augustus 2022).