Informatie

Eet schoon dieet

Eet schoon dieetWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het Eat-Clean Diet van Oxygen Magazine-columniste Tosca Reno is gebaseerd op haar persoonlijke ervaringen met gewichtsverlies.

Voordat ze ontdekte hoe ze 'schoon moest eten', had Reno overgewicht van 200 pond en had ze geen energie na de geboorte van drie kinderen. Ze onderging een geweldige transformatie door haar dieet en levensstijl te veranderen.

Haar aanpak was zo succesvol dat ze nu een geslaagd zwempakmodel is.

Eet Clean Diet Basics

Schoon eten betekent in feite dat voedingsmiddelen worden geselecteerd uit die in hun natuurlijke staat; onbewerkt en heel. Tomaten zijn bijvoorbeeld schoon voedsel, terwijl ketchup dat niet is. Zelfgemaakte tomatensaus kan als schoon voedsel worden beschouwd als het helemaal opnieuw is bereid met alle ‘schone’ ingrediënten.

Dit is niet noodzakelijk een caloriearme benadering van een dieet, waarbij meer nadruk wordt gelegd op de kwaliteit van het geselecteerde voedsel, hoewel Tosca wel enkele suggesties geeft om te helpen bij het beheersen van calorieën.

Reno benadrukt het belang van elke dag een gezond ontbijt eten en nooit maaltijden overslaan. Ze moedigt ook lijners aan om zich voor te bereiden op maaltijden die buitenshuis moeten worden gegeten door voedzaam voedsel in te pakken dat goed reist en door van tevoren te plannen.

Ze beveelt elke dag zes kleine maaltijden aan die volledig uit schoon voedsel moeten bestaan. Elke maaltijd moet ongeveer 300-400 calorieën bevatten en moet zowel eiwitten als complexe koolhydraten bevatten.

Cheat-maaltijden zijn slechts één keer per week toegestaan. Dit betekent dat dit een zeer strikt plan is dat veel discipline vereist, naast het implementeren van een dramatische herziening van het dieet en de levensstijl voor de meeste mensen.

Aanbevolen voedingsmiddelen

 • Een breed scala aan verse groenten en fruit vormt de basis van het dieet.
 • Complexe koolhydraten omvatten zowel peulvruchten als volle granen zoals bruine rijst en haver.
 • Magere eiwitten zoals kipfilet, kalkoen en vis.
 • Bronnen van gezonde vetten zijn onder meer olijfolie, avocado en rauwe noten.
 • Te vermijden voedingsmiddelen omvatten alle bewerkte voedingsmiddelen, geraffineerde granen, suiker, voedingsmiddelen die verzadigde en transvetten bevatten en alcohol.

Voorbeeld van een plan voor schoon eten

Ontbijt


Havermout pannenkoeken met verse aardbeien

Ochtendsnack


Appel met rauwe noten en gedroogd fruit

Lunch


Franse linzensalade in mediterrane stijl

Tussendoortje


Smoothie met vers fruit en yoghurt

Avondeten


Geroosterde kipfilet met rode aardappelen en asperges

Nagerecht


Apple cranberry crumble

Oefening aanbevelingen

Oefening wordt benadrukt als een essentieel onderdeel van elk programma voor gewichtsverlies en Reno adviseert lezers om de activiteit zoveel mogelijk te vergroten en om gedurende 3 dagen per week gedurende minimaal 30 minuten betrokken te raken bij een trainingsprogramma voor gewicht. Ze schrijft haar eigen inspirerende transformatie in grote mate toe aan krachttraining.

Deze weerstandsoefeningen kunnen worden gebruikt met het Eat Clean Diet.

Kosten en lasten

Het boek Eat-Clean Recharged Diet kost $ 16,95.

Voordelen

 • Beveelt een evenwichtige inname van alle voedselgroepen aan.
 • Frequente maaltijden die over de dag worden verspreid, voorkomen honger en bieden regelmatig hoogwaardige voeding.
 • Benadrukt hoe het eten van hele onverwerkte voedingsmiddelen u een beter gevoel geeft en uw gezondheid en uiterlijk verbetert.
 • Nadruk op het belang van voldoende inname van essentiële vetzuren.
 • Biedt zeer goede bronnen voor recept- en menuplanning met schattingen van de bereidingstijd voor maaltijden, naast voedingsanalyse.
 • Vergroot het bewustzijn van de juiste portiegroottes.
 • Het persoonlijke transformatieverhaal van Reno is zeer inspirerend en zal lezers helpen om zich gemotiveerd en aangemoedigd te voelen om veranderingen in hun eigen leven aan te brengen.

Nadelen

 • Zeer streng plan. Moet alle bewerkte voedingsmiddelen opgeven, inclusief geraffineerde koolhydraten, suikers, bereid voedsel en alcohol.
 • Kan sociale interacties verstoren, aangezien uit eten gaan buitengewoon moeilijk kan zijn zonder van het plan af te wijken.
 • Beveelt supplementen aan die onvoldoende wetenschappelijke ondersteuning bieden voor hun effectiviteit.

Schoon eten is gezond

Over het geheel genomen is dit waarschijnlijk een van de beste plannen die beschikbaar zijn, gezien vanuit het perspectief van de voedingskwaliteit van het dieet. Het advies van Reno om verzadigde vetten volledig te elimineren is echter twijfelachtig, omdat er aanwijzingen zijn dat ze een belangrijke rol spelen in de gezondheid.

Schoon eten vereist enorme discipline en kan sommige aspecten van de levensstijl van lijners verstoren, maar met een zorgvuldige planning kan dit zeker worden bereikt en het is waarschijnlijk dat de meeste lijners voor hun discipline worden beloond.

Gewichtsverlies zal waarschijnlijk uiteindelijk volgen, maar de resultaten zullen waarschijnlijk langzamer zijn dan veel andere dieetplannen vanwege de relatief hogere calorie-inname bij dit dieet. De voordelen van deze aanpak zijn echter dat de kans op gewichtsverlies groter is en dat de gezondheid hierdoor zal verbeteren.

Andere titels door Tosca

Just The Rules - Tosca's nieuwe snelgids voor gezond eten.

Door Mizpah Matus B.Hlth.Sc (Hons)

  Referenties:
 • Reno, T. (2009). Het EAT-CLEAN-DIEET opgeladen!: Blijvend vet verlies dat beter is dan ooit!. Robert Kennedy Publishing.
 • Smith, S., Paladino, A. (2010). Schoon en groen eten? Onderzoek naar de motivaties van consumenten voor de aankoop van biologisch voedsel. Australasian Marketing Journal (AMJ), 18 (2), 93-104. koppeling
 • Douglass, J. S., Tennant, D. R. (1997). Schatting van de inname via de voeding van voedselchemicaliën. In Chemische risicoanalyse van voedingsmiddelen (pp. 195-218). Springer ons. koppeling
 • Winter, C. K., Davis, S. F. (2006). Organisch voedsel. Journal of Food Science, 71 (9), R117-R124. koppeling

Laatst beoordeeld: 25 januari 2018

Ik wilde even zeggen hoe geweldig deze site is. De rekenmachines voor macronutriënten en dagelijkse caloriebehoeften die ik altijd gebruik. Dank u!

-


Bekijk de video: 10 DAGEN KETO DIEET - WAT EET IK u0026 KETO FLU? Inge Marieke (Augustus 2022).