Informatie

Diabetisch dieet

Diabetisch dieet



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Diabetisch dieet

Suikerziekte is een aandoening waarbij het lichaam glucose niet kan verwerken (een vorm van suiker).

De meest voorkomende vorm van diabetes is diabetes type II, die voornamelijk bij volwassenen voorkomt, maar als gevolg van obesitas bij kinderen is er een toenemende trend in de ontwikkeling van diabetes type 2 bij kinderen.

U loopt risico op deze vorm van diabetes als u er een algemene aanleg voor heeft (d.w.z. het staat in uw familiegeschiedenis), als u te zwaar bent en / of ouder bent dan 40 jaar.

Bij diabetes type II creëert de alvleesklier nog steeds insuline, maar niet genoeg, - of de insuline werkt niet correct (insulineresistentie).

Deze vorm van diabetes kan (tot op zekere hoogte) worden beheerd met de juiste voeding en lichaamsbeweging, maar ook met diabetespillen, insuline en een Dexcom-glucosemeter.

Sommigen hebben hun diabetes type 2 zelfs omgedraaid met een dieet, maar het hangt meestal af van de ernst van de aandoening of dit mogelijk is of niet.

Dieetplan voor diabetici

Een gezond eetplan voor een diabetespatiënt is een traditioneel vetarm dieet. Dit dieet zou een rantsoen van 25-30% vetten, 50-55% koolhydraten en 20% eiwitten bevatten.

Het elimineert ook eenvoudige koolhydraten in ruil voor degenen die complex zijn en langzaam verteren.

Omgekeerde diabetes vandaag is een dieetplan dat velen heeft geholpen hun diabetes om te keren. Klik hier om meer te leren.

Hieronder vindt u een voorbeeld van het soort dieet dat de meeste overheidsinstanties aanbevelen.

VOORBEELD MAALTIJDPLAN

Ontbijt

1/2 Grapefruit, 1 middelgrote kom havermout gegarneerd met extra magere melk. 1 theelepel honing en 1 theelepel lijnzaad.

Tussendoortje

1 kiwi's

Lunch

40 g (ongekookte) Basmatirijst - kook en server met 4oz gekookte kipreepjes. 1 kleine sinaasappel, gehakte komkommer en 2 theelepel pijnboompitten, met olievrije Franse dressing.

Snack halverwege de middag

2 knapperige donkere roggebroodjes met gistextract.

Avondeten

4 oz zalmfilet gegarneerd met 1 1/2 theelepel olijfolie gemengd met 1 teentje knoflook, gegrild en server met 6ox aardappelpuree met kruiden. Serveer met erwten en spinazie.
1 middelgrote glas droge witte of rode wijn of vruchtensap.

Levering van diabetische maaltijdplannen

Diet-to-go biedt kant-en-klare diabetische maaltijden - bij u thuis afgeleverd. Hun maaltijdplan met 1200 calorieën voldoet aan de American Diabetes Association Guidelines.

Lees hier meer over het Diabetesplan dieet om te gaan.

Diabetische richtlijnen

  • Drink veel water (om de nierfunctie te ondersteunen).
  • Streef naar langzaam maar duurzaam gewichtsverlies.
  • Eet weinig en vaak - dit helpt de bloedsuikerspiegel gelijk te houden.
  • Eet niet minder dan 25% vetten, omdat essentiële vetten de opname van de maaltijd zullen vertragen.
  • Probeer veel vers fruit, salades en groenten te eten.

Andere diabetesgerichte dieetplannen

Mayo Clinic Diabetes DietVan de gezondheidswerkers van de beroemde Mayo Clinic
40 dagen tot beter leven: diabetesOp geloof gebaseerde diabetesomkeerprogramma.
Er is een remedie voor diabetesGabriel Cousens, MD, beweert dat diabetes een geneesbare ziekte is die kan worden teruggedraaid door veranderingen in voeding en levensstijl.
NutriSystem D - DiabetischMaaltijdbezorgservice die gespecialiseerd is in door diabetici goedgekeurde maaltijden.
Diabetes Dtour-dieetHet is een programma van zes weken dat specifiek is gericht op de behoeften van type 2-diabetici, maar ook voor iedereen die worstelt met voedselhonger, overgewicht en chronische vermoeidheid, wat ook tekenen kunnen zijn van een verhoogd risico op het ontwikkelen van diabetes.

Door Mizpah Matus B.Hlth.Sc (Hons)

    Referenties:
  • Barnard, N. D., Cohen, J., Jenkins, D. J., Turner-McGrievy, G., Gloede, L., Green, A., Ferdowsian, H. (2009). Een vetarm veganistisch dieet en een conventioneel diabetesdieet bij de behandeling van diabetes type 2: een gerandomiseerde, gecontroleerde, 74 weken durende klinische studie. Het Amerikaanse tijdschrift voor klinische voeding, AJCN-26736H. koppeling
  • Turner-McGrievy, G.M., Barnard, N.J., Gloede, L., Green, A.A. (2008). Veranderingen in de opname van voedingsstoffen en voedingskwaliteit bij deelnemers met diabetes type 2 na een vetarm veganistisch dieet of een conventioneel diabetesdieet gedurende 22 weken. Journal of the American Dietetic Association, 108 (10), 1636-1645. koppeling
  • Barnard, ND, Gloede, L., Cohen, J., Jenkins, DJ, Turner-McGrievy, G., Green, AA, Ferdowsian, H. Een vetarm veganistisch dieet lokt grotere veranderingen in macronutriënten uit, maar is vergelijkbaar in therapietrouw en aanvaardbaarheid, vergeleken met een meer conventioneel diabetesdieet bij personen met diabetes type 2. Journal of the American Dietetic Association, 109 (2), 263-272. koppeling

Laatst beoordeeld: 16 januari 2018


Bekijk de video: Diabetes type 2 genezen met voeding? Voedingscentrum (Augustus 2022).