Informatie

Einde van te veel eten: Breaking Food Addiction

Einde van te veel eten: Breaking Food AddictionWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Achtergrond

The End of Overeating: Taking Control of the Insatiable American Appetite is geschreven door David Kessler, voormalig hoofd van de FDA. In dit boek onderzoekt Kessler de fundamentele redenen waarom zoveel mensen worstelen met hunkeren naar voedsel en te veel eten.

Kessler was geïntrigeerd door het feit dat sommige mensen in veel opzichten een sterke wilskracht lijken te hebben, maar het toch moeilijk vinden om ongezond voedsel te weerstaan. Hij interviewde een aantal mensen, waaronder voedingswetenschappers, leidinggevenden in de voedingsindustrie en gewone mensen met problemen met te veel eten, om te proberen te ontdekken waarom sommigen van ons zo machteloos zijn als het gaat om bepaald voedsel.

Einde van overeten Basics

Kessler legt uit hoe biologische en psychologische factoren overmatig hunkeren naar voedsel kunnen veroorzaken, waardoor we ons bezighouden met 'geconditioneerde hypereatie'. Dit betekent in feite dat u moet blijven eten tot voorbij het punt waar aan de honger en de voedingsbehoeften is voldaan.

Hij ontdekte dat wanneer we in bepaalde combinaties een combinatie van suiker, zout en vet consumeren, dit een feedbacklus in gang zet waarbij het beloningssysteem van onze hersenen betrokken is. Als het eenmaal op zijn plaats is, zet deze feedbacklus ons aan om steeds meer voedsel te zoeken en te eten, zelfs als we geen honger hebben, waardoor er een voedselverslaving ontstaat.

De betrokkenen in de voedingsindustrie zijn zich bewust van dit effect en proberen dit ook daadwerkelijk te bereiken, zodat we meer van hun producten kopen. Ze manipuleren hun voedsel om te zijn wat The End of Overeating “hyperpalatable” noemt, zodat we ze vaak willen eten en in overmatige hoeveelheden eraan verslaafd raken.

Het grootste deel van het boek is gewijd aan de wetenschap van het verlangen naar junkfood en het te veel eten en ontdekken van de methoden die door voedingsbedrijven worden gebruikt om consumenten aan te moedigen hun eten te veel te eten. Uiteindelijk ligt de meeste verantwoordelijkheid voor het doorbreken van te veel eten bij individuen, hoewel er enig algemeen advies wordt gegeven.

In termen van voeding raadt The End of Overeating aan om voedingsmiddelen met veel vezels en eiwitten te benadrukken, omdat deze je helpen om je langer vol te voelen. Het moedigt lijners ook aan om voedsel te selecteren dat ze lekker vinden, omdat dit het gemakkelijker maakt om een ​​gezond eetplan te handhaven.

Bovendien worden lijners geadviseerd om te begrijpen wat overeten en voedselverslaving voor hen persoonlijk veroorzaakt en dienovereenkomstig te plannen. Hij schetst praktische tactieken zoals het beperken van blootstelling aan het triggeren van voedsel, het leren beheersen van gedachten over voedsel en het creëren van negatieve associaties met ongezond voedsel.

Aanbevolen voedselverslaving Breaking Foods

Magere eiwitten, volle granen, peulvruchten, fruit, niet-zetmeelrijke groenten.

Voorbeeld dieetplan

Ontbijt

Omelet

Ochtendsnack

1 kopje vers fruit

Lunch

Broodje gegrilde kip

Tussendoortje

Stukje kaas

Avondeten

Vis met bladgroenten

Oefening aanbevelingen

The End of Overeating richt zich voornamelijk op de redenen waarom mensen te veel eten en bevat geen aanbevelingen voor oefeningen.

Kosten en lasten

The End of Overeating: Taking Control of the Insatiable American Appetite is te koop voor $ 15,99.

Voordelen

  • Identificeert de redenen waarom mensen overmatig verlangen naar voedsel, verslaving en te veel eten ervaren.
  • Vergroot het bewustzijn van de methoden die door de voedingsindustrie worden gebruikt om overeten bij consumenten te stimuleren.
  • Biedt bewijs waarom het beheersen van te veel eten niet alleen een kwestie van wilskracht is.
  • Geeft uitleg over de huidige obesitas-epidemie.
  • Stimuleert de consumptie van vers, onbewerkt voedsel.

Nadelen

  • Is geen gestructureerd programma voor gewichtsverlies.
  • Omvat geen maaltijdplan, behalve één dag algemene aanbevelingen.
  • Mogelijk bieden veel lijners geen adequate richtlijnen of praktische informatie om overmatig eten en voedselverslaving te overwinnen.
  • Verklaart niet waarom sommige mensen te veel eten terwijl anderen dat niet doen.
  • Moedigt lichaamsbeweging niet aan.

Conclusies

The End of Overeating biedt een fascinerende blik achter de schermen van hoe moderne verwerkingsmethoden in de voedingsindustrie een groot deel van de bevolking hebben gemanipuleerd om constant hunkeren naar en eten te ervaren. Het biedt ook een wetenschappelijk inzicht in de biologische en psychologische basis van hunkering naar junkfood en overmatige voedselinname, evenals voedselverslavingen.

Dit boek zal je meer bewust maken van de negatieve effecten van bewerkte en restaurantvoeding, terwijl het een aantal strategieën biedt om je te helpen de cyclus van te veel eten te doorbreken.

Door Mizpah Matus B.Hlth.Sc (Hons)

Laatst beoordeeld: 10 januari 2017


Bekijk de video: Food Addiction Treatment with Vera Tarman,. on Healthy Living with Chef AJ (Augustus 2022).