Informatie

F-Plan dieet (vezelrijk)

F-Plan dieet (vezelrijk)We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het F-Plan is oorspronkelijk in 1987 gepubliceerd door de Britse auteur Audrey Eyton.

Het was het eerste vezelrijke dieet voor gewichtsverlies dat werd gepubliceerd en had behoorlijk goede resultaten onder degenen die het gebruikten.

Vezelrijk dieet

Het dieet is in feite een vetarm vezelrijk dieet.

De theorie is dat een hoge inname van voedingsvezels je snel vult en het grootste deel van het voedsel levert zonder de hoge calorieën. Het meeste vezelgehalte gaat door het spijsverteringsstelsel.

Bovendien werd gedacht dat het door het eten van vezelrijk voedsel gemakkelijker was om het verzadigingsniveau van het lichaam te detecteren.

F-Plan maaltijdplan

De hoofdbestanddelen van het dieet zijn complexe koolhydraten, zoals volle granen, gebakken aardappelen en peulvruchten, en veel fruit en groenten.

Het vezelgehalte zal uiteraard hoger zijn dan de Aanbevolen dagelijkse inname van 25-30 g. Een typische dagelijkse calorietelling voor het dieet zou rond de 1250 calorieën per dag Mark.

Ontbijt

Granen / fruit mix (speciaal recept) met magere melk
Stuk vers fruit

Lunch

Nutty Coleslaw
Vers fruit

Avondeten

Kip zonder vel
Gebakken aardappel
Gemengde salade

Drankjes

Calorievrije drankjes, thee en koffie met magere melk.

Zoek hier naar vetarme recepten.

Kosten en lasten:

UPDATE: Het oorspronkelijke F-Plan is vervangen door het F2-dieet (door dezelfde auteur).

Wat is er nieuw in F2?

Nieuwere versie van het F-dieet is in feite hetzelfde vezelrijke dieet als beschreven in het origineel, maar bevat meer recepten en hulpmiddelen om lijners te helpen succesvol te zijn.

De auteur gebruikte de feedback die ze van de vorige versie ontving om F2 nog beter en gemakkelijker te gebruiken en te begrijpen te maken.

Samenvatting F-plan

Gewichtsverlies zal waarschijnlijk alleen plaatsvinden vanwege de lage calorieën. Vezelrijke diëten hebben ook enkele positieve gezondheidsaspecten.

Vanwege het hoge koolhydraatgehalte kunnen veel mensen vochtretentie, een opgeblazen gevoel en gas echter een probleem vinden.

Door Mizpah Matus B.Hlth.Sc (Hons)

    Citaten:
  • Te Morenga, L.A., Levers, M.T., Williams, S.M., Brown, R.C., Mann, J. (2011). Vergelijking van eiwitrijke en vezelrijke afslankdiëten bij vrouwen met risicofactoren voor het metabool syndroom: een gerandomiseerde studie. Nutr J, 10 (40), 40. abstract
  • Kaczmarczyk, M. M., Miller, M. J., Freund, G. G. (2012). De gezondheidsvoordelen van voedingsvezels: buiten de gebruikelijke verdachten van diabetes mellitus type 2, hart- en vaatziekten en darmkanker. Metabolisme, 61 (8), 1058-1066. abstract
  • Eyton, A. (2006). Het F2-dieet. Bantam.

Laatst beoordeeld: 31 maart 2017

Ik wilde even zeggen hoe geweldig deze site is. De rekenmachines voor macronutriënten en dagelijkse caloriebehoeften die ik altijd gebruik. Dank u!

-


Bekijk de video: 5 Plant Based Foods I Eat EVERY Day And Why (Augustus 2022).