Informatie

Greenlane-dieet

Greenlane-dieetWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het Greenlane-dieet is een rage dieet dat al vele jaren in omloop is.

Let op: geen medische vereniging of ziekenhuis (Greenlane Hospital in Auckland) heeft niets wat dan ook met dit dieet te maken heeft.

Het dieet is verspreid in de vorm van een blad van één pagina dat beweert dat je in 3 dagen 10 pond kunt verliezen. Het dieet is populair in het VK, maar de exacte oorsprong is onbekend.

Interessant is dat het dieet een opvallende gelijkenis vertoont met het Scarsdale-dieet - ook geschreven in de jaren zeventig.

Greenlane dieetplan

Het Greenlane-dieet is een dieet met een zeer laag caloriegehalte - een typisch dageten culmineert in slechts 700 calorieën. Dit is een crashdieet - een plotselinge en ernstige vermindering van calorieën die voornamelijk resulteert in vochtverlies.

Het dieet mag nooit langer dan 3 dagen worden ondernomen, niet langer en uw lichaam zal het metabolisme onmiddellijk vertragen en u op het doel stellen voor jojo-dieet (en daaropvolgende gewichtstoename).

Het Greenlane Hospital-dieet bevat een kleine selectie van voedingsmiddelen; Droge toast, fruit, tonijn, ‘snax’ koekjes. Snax-koekjes zijn een cracker gemaakt door het voedselmerk Griffins in Nieuw-Zeeland, wat aangeeft dat dit dieet mogelijk afkomstig is uit dit deel van de wereld (dat wel een Greenlane-ziekenhuis in Auckland heeft). Dit kan echter niet worden geverifieerd.

Voorbeeld maaltijdplan

Dit dieet wordt niet aanbevolen

Ontbijt

5 ‘snax’ koekjes (droge crackers)
1 plak cheddarkaas
1 kleine appel

Lunch

1 gekookt ei
1 sneetje droge toast

Avondeten

1 kopje tonijn
1 kopje rode biet
1 kopje bloemkool
1/2 meloen
1/2 kopje vanille-ijs

Drankjes

Zwarte koffie / thee / water

Fad-diëten werken nooit op lange termijn

VLCD-diëten zoals het Greenlane-dieet leveren nooit langetermijnresultaten op, tenzij mensen een caloriearm, langdurig eetplan beginnen nadat het driedaagse dieet is afgelopen.

Ook deze voeding bevordert vaak ongezonde eetpatronen en kan leiden tot eetstoornissen. We adviseren lijners om plannen te vinden die verstandig, gezond en qua voedingswaarde geschikt zijn met langzaam en gestaag gewichtsverlies als doel.

Door Mizpah Matus B.Hlth.Sc (Hons)

    Referenties:
  • KATZ, D. L. (2003). Pandemische obesitas en de besmetting van voedingsonzin. Beoordelingen over volksgezondheid, 31 (1), 33-44. koppeling
  • Hanning, R. M., Zlotkin, S. H. (1985). Onconventionele eetgewoonten en hun gevolgen voor de gezondheid. Pediatrische klinieken van Noord-Amerika, 32 (2), 429-445. koppeling
  • Piran, N. (1999). Eetstoornissen: een proef met preventie in een school met een hoog risico. Journal of Primary Prevention, 20 (1), 75-90. koppeling

Laatst beoordeeld: 28 februari 2019

Ik wilde even zeggen hoe geweldig deze site is. De rekenmachines voor macronutriënten en dagelijkse caloriebehoeften die ik altijd gebruik. Dank u!

-


Bekijk de video: Hiking at Greenlane Park in the Winter -- 232016 (Augustus 2022).