Informatie

Genezing van kanker en ziekte op de manier van Gerson

Genezing van kanker en ziekte op de manier van GersonWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Achtergrond

De Gerson-therapie is meer dan 80 jaar geleden ontwikkeld door Dr. Max Gerson en staat vooral bekend om zijn succes bij de behandeling van kanker, maar is ook waardevol gebleken voor een groot aantal andere chronische ziekten.

In het boek, Healing The Gerson Way, schetst Charlotte Gerson, dochter van Dr. Max Gerson, de principes en methoden van deze natuurlijke benadering van genezing, zoals die oorspronkelijk door haar vader werd beoefend, en die momenteel in Gerson Centers over de hele wereld wordt aangeboden vandaag.

Genezing van basisprincipes van kanker en ziekte

Het Gerson-dieet is een therapeutische benadering van genezing die veel nadruk legt op de consumptie van verse sappen. Dagelijks moeten minimaal acht glazen vers sap worden geconsumeerd in nauwkeurige combinaties, waaronder ingrediënten zoals sinaasappel, wortel, appel en bepaalde soorten bladgroente.

Naast de sappen wordt er een grote verscheidenheid aan onbewerkte voedingsmiddelen geconsumeerd, waaronder een hoge inname van rauwe groenten en fruit. Dit is echter geen raw food-dieet en bepaalde gekookte voedingsmiddelen worden beschouwd als een essentieel onderdeel van het programma, waaronder havermout, aardappelen en een speciale groentesoep.

Een belangrijk element van deze helende kanker- en ziektemethode is het gebruik van koffieklysma's, die tot doel hebben de eliminatie van gifstoffen te verhogen en pijn en ongemak te verlichten. Koffieklysma's worden over het algemeen elke vier uur gedaan en worden als absoluut essentieel beschouwd voor het succes van het programma.

Het boek bevat een groot aantal casuïstiek van mensen die zijn hersteld van kanker en andere ernstige ziekten door het Gerson-protocol te volgen. Het geeft ook informatie over de verschillende voedingssupplementen die deel uitmaken van het programma, medicijnvrije pijnbestrijdingsmethoden en hoe de therapie kan worden aangepast voor chemo-voorbehandelde, ernstig verzwakte patiënten en niet-maligne ziekten.

Aanbevolen genezende voedingsmiddelen

Verse sappen, vers en gedroogd fruit, rauwe en gekookte groenten, gepofte aardappel, havermout, biologisch roggebrood, lijnzaadolie.

Voorbeeld dieetplan

8-10 glazen vers groentesap worden gedurende de dag om de uur geconsumeerd naast de hieronder vermelde voedingsmiddelen.

Ontbijt

Havermout gezoet met een beetje honing of gedroogd fruit
8 oz vers geperst sinaasappelsap
Extra rauw of gestoofd fruit
1 plak geroosterd, ongezouten, biologisch roggebrood (optioneel)

Lunch

Groot bord gemengde rauwe salade met lijnzaadolie dressing
8-10 oz "Special Soup" of "Hippocrates Soup"
Gebakken, gekookte of aardappelpuree
1-2 vers gekookte groenten
Rauw of gestoofd fruit

Avondeten

Hetzelfde als lunch maar met verschillende groenten en fruit als toetje

Oefening aanbevelingen

Het Gerson-dieet wordt over het algemeen uitgevoerd door mensen met ernstige ziekten en deze mensen wordt geadviseerd om de meeste oefeningen te vermijden totdat hun gezondheid verbetert, omdat dit het genezingsproces kan vertragen.

Yoga wordt echter aanbevolen omdat het zachtaardig is en Gerson-patiënten kan helpen hun flexibiliteit, uithoudingsvermogen en spierspanning te verbeteren.

Kosten en lasten

Healing the Gerson Way kost $ 29,95.

Voor het aangaan van dit programma is ook de aankoop nodig van een commerciële sapcentrifuge, die meer dan $ 2000 kost, evenals een grote hoeveelheid verse biologische producten.

Voordelen

 • Biedt een natuurlijk alternatief voor de behandeling van kanker en andere chronische ziekten.
 • Stimuleert een hoge inname van verse groenten en fruit.
 • Dieet bevat weinig vet en veel voedingsstoffen, wat gunstig is voor de preventie en behandeling van hartaandoeningen.
 • Wijst op het belang van psychologische ondersteuning bij het overwinnen van ernstige gezondheidsproblemen.
 • Geeft uitleg over medische laboratoriumtesten.
 • Bevat recepten.

Nadelen

 • Vereist ofwel een verblijf in een Gerson Center of iemand inhuren om de grote hoeveelheid sappen te bereiden die nodig zijn om het programma correct uit te voeren.
 • Zeer veeleisend in termen van tijdinvestering en het zal praktisch onmogelijk zijn om door te werken, vooral in de beginfase.
 • De enige aanbevolen sapmachine kost meer dan $ 2000.
 • Vereist grote hoeveelheden biologische producten, wat duur kan zijn.
 • Vereist een verscheidenheid aan voedingssupplementen.
 • Sommige mensen maken mogelijk bezwaar tegen het gebruik van koffieklysma's.

Conclusies

Healing the Gerson Way biedt een overzicht van de theorie en praktijk van de Gerson-therapie, die is gebruikt als alternatieve behandeling voor kanker en andere ernstige ziekten. Het is een extreem intensief en veeleisend protocol dat de hele dag door om het uur verse consumptie-sappen vereist, evenals het regelmatig gebruik van koffieklysma's.

Door Mizpah Matus B.Hlth.Sc (Hons)

Laatst beoordeeld: 10 januari 2017


Bekijk de video: Ziektes voorkomen en genezen. Kanker. (Augustus 2022).