Informatie

Rijstdieet

RijstdieetWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.


Het rijstdieet is de basis voor een medisch begeleid, live-in programma ontworpen voor snel gewichtsverlies over een periode van 2 tot 4 weken of meer, bij de behandeling van obesitas, diabetes, hartziekte, hypertensie en nierziekte.

Het programma werkte als onderdeel van de Duke University in Durham, North Carolina, VS.

De klinische versie van het rijstdieet is onlangs beëindigd door Duke na 70 jaar.

Dit plan is echter ook beschikbaar in boekvorm in De rijstdieetoplossing.

Oorsprong van het rijstdieet

De grondlegger van het rijstdieet was Walter Kempner, geboren in 1903, Duitsland en in 1934 toegetreden tot de afdeling geneeskunde van de Duke University.
Kempner onderzocht het effect van voeding op ziekten zoals hypertensie en diabetes en ontdekte dat dit zelden problemen waren voor mensen die rijst als hoofdvoedsel gebruikten.
Kempner ontwikkelde een dieet met rijst, fruit, sappen, suiker, vitamine- en ijzersupplementen om mensen met deze en gerelateerde gezondheidsproblemen te helpen.

Het Kempner-dieet of rijstdieet wordt sinds 1939 gebruikt bij de behandeling, vaak met dramatische resultaten, van mmeer dan 18.000 patiënten van over de hele wereld die lijden aan diabetes, obesitas, hartaandoeningen en hypertensie.

Boeken gebaseerd op het Kempner-dieet

Rijstdieetprogramma

Het rijstdieet is niet zoals rage diëten die komen en gaan, maar is uitgegroeid tot een compleet, bewezen en gerespecteerd programma om de gezondheid te verbeteren.

Naast maaltijden met het rijstdieet, biedt het programma lessen, groepen en workshops voor stressmanagement en lichaamsbeweging, voedingslezingen en persoonlijke medische supervisie.

Menu plannen

Deelnemers aan het programma hebben aanvankelijk een beperkte menuselectie en kiezen vervolgens uit een reeks items, waaronder dagelijks vers fruit en groenten, granen, vis en peulvruchten (bonen).

De naam Rice Diet is enigszins verwarrend (de oorsprong van het dieet is de studie van rijst als hoofdbestanddeel), zoals er zijn meer dan 30 etenswaren beschikbaar, inclusief een aantal rijst.

Voorbeeld van een 7-dagenmenu

Dag een: Basis rijstdieet

 • Ontbijt lunch en diner: 2 zetmeel, 2 fruit

Dagen twee tot en met zeven: Lacto-vegetarisch rijstdieet

 • Ontbijt: 1 zetmeel, 1 niet-vette zuivel, 1 fruit
 • Lunch en diner: 3 zetmeel, 3 groenten, 1 fruit

Vuistregels voor portiegroottes:

 • 1 zetmeel = 1 sneetje brood, 1/3 kopje gekookte rijst of bonen of 1/2 kopje gekookte pasta
 • 1 Fruit = 1 middelgrote vrucht, 1/2 banaan of 1 kopje gesneden fruit
 • 1 Groente = 1 kopje ongekookt of 1/2 kopje gekookt
 • 1 Zuivel = 1 kopje melk, 1 kopje yoghurt of 1/2 kopje cottage cheese.

Weinig zout

Zout is beperkt in het rijstdieet, omdat het lichaam opzwelt met zout (natrium) en water. Het dieet van de meeste mensen bevat ongeveer. 4-7 gram natriumtoch is minder dan een halve gram per dag nodig voor een normale lichaamsfunctie.

Zout is een probleem voor patiënten met hoge bloeddruk en nierfalen, en dit geldt ook voor de meeste mensen indien aanwezig in grotere hoeveelheden in het dieet. Zout stimuleert de eetlust, terwijl kruiden en specerijen het eten gewoon op smaak brengen.

Het beperken van zout vermindert verschillende gezondheidsrisico's, waaronder cholesterol, bloeddruk, hartgrootte en gewicht, en vermindert de noodzaak om voor deze problemen te mediceren.

Mager

Het dagelijkse dieet is niet alleen zoutarm, maar bevat ook 5 gram of minder vet, ongeveer 20 gram eiwit en niet meer dan 150 mg natrium.

Na voltooiing van het programma zijn er middelen beschikbaar voor deelnemers om door te gaan met een gezonde levensstijl en om de verbeterde gezondheid te behouden tijdens het residentiële programma.

Middelen

De rijstdieetoplossing door Robert Rosati

Door Mizpah Matus B.Hlth.Sc (Hons)

  Referenties:
 • Kempner, W. (1974). Behandeling van hypertensieve vaatziekte met rijstdieet. Archieven van interne geneeskunde, 133 (5), 758-790. koppeling
 • Watkin, D.M., Froeb, H.F., Hatch, F.T., Gutman, A.B. (1950). Effecten van voeding bij essentiële hypertensie: II. Resultaten met ongewijzigd Kempner-rijstdieet bij vijftig gehospitaliseerde patiënten. The American Journal of Medicine, 9 (4), 441-493. koppeling
 • Murphy, R. J. Het effect van "rijstdieet" op plasmavolume en extracellulaire vloeistofruimte bij hypertensieve personen. Journal of Clinical Investigation, 29 (7), 912. link

Laatst beoordeeld: 11 januari 2018


Bekijk de video: 15 Nuts On Keto. You Can Go Nuts For Keto With These Awesome Keto Snacks! (Augustus 2022).