Informatie

Speciaal K-dieet

Speciaal K-dieetWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het speciale K-dieet is gemaakt door het ontbijtgraanbedrijf van Kellogg.

Kortom, het gaat om het eten van een kom (45 g) Special K met ½ kopje magere melk als ontbijt en vervolgens een andere voor lunch OF diner gedurende twee weken.

Kellogg's citeert de resultaten van een wetenschappelijk onderzoek ter ondersteuning van hun dieet, waaruit bleek dat 3 van de 4 lijners een slankere taille en heupen bereikten en in een periode van twee weken tot zes pond verloren.

Wetenschappers van de universiteit kwamen tot de conclusie dat dit grotendeels te wijten was aan vetverlies.

Het dieet wordt aanbevolen voor volwassenen met een BMI van meer dan 25 en is niet bedoeld om langer dan twee weken te worden gevolgd.

Special K Diet Basics

 • Eet twee porties Special K-ontbijtgranen per dag en een half kopje magere melk als ontbijt en lunch of diner.
 • De derde maaltijd moet een vetarme en uitgebalanceerde maaltijd zijn.
 • Snacks kunnen fruit, groenten, magere yoghurt of een speciale K-reep bevatten.
 • Drankjes kunnen normaal worden geconsumeerd zonder strikte limieten, zolang alcohol wordt vermeden. Water en verdunde vruchtensappen worden aanbevolen.

Hoewel het tellen van calorieën niet vereist is, is de werkelijke calorie-inname in overeenstemming met de vereisten voor gewichtsverlies voor de meeste mensen.

De deelnemers aan de bovengenoemde studie consumeerden gemiddeld 1590 calorieën per dag. Dit werd berekend als een vermindering van hun normale calorie-inname van 27% en van de helft van de vetinname.

Voorbeeld van een maaltijdplan van 1 dag

Ontbijt

1 kom Special K Bliss Aardbei en Chocolade met 125 ml magere melk
Koffie of thee

Tussendoortje

appel

Lunch

Kom Special K Rode Bessen met 125 ml magere melk

Tussendoortje

Wortelsticks, sugar snaps of een Special K Bar

Avondeten

Gegrilde zalm, gekookte nieuwe aardappelen, broccoli, wortelen en erwten

Nagerecht

Banaan en magere yoghurt of
Verse fruitsalade

Oefening aanbevelingen

Oefening wordt genoemd als belangrijk als onderdeel van een gezonde levensstijl met 30 minuten dagelijkse activiteit die wordt aanbevolen in overeenstemming met de aanbevelingen van de overheid.

Kosten en lasten

Er zijn geen kosten aan verbonden, omdat alle details van het Special K-dieet samen met menu-plannen, maaltijdsuggesties en recepten beschikbaar zijn op de Special K Challenge-website.

De vangst? Je moet veel speciale K-granen, repen en shakes kopen bij je supermarkt!

FAQ

Zal ik afvallen met Special K?
Individuele resultaten kunnen variëren, maar dit dieet werkt met de maaltijdvervangingstechniek. U vervangt uw gebruikelijke maaltijden met een hoger caloriegehalte door caloriearme maaltijden. Er is niets magisch aan de ontbijtgranen, maar het gaat allemaal om het verminderen van calorieën. Dit type dieet zou met vrijwel elke ontbijtgranen werken.

Kan ik dit plan langer dan 2 weken doen?

Kelloggs zou dat geweldig vinden, maar hopelijk heb je na twee weken geleerd minder te eten en je porties beter te beheersen. Het langer dan twee weken volgen van dit dieet kan leiden tot verveling en het potentieel van eetaanvallen. Special K Cereal is toch niet bepaald het beste om in je lichaam te stoppen.

Hoeveel gewicht verlies ik?

Resultaten zullen variëren en zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder hoe goed u zich aan het plan houdt.

Maakt het uit welke Special K ik kies?

Ja en nee. Het oorspronkelijke dieet was gebaseerd op het originele graan. Voor de chocolade en andere zoetere soorten is de portie kleiner. 3/4 kopje in plaats van 1 kopje om de calorieën hetzelfde te laten zijn. Er zijn ook meer geraffineerde suikers in de zoete variëteiten die het insulinegehalte kunnen verhogen. Dieters zouden er verstandig aan doen om de minder dessertachtige ontbijtgranen te kiezen.

Moet ik melk gebruiken?

Melkalternatieven zijn prima, maar pas op voor degenen met veel toegevoegde suiker.

Voordelen

 • Geen calorieën tellen nodig.
 • Eenvoudig en makkelijk te volgen.
 • Wetenschappelijk bewezen effectief te zijn voor 75% van de mensen.
 • Het ontbijt heeft in veel onderzoeken aangetoond dat het een breed scala aan gezondheidsvoordelen oplevert, waaronder een lager cholesterolgehalte, verbeterd geheugen en concentratie en een hogere inname van bepaalde vitamines en mineralen.
 • Een grote studie toonde aan dat mensen die ontbijtgranen aten een lagere body mass index hadden dan degenen die het ontbijt oversloegen of eieren hadden voor het ontbijt.

Nadelen

 • Het gebrek aan variatie in dit dieet kan leiden tot verveling en mogelijk tot een verminderde inname van voedingsstoffen. Ook al is het ontbijtgranen verrijkt met vitamines en mineralen, het is twijfelachtig in hoeverre dit de voedingsstoffen kan compenseren die anders zouden worden verkregen uit een breder scala van hele voedingsmiddelen.
 • Special K is niet gebaseerd op volle granen en is geen bijzonder goede bron van vezels. Het is noodzakelijk om overdag een overvloed aan groenten en fruit te consumeren en een bron van volle granen zoals bruine rijst of peulvruchten in de andere maaltijd op te nemen om aan de dagelijkse minimale vezelbehoeften te voldoen.
 • Honger is waarschijnlijk een probleem voor de meeste mensen. Special K is een hoge GI en een hoog suikergehalte, wat voor veel mensen juist een verhoogde eetlust kan veroorzaken.
 • Het gewicht kan gemakkelijk worden herwonnen wanneer een normaal dieet wordt hervat na de periode van twee weken.

Goed of wat?

Persoonlijk denk ik dat opnemen sommige granen in uw dieet kunnen goed zijn - maar er zijn hier enkele kanttekeningen:

Verzadiging - Uit ervaring heb ik gemerkt dat het opeten van een kom ontbijtgranen de hongergevoelens niet altijd vermindert. Maar als je wat meer eiwitten in de mix hebt, houd je de pijn op afstand.

Voeding - De simpele waarheid is - Special K is beter dan wat de meeste mensen eten, maar het bevat nog steeds edelstenen als High Fructose Corn Syrup. Serveert voor serveren, het heeft minder kalium en vezels dan haver en meer suiker. Vergelijk hier en hier.

De claim

“Verlies 6 pond in 2 weken, maar is dit typisch?

De interpretatie

'Als je momenteel een slecht dieet hebt, maar het vervangt door onze ontbijtgranen - jij mei afvallen 4,4 pond in de eerste twee weken. Je zult waarschijnlijk voelen heel hongerig terwijl u uw calorieën beperkt en het eten van ontbijtgranen voor het diner of de lunch na een tijdje onhoudbaar kan zijn. Verveling zou goed kunnen beginnen. De geschiedenis leert dat een vetarm, koolhydraatarm dieet kan werken, maar op de lange termijn kan het averechts werken ”.

Dat gezegd hebbende - je zou veel erger kunnen doen dan het eten van ontbijtgranen, magere melk en fruit - het is veel gezonder dan de gemiddelde Amerikaanse maaltijd ...

Door Mizpah Matus B.Hlth.Sc (Hons)

Laatst beoordeeld: 21 januari 2018


Bekijk de video: Hitchin Personal Trainer - The Special K Diet (Augustus 2022).