Informatie

Anti-oestrogeen dieet

Anti-oestrogeen dieet


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Ori Hofmekler ontwikkelde het anti-oestrogene dieet voor vrouwen en sommige mannen met tekenen van oestrogeenonevenwichtigheden.

Bij vrouwen kunnen dit klassieke hormonale aandoeningen zijn, zoals:

 • PMS
 • Endometriose
 • Vleesbomen
 • Menopauzale symptomen

Bij mannen kan het voorkomen als prostaataandoeningen en een verminderd aantal zaadcellen.

Meer algemene tekenen en symptomen voor oestrogeen-onbalans omvatten:

 • Onvermogen om hardnekkig buikvet te verliezen.
 • Verminderd libido
 • Chronische vermoeidheid
 • Een vermindering van het vermogen om stress te verdragen.

Hofmekler legt uit dat oestrogene chemicaliën in de voeding voorkomen in voedingsmiddelen zoals vlees, bier, fruit en groenten die zijn behandeld met pesticiden, sojaproducten en kunstmatige zoetstoffen.

Synthetische vormen van oestrogeen, xeno-oestrogenen genaamd, komen ook voor in cosmetica, schoonmaakmiddelen, lucht en water.

Basisprincipes van anti-oestrogene voeding

Het anti-oestrogene dieet is gebaseerd op het elimineren van oestrogene voedingsmiddelen en chemicaliën terwijl anti-oestrogene voedingsmiddelen, kruiden en specerijen worden toegevoegd.

Hofmekler stelt ook dat ons lichaam is ontworpen om voedsel te verteren als we in rust zijn, in plaats van op meer stressvolle en actieve momenten van de dag. Hij adviseert lijners om overdag licht te eten en 's avonds hun grootste maaltijden te eten.

Er zijn drie fasen in dit oestrogeenreducerende dieet

1. De eerste fase is een leverontgiftingsprogramma dat benadrukt vers fruit en groenten (vooral kruisbloemige groenten zoals broccoli), magere yoghurt, biologische eieren, bonen, volle granen, in het wild gevangen vis en oude kaas.

2. In de tweede fase introduceren lijners voedingsmiddelen die een specifiek anti-oestrogeen effect hebben. Olijven en rauwe noten en zaden worden toegevoegd aan het fase 1-dieet en dit vetrijke dieet zorgt voor voeding van de hormonale systemen van het lichaam.

3. In de derde fase kunnen vlees, brood en pasta opnieuw in de voeding worden opgenomen alleen 's avonds. Om de dag worden lijners geadviseerd om een ​​fase één of twee dieetaanpak te volgen.

Aanbevolen voedingsmiddelen

Specifieke voedingsmiddelen met een anti-oestrogene werking zijn kruisbloemige groenten (broccoli, bloemkool, kool en spruitjes), citrusvruchten, biologische melkproducten, noten, avocado's, eieren, koffie en thee.

Waar mogelijk moet biologisch voedsel worden geselecteerd. Hofmekler adviseert ook het gebruik van supplementen om de effectiviteit van het programma te vergroten door oestrogeen te remmen en de ontgifting van de lever te verbeteren.

Oestrogeenverminderend maaltijdplan

Ontbijt

1 glas water

1 grapefruit 1 kopje koffie

Supplementen

Ochtendsnack

8oz biologische yoghurt

1 kopje biologische aardbeien

Lunch

Groene salade en dressing van olijfolie

Twee gepocheerde eieren

1-2 oz biologische kaas

Supplementen

Halverwege de middag Snack

Gepelde Granny Smith appel

Snack in de late namiddag

Pesticidevrije wei-eiwitshake

Supplementen

Avondeten

Zwarte bonen en rijst

Avocado en salsa

Groene salade en uien

4-6 gepocheerde of gekookte eieren of 8 oz wild gevangen vis of 2 oz kaas

Veel andere gezonde recepten zijn hier te vinden.

Kosten en lasten

Het anti-oestrogene dieet kost $ 16,95. Er worden ook supplementen aanbevolen die de kosten van het volgen van dit dieet verhogen.

Voordelen

 • Spreekt tot diegenen die verschillende andere benaderingen hebben geprobeerd zonder de gewenste resultaten en die lijden aan de tekenen en symptomen die zijn geïdentificeerd als gerelateerd aan oestrogeenonevenwichtigheid.
 • Elimineert niet hele voedselgroepen, maar raadt eerder aan om voedsel van lagere kwaliteit om te wisselen voor hogere kwaliteit. Kies bijvoorbeeld voor biologische yoghurt en oude kazen boven commerciële zuivelproducten.
 • Vermindert de blootstelling aan pesticiden en chemicaliën in de voeding en het milieu.
 • Kan het risico op het ontwikkelen van hormoongerelateerde aandoeningen zoals polycysteus ovariumsyndroom, borst-, ovarium-, baarmoederhals- en prostaatkanker verminderen.
 • Kan ook helpen bij het beheer en het risico op een aantal andere aandoeningen zoals insulineresistentie, diabetes, chronisch vermoeidheidssyndroom en fibromyalgie verminderen.

Nadelen

 • Sommige lijners kunnen moeite hebben om zich aan te passen aan het gebruik van alleen grapefruit en koffie als ontbijt en de andere lichtere maaltijden die gedurende de dag zijn toegestaan.
 • Aanbevolen supplementen verhogen de kosten van het volgen van dit dieetplan.

Andere factoren kunnen de schuld zijn

Er zijn waarschijnlijk andere factoren die een rol spelen bij het succes van dit dieet, naast de effecten op de oestrogeenbalans. Het advies om licht te eten binnen de grenzen van een beperkt aantal voedingsmiddelen, maakt het gemakkelijker om overdag te eten en daardoor worden calorieën gemakkelijk beperkt.

Desalniettemin is dit een zeer voedzame benadering van diëten die voeding van hoge kwaliteit zal bieden en tegelijkertijd de eetlust zal verminderen en vooral wordt aanbevolen voor lijners die tekenen van oestrogeenonbalans vertonen, maar de gewenste resultaten niet hebben bereikt met andere plannen voor gewichtsverlies.

Andere hormoonbalancerende diëten

Door Mizpah Matus B.Hlth.Sc (Hons)

  Referenties:
 • Bulun, S. E., Gurates, B., Fang, Z., Tamura, M., Sebastian, S., Zhou, J.,… Yang, S. (2002). Mechanismen van overmatige oestrogeenvorming bij endometriose. Journal of reproductive immunology, 55 (1), 21-33. koppeling
 • PASQUALI, R., ANTENUCCI, D., CASIMIRRI, F., VENTUROLI, S., PARADISI, R., FABBRI, R.,… BARBARA, L. (1989). Klinische en hormonale kenmerken van zwaarlijvige amenorrheic Hyperandrogene vrouwen voor en na gewichtsverlies *. The Journal of Clinical Endocrinology Metabolism, 68 (1), 173-179. koppeling
 • Zava, D.T., Dollbaum, C.M., Blen, M. (1998). Oestrogeen en progestageen bioactiviteit van voedingsmiddelen, kruiden en specerijen. Experimentele biologie en geneeskunde, 217 (3), 369-378. koppeling

Laatst beoordeeld: 16 januari 2018


Bekijk de video: 5 DAGEN NIET ETEN. Wat gebeurt er als je een 5 daagse watervast doet? (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Lootah

  Het spijt me, maar ik denk dat je het mis hebt. Ik ben er zeker van. Ik kan mijn positie verdedigen. Mail me op PM, dan praten we verder.

 2. Maujin

  Ongelooflijk )))))))

 3. Ruadson

  Je hebt zeker gelijk. Daarin is ook iets denk ik, wat is het uitstekend gedacht.

 4. Maull

  het bericht Incomparable, please me :)

 5. Kelile

  Fantastisch :)Schrijf een bericht