Informatie

Body Ecology Dieet

Body Ecology DieetWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het Body Ecology Diet is geschreven door voedingsdeskundige Donna Gates om mensen te helpen de ‘innerlijke ecologie’ van het lichaam te herstellen en te behouden, zodat ze weer gezond en vitaal worden.

Gates promoot haar plan niet als een dieet voor gewichtsverlies, maar ze zegt dat het een belangrijke rol kan spelen bij het omgaan met de gezondheidsfactoren die kunnen bijdragen aan obesitas.

Het dieet is gebaseerd op het concept dat ons lichaam een ​​natuurlijke balans heeft van micro-organismen die betrokken zijn bij een reeks functies in het lichaam. Gates zegt dat er in onze moderne voeding veel factoren zijn die bijdragen aan het verstoren van dat evenwicht, zoals de overmatige consumptie van voedingsmiddelen die veel koolhydraten en suiker bevatten.

Het Body Ecology Diet herbouwt het natuurlijke ecosysteem om een ​​optimale gezondheid te ondersteunen en een verscheidenheid aan chronische gezondheidsproblemen te verbeteren.

Body Ecology Dieet Basics

Dit dieet is in feite een versie van een Candida-dieet.

Er zijn drie basisprincipes die aan de basis van het plan liggen:

Deze eerste is de toevoeging van gekweekt voedsel aan het dieet, zoals gefermenteerde groenten, biologische yoghurt en kefir, een gefermenteerde drank, gemaakt van biologische melk of kokoswater.

Het tweede principe is om de kwaliteit van vetten in de voeding te veranderen. Gates moedigt het gebruik van 'goede' vetten aan, zoals lijnzaadolie, extra vierge olijfolie en kokosolie.

Het derde principe is het drastisch verminderen van de inname van koolhydraten en suiker. De meeste vormen van geconcentreerde koolhydraten worden bij dit dieet geëlimineerd, zoals granen, aardappelen, snoep en de meeste soorten fruit. Naarmate lijners vooruitgang boeken met het dieet, kunnen ze hun inname van fruit, koolhydraatrijke groenten en specifieke granen zorgvuldig verhogen.

Gates stelt dat deze drie factoren een diepgaand effect kunnen hebben op je niveau van welzijn en vitaliteit door het natuurlijke evenwicht van de innerlijke ecologie te verbeteren. Gates introduceert ook lijners in het concept van voedselcombinatie, wat volgens haar erg belangrijk is om de spijsvertering te verbeteren.

Aanbevolen voedingsmiddelen

Kefir gemaakt van geitenmelk of biologische koemelk, kokoswater kefir, gekweekte groenten zoals rauwe zuurkool, zeegroenten, biologische eieren, vis, biologische kip, kalkoen, mager vlees, zonnebloem- en pompoenpitten, salades en gestoomde groenten, quinoa, amarant graan, gierst, boekweitmeel, kokosolie, olijfolie.

Voorbeeld dieetplan

Ontbijt

Smoothie gemaakt met granny smith appel, selderij, romaine sla, avocado, peterselie en water

Ochtendsnack

Kokoswater kefir

Lunch

Kalkoensla wraps
Gekweekte groenten

Tussendoortje

Rouwe amandelen
Rauwe groenten

Avondeten

Gebakken zalm met julienne worteltjes, courgette, sperziebonen en zoete aardappel
Pompoenpesto

Avondsnack

Biologische popcorn met kokosolie

Oefening aanbevelingen

Oefening wordt aanbevolen om de zuurstofvoorziening van het lichaam te verhogen en de aanwezigheid van bepaalde micro-organismen zoals Candida te verminderen.

Deze oefeningen kunnen gebruikt worden met het Body Ecology Diet.

Kosten en lasten

Het Body Ecology Diet is te koop voor $ 24,95.

Er zijn veel aanbevolen supplementen die de kosten van het volgen van dit programma kunnen verhogen.

Er zal ook een stijging zijn in de boodschappenrekening vanwege de noodzaak om speciaal voedsel en biologische producten te kopen.

Voordelen

 • Biedt een natuurlijke alternatieve behandeling voor schimmelinfecties en het beheer van spijsverteringsstoornissen en chronische vermoeidheid.
 • Bevat recepten, menu's en boodschappenlijstjes.
 • Bevat tips voor het beheersen van de drang om te snacken en om buitenshuis te eten.

Nadelen

 • Behandelt niet specifiek gewichtsbeheersing en is meer gericht op het verbeteren van de algemene gezondheid.
 • Zeer restrictief dieet zowel wat betreft toegestane voedingsmiddelen als dieetstructuur.
 • Heel moeilijk uit eten te gaan.
 • Er moet veel tijd worden besteed aan het bereiden van voedsel.
 • Dieet omvat het combineren van voedsel, wat wetenschappelijke ondersteuning ontbreekt.
 • Beveelt het gebruik van veel dure supplementen aan.

Een Candida-eliminatie-dieet heeft velen geholpen

Het kan enige tijd duren om de gewenste resultaten op dit plan te ervaren, dus het is het meest geschikt voor mensen met een hoge mate van motivatie. Hoewel dit dieet het combineren van voedsel bevordert, wat door sommigen wordt bekritiseerd omdat het ontbreekt aan wetenschappelijk bewijs, hebben veel lijners met deze aanpak verlichting gevonden van spijsverteringsstoornissen.

Hoewel het mogelijk is om af te vallen met dit programma, is het waarschijnlijk geschikter voor individuen die specifieke gezondheidsproblemen willen aanpakken, aangezien gewichtsverlies niet de belangrijkste focus van dit plan is.

Zie ook: Donna's nieuwste boek, The Baby Boomer Diet: Anti-Aging Secrets

Door Mizpah Matus B.Hlth.Sc (Hons)

  Citaten:
 • Ley, R. E., Turnbaugh, P. J., Klein, S., Gordon, J. I. (2006). Microbiële ecologie: menselijke darmmicroben geassocieerd met obesitas. Nature, 444 (7122), 1022-1023. koppeling
 • Aureli, P., Capurso, L., Castellazzi, A. M., Clerici, M., Giovannini, M., Morelli, L., ... Zuccotti, G. V. (2011). Probiotica en gezondheid: een evidence-based review. Farmacologisch onderzoek, 63 (5), 366-376. koppeling
 • WINNAAR, H., HURREY, R. (1964). Candida albicans. koppeling

Laatst beoordeeld: 25 januari 2018


Bekijk de video: The GAPS Diet (Augustus 2022).