Informatie

Candida Dieet

Candida DieetWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Candida Dieet

Het Candida-dieet is ontworpen om Candida albicans te elimineren, een groep giftige gistachtige micro-organismen die tussen vele andere organismen in de mond, keel, darmen en geslachtsorganen / urinewegen leven.

Onder normale omstandigheden leeft gist de hele tijd in 80% van de menselijke bevolking zonder schadelijke effecten, omdat ze in balans zijn met andere bacteriën.

Candidiasis (symptomen van overgroei)

Wanneer de natuurlijke flora in het darm- / spijsverteringskanaal de populatie van candida-gisten niet onder controle houdt, treedt "overgroei" op.

Overgroei is ongecontroleerde vermenigvuldiging van gistcellen, wat resulteert in verschillende symptomen die gewoonlijk Candidiasis of gewoon Candida worden genoemd.

Candidiasis treft een grote verscheidenheid aan orgaansystemen en kan de volgende symptomen veroorzaken:

SchimmelinfectiesLuieruitslagSpiergewrichtspijnCanker zweren
SpruwKeelpijnVerlangen naar suikerBrain Fog
VermoeidheidIBSDepressieConstipatie
Jeukende huidVergeetachtigheidGasBuikpijn
ObesitasHoofdpijnOpgeblazen gevoelPijnlijke seks

In immunocompetent personen (personen van wie het immuunsysteem normaal functioneert), elk warm, vochtig deel van het lichaam dat wordt blootgesteld aan de omgeving, is vatbaar voor infectie. Deze infectie is meestal oppervlakkig en een goede behandeling leidt tot volledig herstel.

In verzwakt immuunsysteem personen (personen bij wie het immuunsysteem is aangetast door ziekte of behandeling), kunnen ernstigere systemische ziekten optreden.

Oorzaken van Candida

 • Een slecht dieet, een uit balans zijnde bacteriële darmomgeving en een verzwakte immuniteit kunnen allemaal aanleiding geven tot candida.
 • Overmatig gebruik van antibiotica vernietigt de natuurlijke flora in de darmen die de candida-cellen onder controle houden.
 • Kankerpatiënten die chemotherapie ondergaan, AIDS-patiënten, zuigelingen, diabetici en anderen met een verzwakt immuunsysteem zijn gevoeliger voor een infectie van candida (candidiasis).
 • Corticosteroïden en orale anticonceptiva verstoren ook het evenwicht van de darmflora.
 • Gistcellen muteren, waardoor steeds hogere doseringen nystatine (het antischimmelmedicijn) nodig zijn, zodat de gist wordt versterkt en het immuunsysteem verder wordt verzwakt.

Candida Dieetplan

Omkerende candida

 1. Detox
  Het eerste doel van uw Candida-reiniging is om het systeem van de giftige bijproducten van Candida te reinigen. Vasten, colonreiniging, tarwegras, verse groentesappen, veel water, detoxkruiden, lichaamsbeweging en al het andere dat gifstoffen onttrekt.
 2. Verminder de gistpopulatie in uw systeem
  Candida-behandeling moet gistcellen weer in balans brengen. Gebruik antimicrobiële kruiden en fytochemicaliën in formules van uw natuur- of natuurvoedingswinkel die een combinatie van deze krachtige kruiden bevatten, 15 dagen op en vervolgens 5 dagen vrij, en herhalen zo lang als nodig is. De pauze van 5 dagen ontmoedigt het muteren van gist om de immuniteit voor de kruiden te vermenigvuldigen en te ontwikkelen.
 3. Inenting met probiotica
  Probiotische bacteriën veranderen de darmmicroflora-balans gunstig, remmen de groei van schadelijke bacteriën, bevorderen een goede spijsvertering, versterken de immuunfunctie en verhogen de weerstand tegen infecties. Mensen met bloeiende darmkolonies van nuttige bacteriën zijn beter toegerust om de groei van ziekteverwekkende bacteriën te bestrijden. Lactobacillen en bifidobacteriën, samen met acidophilus (te vinden in yoghurt), zorgen voor een gezond evenwicht van de darmflora door het produceren van organische verbindingen (melkzuur, waterstofperoxide en azijnzuur) die de zuurgraad van de darm verhogen en de reproductie van veel schadelijke bacteriën remmen . Probiotische bacteriën produceren ook stoffen die bacteriocines worden genoemd en die fungeren als natuurlijke antibiotica om ongewenste micro-organismen te doden.
 4. Verbeter uw dieet
  Een dieet om Candida te elimineren is een levensstijl op lange termijn - en in feite is een dieet je beste verdediging tegen candida. Gist houdt van suiker en eenvoudige koolhydraten; als je gistcellen blijft voeden, vermenigvuldigen ze zich, en zelfs de beste antimicrobiële kruiden houden ze niet onder controle. Eet minimaal 3 maanden een gedisciplineerd dieet, en wanneer uw symptomen verdwijnen, kunt u uw dieet uitbreiden. Maar keer niet terug naar oude gewoonten, anders komen de candida-symptomen snel terug.

Voor meer diepgaande informatie Zie:

Candidafood.com - Een hele site gewijd aan het Candida-dieet: feiten, fictie, onderzoek, voedingsmiddelen, geneeswijzen en natuurlijke remedies. Het bevat ook gratis Candida-recepten, recensies van Candida Eliminating diet-programma's en stelt bezoekers in staat om hun ervaringen met Chronische Candidiasis te delen om anderen te helpen en van andere patiënten te leren.

Voedsel om te eten of te vermijden

Te vermijden voedingsmiddelen op het Candida-dieet

Oude kazen, alcohol, chocolade, gedroogd fruit, vers fruit, gefermenteerd voedsel, champignons, azijn, glutenvrij voedsel (tarwe, rogge, gerst), alle suikers, honing en siropen (inclusief 'ose', zoals lactose, sucrose enz.) , en voedsel dat gist of schimmel bevat (brood, muffins, cakes, gebak, kaas, gedroogd fruit, meloenen, pinda's - hoewel voedings- en biergisten niet schadelijk zijn, omdat ze niet in de darmen koloniseren).

Te eten voedsel op het Candida-dieet

Groenten (inclusief veel rauwe knoflook), eiwitrijk voedsel (rundvlees, kip, eieren, vis), levende yoghurtculturen (zowel zuivel als niet-zuivel), FOS *, wei, acidophilus, groene algen (zoals spirulina en chlorella), noten, zaden en oliën en niet-glutenrijke granen (zoals gierst, rijst, rijstzemelen en haverzemelen).

___________________
* FOS, of fructo-oligosacchariden, zijn niet-verteerbare voedingsvezels die helpen de maag en darmen gezond te houden.
FOS worden beschouwd als een "prebioticum" omdat ze de van nature aanwezige "vriendelijke" bacteriën (met name Bifidobacteria en Lactobacilli) voeden die infecties in het spijsverteringsstelsel helpen voorkomen.

Supplementen die het Candida-dieet ondersteunen

Bekijk combinatieproducten met deze kruidensupplementen voor een natuurlijke afweer tegen candida-overgroei en die uw candida-dieet effectiever maken:

 • Acidophilus
 • Arm mesia
 • Bentoniet
 • Zwarte walnootkruid
 • Bifidobacterium
 • Caprylzuur
 • Kruidnagel capsules
 • Knoflook
 • Goldenseal
 • Extract van grapefruitzaad
 • Oregano-olie
 • Oregon druif
 • Pantethine
 • Pau d Arco

Door Mizpah Matus B.Hlth.Sc (Hons)

  Referenties:
 • Uden, N. V. (1960). Het voorkomen van Candida en andere gisten in de darmkanalen van dieren. Annalen van de New York Academy of Sciences, 89 (1), 59-68. koppeling
 • Middleton, S. J., Coley, A., Hunter, J. O. (1992). De rol van fecale Candida albicans bij de pathogenese van voedselintolerant prikkelbare darmsyndroom. Postdoctoraal medisch tijdschrift, 68 (800), 453-454. koppeling
 • Sobel, J. D., Faro, S., Force, R. W., Foxman, B., Ledger, W. J., Nyirjesy, P. R.,… Summers, P. R. (1998). Vulvovaginale candidiasis: epidemiologische, diagnostische en therapeutische overwegingen. Amerikaans tijdschrift voor verloskunde en gynaecologie, 178 (2), 203-211. koppeling
 • Pfaller, M. A., Diekema, D. J. (2007). Epidemiologie van invasieve candidiasis: een hardnekkig probleem voor de volksgezondheid. Klinische microbiologische beoordelingen, 20 (1), 133-163. koppeling

Laatst beoordeeld: 26 maart 2017


Bekijk de video: WHAT I EAT IN A WEEK. CANDIDA DIET (Augustus 2022).