Informatie

Koolhydraatverslaafden Dieet

Koolhydraatverslaafden DieetWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het dieet met koolhydraatverslaafden werd in 1993 geschreven door de auteurs Rachel Heller MD en Richard Heller MD. Het succes van het boek heeft geleid tot een aantal vervolgboeken, waarvan er vele op bestsellerlijsten stonden.

Het uitgangspunt achter het Carbohydrate Addicts Diet (CAD) is dat de meeste mensen met overgewicht verslaafd zijn aan koolhydraten. De Hellers beweren dat de meeste mensen de koolhydraten niet correct metaboliseren, waardoor de insulinespiegels niet in evenwicht zijn. De verhoogde insulinegehaltes veroorzaken de hele dag een hunkering naar voedsel.

Verslaving aan koolhydraten?

Geraffineerde suikers hebben de afgelopen decennia een steeds grotere rol gespeeld in onze voeding. De autoriteiten hebben een vetarm dieet opgesteld - wat er onbedoeld toe heeft geleid dat mensen veel meer koolhydraten eten dan nodig is (gezien onze over het algemeen sedentaire levensstijl).

Het mag geen verrassing zijn dat veel mensen gewend zijn geraakt aan sterk gezoete voedingsmiddelen. Of dit kwalificeert als een verslaving staat ter discussie.

Koolhydraatverslaafden Eetplan

De basis is een vermindering van de inname van koolhydraten. De regels zijn streng, met een dieet met een lange lijst van voedingsmiddelen die op de lijst "toegestaan" staan. Alles wat niet in deze lijst staat, moet worden vermeden.

Elke dag is opgesplitst in 2 hoofdmaaltijden - 2 maaltijden bestaan ​​uit een eiwitbron (vis, gevogelte, mager rood vlees) en vezelige groenten.

De derde maaltijd wordt de 'beloningsmaaltijd' genoemd - dit kan alles zijn wat je wilt, maar je moet streven naar een balans van 1/3 koolhydraten, 1/3 eiwitten en 1/3 vezelig (niet-zetmeelrijke groenten). Deze beloningsmaaltijd moet binnen 1 uur worden geconsumeerd.

Het dieet begint met een beperkte fase van 2 weken, maar gaat vervolgens over in verschillende eetplannen - afhankelijk van of u meer gewicht behoudt of verliest.

Verstandig of niet?

Het boek begint met een reeks vragen om te bepalen of je een "koolhydraatverslaafde" bent. De vragen bepalen of het dieet bij u past.

Onderzoek van de afgelopen 5 jaar heeft aanzienlijke gezondheidsvoordelen aangetoond als gevolg van het matigen van de inname van koolhydraten. Velen vinden dergelijke diëten echter op de lange termijn moeilijk vol te houden - veel van onze sociale eetpatronen zijn gebaseerd op koolhydraatrijk voedsel.

Veel mensen hebben succes gevonden met dit plan (zoals bij veel koolhydraatarme benaderingen). Eiwitten en vetten leiden vaak tot een groter gevoel van volheid - waardoor de lijner minder energie verbruikt in vergelijking met een dieet met veel koolhydraten.

Over het algemeen eten we te veel verwerkt koolhydraten (witte bloem, bakkerijproducten, witte rijst en pasta, enz.). Dit moet zeker bijdragen aan obesitasproblemen, maar betekent niet dat alle koolhydraten de vijand zijn.
Zie ook: Koolhydraatverslaafden - Officiële homepage van koolhydraatverslaafden.

Door Mizpah Matus B.Hlth.Sc (Hons)

    Referenties:
  • Avena, N. M., Rada, P., Hoebel, B. G. (2008). Bewijs voor suikerverslaving: gedrags- en neurochemische effecten van intermitterende, overmatige suikerinname. Neuroscience Biobehavioral Reviews, 32 (1), 20-39. koppeling
  • Avena, N. (2009). Suiker- en vetbui hebben opmerkelijke verschillen in verslavend gedrag. The Journal of nutrition, 139 (3), 623-628. koppeling

Laatst beoordeeld: 26 maart 2017