Informatie

Fallacy of a Calorie

Fallacy of a CalorieWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

In The Fallacy of a Calorie onderzoekt Dr. Michael Fenster de negatieve gezondheidseffecten van het moderne westerse dieet, ook wel bekend als het standaard Amerikaanse dieet. Hij legt uit hoe deze manier van eten verantwoordelijk is voor de handicaps en ziekten van de moderne beschaving.

Michael S. Fenster, M.D., is een Board Certified Interventional Cardiologist. Zijn culinaire carrière begon voordat hij naar de medische school ging toen hij chef-kok was. Later was hij co-manager van een bekroond restaurant en behaalde hij in 2013 een diploma in gastronomisch koken en catering.

Fallacy of a Calorie Basics

Fallacy of a Calorie schetst een dertig dagen programma met leidende principes en specifieke stappen om te eten op een manier die het natuurlijke evenwicht herstelt.

De negatieve effecten van het westerse dieet

Michael Fenster legt uit hoe mensen vastbesloten zijn voedsel te zoeken dat veel suiker, zout en vet bevat. Ons lichaam is echter niet ontwikkeld om adequaat om te gaan met verfijnd en kunstmatig voedsel.

Bijgevolg hebben de veranderingen die zich sinds de industriële revolutie in onze voeding hebben voorgedaan, geleid tot:

 • Verstoringen in onze fysiologie
 • Veranderingen in ons symbiotische darmmicrobioom

Deze veranderingen zijn de afgelopen 50 tot 75 jaar bijzonder uitgesproken geworden. Dit is de reden waarom obesitas en chronische ziekten epidemische vormen aannemen.

Calorieën tellen is een misvatting

Dr. Fenster beschrijft hoe calorieën worden gemeten door voedsel in as te veranderen en vervolgens de hoeveelheid afgegeven warmte vast te leggen. Dit heeft niet veel te maken met de manier waarop mensen voedsel daadwerkelijk metaboliseren.

Bovendien geeft de hoeveelheid calorieën in een levensmiddel niet veel informatie over de voedingswaarde van een levensmiddel. Een frisdrank met 100 calorieën is bijvoorbeeld niet het equivalent van een appel met 100 calorieën.

In plaats van ons te concentreren op de hoeveelheid calorieën die we zouden moeten hebben overweeg de voedingskwaliteit van het voedsel. De sleutel voor het herstellen van het evenwicht en het voorkomen van ziekten is het consumeren van kwaliteitsvoedsel dat ook heerlijk smaakt.

Een 30-dagen detox-programma

De kern van Fallacy of a Calorie is een reinigingsprogramma van 30 dagen dat is ontworpen om onzuiverheden uit uw lichaam te verwijderen. Deze gifstoffen zijn vaak de verborgen oorzaak van spijsverteringsstoornissen die zich uiteindelijk kunnen manifesteren als ernstige ziekten.

De detox begint met een 3 dagen sap snel. Tijdens het reinigen moet u groentesappen benadrukken met kleinere hoeveelheden vruchtensap.

Dit wordt gecombineerd met het gebruik van probiotische supplementen.

Eet een vezelrijk dieet - (vooral groenten)

Je moet veel fruit en groenten eten, die zorgen voor oplosbare vezels. Terwijl de nadruk ligt op groene groenten, moet u proberen groenten met verschillende kleuren in uw dagelijkse voeding op te nemen. Dit zorgt ervoor dat je een grote verscheidenheid aan fytochemicaliën, antioxidanten en voedingsstoffen binnenkrijgt.

Volle granen en granen bieden onoplosbare vezels.

Beide soorten vezels zijn even belangrijk. Ze helpen het natuurlijke evenwicht van probiotische organismen in uw spijsverteringssysteem te herstellen.

Vermijd moderne tarwe

Dr. Fenster zegt dat een glutenvrij dieet niet nodig is. U hoeft alleen moderne tarweproducten te vermijden, waaronder volkoren en volkorenproducten.

Op dit plan mag je gedroogde Italiaanse pasta eten en zelfgemaakte pasta bereid uit durumtarwe. Je kunt ook glutenbevattende granen eten zoals spelt, emmer, einkorn, haver, gerst en rogge.

De levensstijl

Aan het einde van het 30-daagse programma zult u waarschijnlijk verbeteringen ervaren bij chronische gezondheidsproblemen. Het is waarschijnlijk dat uw verbeterde welzijn zal je motiveren om voorgoed door te gaan met deze manier van eten.

Kosten en lasten

The Fallacy of The Calorie: Why The Modern Western Diet is Killing Us and How to Stop It is te koop voor $ 17,95.

Voordelen

 • Gebaseerd op geavanceerde wetenschap en documenteert een goed onderzochte hypothese.
 • Auteur is een arts en een gekwalificeerde chef.
 • Schetst een aanpak om u te helpen de balans te vinden tussen genieten van maaltijden en gezond eten.
 • Biedt een 30-dagenplan voor het herzien van uw dieet.
 • Stimuleert de consumptie van vers, biologisch en lokaal geproduceerd voedsel.

Nadelen

 • De meeste mensen zullen enige mate van detox-symptomen ervaren, zoals hoofdpijn, vermoeidheid en spijsverteringsproblemen - vooral in de beginfase van het dieet.
 • Biologisch voedsel kan duurder zijn.
 • Sommige lijners moeten mogelijk gluten vermijden om hun gezondheidsproblemen te overwinnen.

Een levensstijlrecept

The Fallacy of a Calorie biedt een levensstijlrecept om de negatieve effecten van het moderne westerse dieet om te keren. Dit is een manier van eten om u te helpen veelvoorkomende voedingsfouten te corrigeren en uw metabole gezondheid te herstellen.

Het 30-daagse detox-plan zal de cyclus van voedselverslaving helpen doorbreken als kern van het standaard Amerikaanse dieet. Eenmaal voltooid, zullen lijners een nieuw begrip van voedsel hebben, met praktische hulpmiddelen voor gewichtsbeheersing en het behoud van de gezondheid op lange termijn.

Door Mizpah Matus B.Hlth.Sc (Hons)

  Referenties:
 • Fenster, M. (2014). De drogreden van de calorie: waarom het moderne westerse dieet ons doodt en hoe we het kunnen stoppen.
 • Adams, C. F. (1975). Voedingswaarde van Amerikaans voedsel in gemeenschappelijke eenheden. Agriculture Handbook, Agricultural Research Service, US Department of Agriculture, (456). koppeling
 • Lucan, S. C., DiNicolantonio, J. J. Hoe caloriegericht denken over obesitas en aanverwante ziekten de volksgezondheid kan misleiden en schaden. Een alternatief. Voeding voor de volksgezondheid, 1-11. koppeling
 • Rolls, B. J., Morris, E. L., Roe, L. S. (2002). De portiegrootte van voedsel heeft invloed op de energie-inname bij mannen en vrouwen met een normaal gewicht en overgewicht. Het Amerikaanse tijdschrift voor klinische voeding, 76 (6), 1207-1213. koppeling

Laatst beoordeeld: 19 januari 2018


Bekijk de video: Counting Calories Is A Ridiculous Way To Try And Lose Weight. Think. NBC News (Augustus 2022).