Informatie

Franse vrouwen worden niet dik

Franse vrouwen worden niet dikWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

'Franse vrouwen worden niet dik' is gebaseerd op het principe dat door de voedings- en levensstijlpatronen van Franse vrouwen over te nemen, het mogelijk is om een ​​gezond figuur te behouden zonder de ervaring van achterstelling te vermijden die bij de meeste diëten voorkomt.

De auteur van het boek, Mireille Guiliano, beveelt eten aan voor het plezier en om je te concentreren op het genieten van eten. Zolang de porties klein worden gehouden, zijn geen voedingsmiddelen verboden. Ze zegt dat het grootste geheim van Franse vrouwen is dat ze leren eten met hun hoofd en verstandig hun aflaten kiezen.

Ze benadrukt kwaliteit boven kwantiteit, langzaam eten, genieten van de unieke smaken van elk voedsel en stoppen met eten als ze tevreden zijn.

Dieetgeheimen van Franse vrouwen

Guiliano deelt veel trucs die Franse vrouwen al jaren gebruiken om een ​​gezond figuur te behouden. Om gewicht te verliezen, deelt Guiliano een geheim recept van Franse vrouwen; "Magische Preisoep", dat is het enige voedsel dat gedurende een heel weekend wordt geconsumeerd.

Een weekend met preisoep en veel water werkt als een diureticum om een ​​snel gewichtsverlies te bevorderen, waardoor de motivatie toeneemt en de eetlust toeneemt. Het weekend wordt gebruikt om na te denken over je huidige dieet.

De eerste 3 maanden bestaat uit het omscholen van je smaakpapillen en het aanpassen van je mentale en emotionele houding ten opzichte van eten. Gedurende deze tijd identificeert u problematisch voedsel of onevenwichtigheden in uw dieet op basis van wat naar uw mening buitensporig lijkt.

U verwijdert beledigend voedsel waar mogelijk uit uw dieet terwijl u beslist welk voedsel u echt niet wilt missen. Het draait allemaal om het verstandig kiezen van uw aflaten en het uitoefenen van portiecontrole.

Na 3 maanden had u zich moeten aanpassen aan een nieuwe manier van eten en denken over eten en zou u ten minste de helft van uw streefbedrag kwijt zijn. In dit stadium kunt u experimenteren met het opnemen van een breder scala aan voedingsmiddelen en meer lekkernijen.

Franse vrouwen Dieet Basics

Guiliano benadrukt het belang van het eten van drie maaltijden per dag en het altijd ontbijten om het metabolisme gestaag te laten werken.

Ze raadt ook aan om zoveel mogelijk voedsel thuis te bereiden, zodat je je bewust bent van en controle hebt over welk voedsel je consumeert. Restaurant- en afhaalmaaltijden bevatten vaak veel vet, zout en suiker en moeten af ​​en toe een traktatie zijn in plaats van dagelijkse kost.

Guiliano benadrukt de waarde van verse seizoensproducten en moedigt het gebruik van groenten en fruit in overvloed aan en het gebruik van verse kruiden en specerijen om smaak toe te voegen zonder overtollige calorieën. Het boek bevat veel recepten die bewijzen dat het mogelijk is om heerlijk te eten en toch af te vallen.

Water wordt aanbevolen als favoriete drank. Wijn is toegestaan ​​en eigenlijk aanbevolen, maar alleen bij maaltijden en met een extra glas water.

Brood en chocolade zijn voedingsmiddelen die moeten worden omarmd, maar met besef van kwaliteit boven kwantiteit. Zoals Guiliano zegt, is het veel aangenamer om te genieten van een stuk van de beste chocolade dan een dozijn snoeprepen.

Twee porties natuurlijke yoghurt worden per dag voorgesteld als een snack die de honger vermindert.

Voorbeeld dieetplan

Ontbijt

Stukje kaas
65 g muesli met bosbessen
Koffie of thee

Lunch

BLT
120 g frambozen
Niet-calorische drank

Avondeten

Gegrilde Kip met Rozemarijn
Venkelgratin
Raket salade
Glas witte of rode wijn

Nagerecht

Gegrilde perziken met citroentijm

Oefening aanbevelingen

Gestructureerde lichaamsbeweging is niet vereist, maar in plaats daarvan worden lezers aangemoedigd om van de gelegenheid gebruik te maken om de beweging in het dagelijks leven waar mogelijk te vergroten.

Kosten en lasten

Franse vrouwen krijgen geen vet in de winkel voor $ 12,95

Voordelen

 • Een grote verscheidenheid aan voedingsmiddelen elimineert het risico op verveling door voeding
 • Geen ontbering. Kun je genieten van al je favoriete aflaten zonder je schuldig te voelen.
 • Verhoogt het bewustzijn van eten en portiecontrole.
 • Overvloedige inname van groenten en fruit levert veel gezondheidsvoordelen op.
 • Dagelijkse porties yoghurt zorgen voor calcium en worden geassocieerd met verhoogd vetverlies en spieronderhoud tijdens een dieet.

Nadelen

 • Mogelijk niet aantrekkelijk voor mensen die houden van zorgvuldig samengestelde plannen en het tellen van calorieën.
 • Niet alle Franse vrouwen zijn slank, dus de titel is een beetje een verkeerde benaming.

Conclusies

Als je veel diëten hebt geprobeerd en het hebt opgegeven vanwege verveling of een gevoel van ontbering, is deze aanpak misschien wel het antwoord voor jou.

Guiliano geeft praktisch advies dat zal helpen om positieve veranderingen aan te brengen die een permanente levensstijl kunnen worden in plaats van een tijdelijk dieet.

Door Mizpah Matus B.Hlth.Sc (Hons)

  Referenties
 • Guiliano, M. (2007). Franse vrouwen worden niet dik. Vintage boeken.
 • Zemel, M. International Journal of Obesity, april 2005; vol 29: pp 39
 • Maillard, G., Charles, M.A., Thibult, N., Forhan, A., Sermet, C., Basdevant, A., Eschwege, E. (1999). Trends in de prevalentie van obesitas bij de Franse volwassen bevolking tussen 1980 en 1991. Internationaal tijdschrift voor obesitas en aanverwante stofwisselingsstoornissen: tijdschrift van de International Association for the Study of Obesity, 23 (4), 389-394. studie link
 • Basdevant, A., Craplet, C., Guy-Grand, B. (1993). Snackpatronen bij zwaarlijvige Franse vrouwen. Eetlust, 21 (1), 17-23. studie link
 • Wansink, B., Payne, C. R., Chandon, P. Interne en externe aanwijzingen voor het stoppen met eten: de Franse paradox redux ?. Obesitas, 15 (12), 2920-2924. studie link

Laatst beoordeeld: 25 januari 2018


Bekijk de video: Cees Holtkamp maakt klassieke Hollandse botercake (Augustus 2022).