Informatie

Gene Smart Diet

Gene Smart DietWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Achtergrond

Het Gene Smart Diet: Het revolutionaire eetplan dat je genetische bestemming zal herschrijven - en de kilo's zal wegsmelten is geschreven door Floyd H. Chilton, PhD, oprichter en voormalig directeur van het Wake Forest-programma in de moleculaire geneeskunde. Volgens hem is het geheim van gewichtsbeheersing en het verminderen van het risico op ziekte het begrijpen hoe uw genen werken.

Chilton zegt: "Je helpt te beslissen welke genen zich uitdrukken en op welke manier, grotendeels door wat je op je bord legt". Door het Gene Smart Diet te volgen, kunt u uw gezondheid verbeteren door de kans op bepaalde chronische ziekten te verkleinen, het verouderingsproces te vertragen en gewichtsverlies te versnellen.

De Gene Smart Diet Basics

Het Gene Smart Diet omvat vier basisprincipes:

 1. Verhoog de inname van polyfenolen
  Polyfenolen komen voor in donkere groenten en fruit zoals rode druiven en kersen, maar ook in peulvruchten, noten, zaden, pure chocolade (alleen toegestaan ​​in onderhoudsfase) en groene thee. Ze zijn geassocieerd met het versterken van beschermende genen en het reguleren van het metabolisme.
 2. Voeg omega 3-vetzuren toe
  Dieters wordt geadviseerd om elke dag 1250-1500 mg gecombineerde EPA en DHA te consumeren door vis te eten of visoliecapsules te nemen. Borageoliesupplementen worden ook aanbevolen voor een inname van minimaal 400 mg GLA per dag.
 3. Verhoog vezels
  De auteurs beweren dat een hoge vezelinname de belangrijkste factor is bij het verminderen van calorieën en het verliezen van gewicht en adviseren dagelijks minimaal 30 gram.
 4. Verminder calorieën
  Dieeters met overgewicht wordt geadviseerd om de dagelijkse calorie-inname met 20 tot 30 procent te verminderen van wat nodig is om hun huidige gewicht te behouden.

Het programma kent drie fasen:

 • Fase 1: adaptieve respons
  Deze fase is het meest veeleisend en begint met een eendaagse soepvasten. Tijdens deze fase activeert u uw adaptieve stressreactie, zodat u een fysieke en mentale breuk met uw verleden kunt maken. De calorie-inname is ongeveer 1600 per dag. Fase één duurt drie weken of totdat je je ideale gewicht hebt bereikt.
 • Fase 2: voorconditionering
  Tijdens deze fase conditioneer je je lichaam aan het dieet dat je de rest van je leven moet volgen. Het is minder streng dan fase één en omvat het verhogen van calorieën tot ongeveer 1800 per dag. Je verhoogt ook je niveau van fysieke activiteit en verhoogt tegelijkertijd je inname van polyfenolen en omega 3-vetten.
 • Fase 3: Optimaal onderhoud
  Het doel van deze fase is om de hoeveelheid calorieën die je eet in evenwicht te brengen met de calorieën die je verbrandt om je gewichtsverlies te behouden. Je blijft zorgen voor een hoge inname van polyfenolen en omega 3-vetten en houdt je aan een regelmatig trainingsschema.

Tijdens de onderhoudsfase mag u ook dagelijks 4-6 gram rode wijn en 1-3 gram donkere chocolade in het dieet introduceren.

Aanbevolen voedingsmiddelen

Zalm, krab, garnalen, mager vlees, volle granen, fruit, groenten, magere zuivel, eieren, noten, peulvruchten, rode wijn, pure chocolade.

Voorbeeld dieetplan

Ontbijt

Groente scramble wrap
½ middelgrote grapefruit
6 ons thee met ¼ kopje sap
1 kopje koffie

Lunch

Oranje zalmsalade
1 sneetje volkoren brood
1 kopje rode druiven
6 ons thee

Tussendoortje

1 ounce droge geroosterde noten

Avondeten

Krabkoekjes
Gesneden geroosterde tomaat met peterselie
1 kopje gestoomde broccoli

Oefening aanbevelingen

Het doel van lichaamsbeweging in het Gene Smart-programma is niet primair om gewicht te verliezen, maar om zijn rol bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam.

Het boek bevat een oefenplan en de algemene richtlijnen voor het programma zijn om minimaal vijf dagen per week minimaal dertig minuten te oefenen. Een combinatie van aërobe training, circuittraining en krachttraining wordt aanbevolen.

Kosten en lasten

The Gene Smart Diet: het revolutionaire eetplan dat uw genetische bestemming zal herschrijven - en de kilo's zal wegsmelten, kost $ 25,99.

Voordelen

 • Maaltijden zijn speciaal gemaakt om de honger te verminderen en de tevredenheid na het eten te bevorderen.
 • Ontworpen om gewichtsverlies en een optimale gezondheid te bevorderen.
 • Bevat vijf verschillende maaltijdplannen met recepten en boodschappenlijstjes.
 • Geeft specifieke informatie over genetische ziekten.
 • Moedigt beweging aan.

Nadelen

 • Houdt geen rekening met individuele variaties in calorie-eisen.
 • Heeft mogelijk extra tijd nodig voor het bereiden van voedsel.
 • Beveelt het gebruik van supplementen aan die op de website van de auteur kunnen worden gekocht.

Conclusies

Het Gene Smart Diet biedt een voedingsplan met een hoge voedingswaarde dat niet alleen helpt bij het afvallen, maar ook het risico op ziekte vermindert. Door de inname van polyfenolen, vezels en omega 3-vetten te verhogen en tegelijkertijd de lichaamsbeweging te vergroten, ondersteunt u de expressie van de genen die de gezondheid verbeteren.

Door Mizpah Matus B.Hlth.Sc (Hons)

Laatst beoordeeld: 10 januari 2017


Bekijk de video: Gut bacteria and mind control: to fix your brain, fix your gut! (Augustus 2022).