Informatie

Going Raw: aan de slag met rauw eten

Going Raw: aan de slag met rauw etenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Vier jaar geleden ervoer actrice, model en muzikant Judita Wignall gezondheidsproblemen die haar dwongen haar dieet en levensstijl opnieuw te evalueren.

Ze ontdekte het raw food dieet en was zo geïnspireerd door de positieve effecten op haar leven dat ze toen een gecertificeerde raw food chef en instructeur werd.

Haar boek Going Raw biedt een inleiding tot de praktische aspecten van het eten van een raw food-dieet, zoals het opzetten van je keuken en technieken voor het bereiden van rauw voedsel.

Het bevat ook een uitgebreide selectie rauwe recepten voor elke maaltijd van de dag.

Going Raw Basics

Wignall begint met het uitleggen van de voordelen van rauw voedsel, inclusief hun stimulerende en immuunversterkende eigenschappen. Vervolgens schetst ze de 'rauwe basis', zoals je voorraadkast, basismesvaardigheden en handige keukenapparatuur.

Het grootste deel van het boek is gewijd aan gezonde recepten, waaronder smoothies, sappen, ontbijt, salades en dressings, soepen en bijgerechten, voorgerechten, desserts, snacks, dranken, levend en gefermenteerd voedsel. Ook inbegrepen is een sectie voor "snelle en gemakkelijke hapjes".

Ze bespreekt hoe je kunt beslissen hoeveel rauw voor jou geschikt is en benadrukt dat wanneer je rauw gaat eten, je het eten van gekookt voedsel niet als een zonde of als bedrog moet beschouwen, maar als een keuze. Je moet naar je lichaam luisteren en noteren hoe je je voelt na het eten van bepaald voedsel om erachter te komen wat het beste voor je is.

Hoewel ze veel decadente recepten in het boek heeft opgenomen, zegt ze "eet alsjeblieft niet de hele dag brownies en ijs en verklaar dat je rauw bent". In plaats daarvan moet je je eerst concentreren op het eten van veel groente, groenten en fruit, en dan uitgeven aan de andere dingen wanneer dat nodig is.

Ze biedt lezers ook praktische en gemakkelijke onbewerkte tips en trucs voor het bereiden van voedsel en het geven van basisadviezen voor maaltijden. Ook inbegrepen is een voorbeeld van een zevendaags menu en suggesties over eten in restaurants en andere sociale situaties.

Aanbevolen voedingsmiddelen

Rauw fruit, rauwe groenten, spruiten, zeegroenten, lijnzaad, hennepzaad, zonnebloempitten, chiazaad, rauwe cashewnoten, amandelen, walnoten, tahini, boekweit, haver, wilde rijst, avocado, kokosnoot, kelpnoedels, tamari, miso, agave , rauwe honing, rauwe cacao, vanille.

Voorbeeld Going Raw Meal Plan

Ontbijt

Maple-Pecan Granola met notenmelk

Lunch

Gekruide wortel-butternutpompoensoep

Tussendoortje

Chunky Curried Guacamole met stengels bleekselderij

Avondeten

Broccoli en champignons met wilde rijst

Oefening aanbevelingen

Going Raw bevat geen aanbevelingen voor oefeningen, maar Wignall noemt in het kort de voordelen van fysieke activiteiten zoals wandelen, wandelen, yoga, rebounding, fietsen en hardlopen omdat ze feel-good endorfines afgeven.

Kosten en lasten

Going Raw: Alles wat u nodig heeft om uw eigen Raw Food Diet Lifestyle Revolution at Home te beginnen, kost $ 24,99.

Voordelen

 • Stimuleert een hoge inname van verse groenten en fruit, gekiemde volle granen en rauwe noten en zaden.
 • Biedt een grote verscheidenheid aan recepten voor rauw voedsel.
 • Bevat kleurenfoto's en stapsgewijze instructiehandleidingen voor de recepten.
 • Biedt advies over uit eten gaan en sociaal zijn op een raw food dieet.

Nadelen

 • Veel van de recepten kosten veel tijd en vereisen een voorbereiding vooraf, zoals weken en ontkiemen.
 • Sommige recepten, vooral desserts, bevatten veel vet en suiker.
 • Niet specifiek ontworpen als afslankdieet.
 • Het kan moeilijk zijn om uit eten te gaan en het dieet te volgen.
 • Veel van de recepten vereisen mogelijk de aanschaf van extra apparatuur, waaronder een blender of voedseldroger.

Goede introductie tot Raw Foods

Going Raw is een praktische gids om aan de slag te gaan met rauw eten en het opzetten van een raw food keuken.

Het bevat een breed scala aan recepten voor rauw voedsel en biedt advies over vele aspecten van de levensstijl van rauw voedsel, zoals uit eten gaan, maaltijdplanning en het creëren van een uitgebalanceerd voedingspatroon.

Door Mizpah Matus B.Hlth.Sc (Hons)

  Referenties:
 • Koebnick, C., Garcia, A. L., Dagnelie, P. C., Strassner, C., Lindemans, J., Katz, N., ... Hoffmann, I. (2005). Langdurige consumptie van een rauwkostdieet wordt geassocieerd met gunstige serum-LDL-cholesterol en triglyceriden, maar ook met verhoogde plasma-homocysteïne en laag serum-HDL-cholesterol bij de mens. The Journal of nutrition, 135 (10), 2372-2378. studie link
 • Craig, W. J. (2010). Voedingsproblemen en gezondheidseffecten van vegetarische diëten. Voeding in de klinische praktijk, 25 (6), 613-620. studie link
 • Fox, K. R. (1999). De invloed van fysieke activiteit op mentaal welzijn. Voeding voor de volksgezondheid, 2 (3a), 411-418. studie link

Laatst beoordeeld: 1 december 2017


Bekijk de video: Bibimbap 비빔밥 u0026 Dolsot-bibimbap 돌솥비빔밥 (Augustus 2022).