Informatie

Gezond leven dieet: gezondheid op elke maat

Gezond leven dieet: gezondheid op elke maat


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Achtergrond

Health At Every Size is geschreven door Linda Bacon, Ph.D., een onderzoeker, klinisch psychotherapeut, bewegingsfysioloog, gezondheidsvoorlichter en universitair voedingsdeskundige aan de Universiteit van Californië.

Bacon beweert dat dit geen dieet- of gewichtsverliesprogramma is, maar een boek over gezond leven. Ze wil je een plan geven waarmee je je op dit moment goed voelt in je lichaam, ongeacht hoe groot je bent.

Basisbeginselen van gezond leven

Volgens Health At Every Size is het probleem niet dik, het is een dieet en een medische instelling die dun zijn associeert met gezond zijn.

Ze zegt dat mensen met overgewicht in werkelijkheid gemiddeld langer leven dan mensen met een normaal gewicht, dus ons doel zou niet alleen moeten zijn om af te vallen, maar eerder om onze algemene gezondheid te verbeteren.

Het boek begint met het bespreken van enkele van de mythen met betrekking tot diëten en gewichtsbeheer en schetst hoe de industrie voor gewichtsverlies statistische gegevens manipuleert om een ​​verkeerde relatie te creëren tussen lichaamsgewicht en mogelijke gezondheidsproblemen.

Ze legt ook uit hoe we veel meer gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken door te proberen een "perfect" gewicht te bereiken dan door onze huidige maat te accepteren en simpelweg zo gezond mogelijk te zijn. Bacon zegt dat het wetenschappelijk bewezen is dat deze laatste benadering het zelfrespect stimuleert en het algemene welzijn verbetert.

Je wordt aangemoedigd om naar je lichaam te luisteren voor begeleiding, het eten van het voedsel dat je leuk vindt en het voedsel dat je helpt je goed te voelen. Het boek bevat geen maaltijdplan of lijsten met acceptabele voedingsmiddelen, maar lijners worden aangemoedigd om de inname van hele plantaardige voedingsmiddelen met veel vezels te benadrukken.

Maar u hoeft deze voedingsmiddelen niet exclusief te eten en hebt toestemming om te genieten van voedsel dat u lekker vindt in dit plan. Volgens Health At Every Size zijn hamburgers en donuts prima, zolang ze met mate worden geconsumeerd in de context van een algeheel voedzaam dieet.

Aan de andere kant mag je niet eten als je geen honger hebt en stop je altijd met eten als je tevreden bent. Te veel eten moet worden vermeden, terwijl het genieten van maaltijden wordt aangemoedigd.

Aanbevolen voedingsmiddelen

Fruit, groenten, volkorenbrood, bruine rijst, havermout, bonen, noten, zaden, avocado, zalm, tonijn, chocolade.

Voorbeeld dieetplan

Dit gezonde levende dieet omvat geen maaltijdplan.

Gezondheid bij elke grootte Trainingsaanbevelingen

Regelmatige lichaamsbeweging wordt aangemoedigd omdat het veranderingen veroorzaakt in de hormonen en neurotransmitters die betrokken zijn bij gezondheid en gewichtsregulatie. Maar het is niet nodig om naar een sportschool te gaan of uitputtende trainingen te doen om resultaten te behalen.

Fitness kan worden verbeterd door dagelijkse activiteiten - zoals huishoudelijk werk en tuinieren - met resultaten die voor sommige mensen net zo gunstig of zelfs meer zijn dan inspannende aerobe oefeningen. Zoek waar je maar kunt manieren om meer beweging in je dagelijkse leven te integreren.

Naarmate u actiever wordt en merkt dat u sterker wordt, kunt u overwegen om activiteiten uit te proberen zoals wandelen, fietsen, tennis, dansen, zwemmen of paardrijden.

Kosten en lasten

Gezondheid op elke maat: de verrassende waarheid over uw gewicht kost $ 14,95.

Klik hier om online een exemplaar van Heath at Every Size met korting te kopen.

Voordelen

 • Bevordert de inname van een grote verscheidenheid aan voedzame voedingsmiddelen.
 • Stimuleert het genot van eten en waardering voor maaltijden.
 • Ondersteunt zelfacceptatie en verbetering van zelfrespect.
 • Beveelt dagelijkse fysieke activiteit aan.

Nadelen

 • Bevat geen maaltijdplan of recepten.
 • Sommige lijners hebben meer begeleiding nodig om een ​​dieetplan voor gezond eten te volgen.
 • Is in strijd met de algemeen aanvaarde informatie over de mogelijke gezondheidsrisico's die gepaard gaan met het handhaven van een hoog lichaamsvetpercentage.

Conclusies

Health At Every Size is een gezond levend dieet dat is ontworpen om u te helpen uw lichaam te accepteren en een goede gezondheid te bereiken, ongeacht uw huidige gewicht. Lezers worden aangemoedigd om gezond te eten, terwijl ze met mate genieten van hun favoriete voedsel en fysiek actief worden.

Dit programma zal de ontwikkeling van een positief gevoel van eigenwaarde ondersteunen en het individu helpen dichter bij het ideale lichaamsgewicht voor hen te komen, maar lijners met ernstige gezondheidsproblemen zullen waarschijnlijk meer begeleiding nodig hebben om hun gewenste resultaten te bereiken.

Door Mizpah Matus B.Hlth.Sc (Hons)

Laatst beoordeeld: 19 januari 2017


Bekijk de video: Dit gebeurt er als je het heftige keto-dieet probeert (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Adharma

  Ik druk mijn dank uit voor uw hulp in deze kwestie.

 2. Doutilar

  Volgens mij is hij fout. Ik stel voor om het te bespreken. Schrijf me in PM, het praat met je.

 3. Gokree

  Ik denk dat je niet gelijk hebt. Ik ben er zeker van. We zullen het bespreken.

 4. Alcmaeon

  Het spijt me, maar naar mijn mening worden er fouten gemaakt. Schrijf me in PM.

 5. Vudorg

  Ik feliciteer, je idee is erg goed

 6. Tygorg

  Ik ben het ermee eens, een zeer nuttige zinSchrijf een bericht