Informatie

Hartaanval proof dieet

Hartaanval proof dieetWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het Heart Attack Proof Diet is geschreven door Dr. Michael Ozner die al meer dan vijfentwintig jaar mensen helpt om hartaandoeningen met succes te voorkomen en om te keren.

In Heart Attack Proof, hij biedt een cardiale make-over van zes weken aan gebaseerd op dezelfde principes die voor zijn patiënten hebben gewerkt.

Heart Attack Proof Basics

Dr. Ozner legt uit dat coronaire hartziekte te voorkomen is door een combinatie van bloedonderzoek, medicatie en voeding.

Maar het is belangrijk om nu actie te ondernemen in plaats van te wachten tot u een hartaanval of beroerte krijgt. Maar zelfs als u al een hartaandoening heeft, is het nog steeds mogelijk om uw toestand te verbeteren en zelfs om te keren.

Heart Attack Proof schetst een plan van zes weken dat u zal helpen belangrijke veranderingen in uw levensstijl aan te brengen. Elke week leer je over specifieke aspecten van hartziektepreventie. U wordt ook aangemoedigd om praktische activiteiten te ondernemen om uw cardiovasculaire gezondheid te verbeteren.

In week één leer je bijvoorbeeld over de laatste bloedtesten en hoe deze je leven kunnen redden. Ozner geeft gedetailleerde uitleg over wat deze tests meten en waarom ze belangrijk zijn.

In andere weken leer je over lichaamsbeweging, stressmanagement en voedingssupplementen.

Mediterraan dieet om het risico te verminderen

Ozner legt uit dat veel voedingsmiddelen in het traditionele Amerikaanse dieet ontstekingen bevorderen. Aan de andere kant benadrukt een mediterrane manier van eten voedingsmiddelen die ontstekingen verminderen.

Dit is belangrijk omdat hartaandoeningen in verband zijn gebracht met chronische lichte ontstekingen.

Het dieet bestaat uit fruit, groenten, volle granen, peulvruchten, noten, omega-3 rijke zeevruchten, gevogelte en rode wijn met mate. Een hoge inname van plantaardig voedsel levert vezels, vitamines en antioxidanten om de algemene gezondheid te ondersteunen.

Verwerkt voedsel en alles dat geraffineerde suiker of transvetten bevat, moet worden vermeden.

Rood vlees moet met mate worden geconsumeerd; niet meer dan vijf ons per week. Dit komt omdat het rijk is aan verzadigde vetten en omega-6-vetzuren, die het risico op atherosclerotische coronaire hartziekten vergroten.

Aanbevolen voedingsmiddelen

Volkorenbrood, volkoren pasta, haver, bruine rijst, quinoa, kikkererwten, amandelen, walnoten, zalm, tonijn, sardines, forel, kipfilet, geitenkaas, magere yoghurt, eiwit, artisjok, courgette, broccoli, spinazie , rode paprika, knoflook, sinaasappels, granaatappel, bosbessen, Concord druivensap, knoflook, kaneel, kurkuma, olijfolie, azijn, groene thee,

Sample Heart Healthy Meal Plan

Ontbijt

4 ons groente- of vruchtensap
1 plak volkoren toast met extra vergine olijfolie
1 theelepel jam
½ kopje yoghurt met laag vetgehalte
½ kopje bosbessen
8 ons water
Koffie of thee

Ochtendsnack

10-20 amandelen of walnoten
8 ons water of niet-calorische drank

Lunch

Kikkererwten Pita Pocket
1 middelgrote appel, in plakjes gesneden en besprenkeld met honing
8 ons water of niet-calorische drank

Tussendoortje

10-20 amandelen of walnoten
8 ons water of niet-calorische drank

Avondeten

1 jumbo kruidnagel Geroosterde knoflook
½ volkoren pitabroodje met olijfolie en kruiden
Geitenkaas Gevulde Tomaat
Linguine en gemengde zeevruchten
Verse groente naar keuze met olijfolie
Dronken abrikozen
8 ons water
4-8 gram rode wijn of paars druivensap
Koffie of thee

Avondsnack

1 appel of sinaasappel
8 ons water

Oefening aanbevelingen

Heart Attack Proof zegt dat lichaamsbeweging de efficiëntie van het hart en de longen verbetert en de bloedcirculatie door het hele lichaam stimuleert. Regelmatige fysieke activiteit is essentieel om hartaanvalbestendig te worden.

Je moet drie tot vijf keer per week streven naar dertig tot vijfenveertig minuten beweging. De makkelijkste manier om te beginnen is met een wandelprogramma. Tienduizend stappen lopen komt overeen met zestig minuten matig intensief sporten.

Als je tijd hebt, kun je ook genieten van extra activiteiten zoals tennis, golf, zwemmen of fietsen. Het wordt ook aanbevolen om een ​​of twee keer per week krachttraining te doen. Yoga is ook gunstig voor de voordelen van stressmanagement.

Kosten en lasten

Heart Attack Proof: een zes weken durende cardiale make-over voor een levenslange optimale gezondheid kost $ 19,95.

Voordelen

 • Biedt unieke informatie over bloedonderzoeken die specifiek zijn voor het voorkomen van hartaandoeningen.
 • Mediterrane voeding wordt ondersteund door wetenschappelijk onderzoek om het risico op hartaandoeningen te verminderen.
 • Het dieet biedt ook bescherming tegen andere aandoeningen zoals kanker, diabetes en de ziekte van Alzheimer.
 • Bevat een zevendaags maaltijdplan met recepten.
 • Benadrukt het belang van stressmanagement.
 • Moedigt regelmatige lichaamsbeweging aan.

Nadelen

 • Dieetadvies is vergelijkbaar met veel van de andere mediterrane dieetprogramma's.
 • Gevorderde gevallen hebben mogelijk meer begeleiding en een strikter dieet nodig om hun toestand effectief te beheersen.
 • Stimuleert het gebruik van kunstmatige zoetstoffen.

Conclusies

Heart Attack Proof is een programma van zes weken om u te helpen voedings- en levensstijlgedrag op te nemen dat hartaandoeningen voorkomt en omkeert.

Dr. Michael Ozner vertaalt de nieuwste wetenschap en onderzoek in praktische stappen die u kunt nemen om uw cardiovasculaire gezondheid te verbeteren.

Door Mizpah Matus B.Hlth.Sc (Hons)

  Referenties:
 • Varbo, A., Benn, M., Tybjærg-Hansen, A., Nordestgaard, B. G. (2013). Een verhoogd restant cholesterol veroorzaakt zowel lichte ontsteking als ischemische hartziekte, terwijl een verhoogd lipoproteïne-cholesterol met lage dichtheid ischemische hartziekte veroorzaakt zonder ontsteking. Circulation, 128 (12), 1298-1309. studie link
 • Heran, B. S., Chen, J. M., Ebrahim, S., Moxham, T., Oldridge, N., Rees, K., ... Taylor, R.S. (2011). Op inspanning gebaseerde hartrevalidatie voor coronaire hartziekten. De Cochrane-bibliotheek. studie link
 • Estruch, R., Ros, E., Salas-Salvadó, J., Covas, M. I., Corella, D., Arós, F.,… Martínez-González, M. A. Primaire preventie van hart- en vaatziekten met een mediterraan dieet. New England Journal of Medicine, 368 (14), 1279-1290. studie link

Laatst beoordeeld: 29 mei 2017


Bekijk de video: Zou jij een hartinfarct bij vrouwen herkennen? (Augustus 2022).