Informatie

IBS-dieet

IBS-dieetWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

IBS (of prikkelbare darmsyndroom) is een aandoening van de darm die bij maximaal 1 op de 5 Amerikaanse volwassenen voorkomt. Er zijn verschillende symptomen van IBS - opgeblazen gevoel, krampen, gas, diarree en obstipatie. IBS is geen ziekte en er is geen remedie. Veranderingen in de voeding kunnen de symptomen echter verlichten.

Onderzoek

Nieuw onderzoek heeft enkele zeer positieve resultaten aangetoond bij mensen met colitis ulcerosa, de ziekte van Crohn en andere inflammatoire darmaandoeningen.

Het dieet omvat het bezuinigen op tarwe, uien, melk, ijs, appels, honing en steenfruit. Peulvruchten bleken ook pijn te veroorzaken.

"Vaak zijn het suikers en koolhydraten die niet worden opgenomen als ze door de darm gaan en als ze in de dikke darm komen, kunnen ze fermenteren en gas en pijn produceren,"

Dieet voor prikkelbare darmsyndroom

Het bepalen van het beste dieet voor de IBS-patiënt is een proces om te ontdekken wat werkt. Er zijn echter enkele algemene richtlijnen die nuttig kunnen zijn.

Vermijd bepaalde voedingsmiddelen

  • Alcohol, frisdrank, chocolade, koffie (en andere cafeïnehoudende dranken) zijn veelvoorkomende problemen.
  • Voedingsmiddelen rijk aan verzadigd vet - zoals boter, mayonaise, room, frites, ijs, rood vlees kunnen ook problemen veroorzaken.

Controleer uw zuivelinname
Sommige patiënten zijn misschien lactose-intolerant en moeten melk vermijden. Yoghurt (zoals acidophilus) kan nog steeds worden gebruikt omdat de lactose iets anders afbreekt. Nogmaals, het is een proces van vallen en opstaan. Als u zuivel volledig elimineert, moet u andere eiwitbronnen consumeren.

Drink veel water

Eet weinig en vaak
Streef naar 4-5 maaltijden per dag met kleine porties. Sla geen maaltijden over.

Experimenteer met vezelrijk voedsel
Voedingsmiddelen rijk aan vezels kunnen u helpen om regelmatiger te blijven. Granen, granen, bonen, fruit en groenten bevatten allemaal voedingsvezels. Eet volkorenbrood in plaats van witbrood. Voer geleidelijk vezels in - verander niet alles tegelijk!

Opmerking: recent onderzoek heeft aangetoond dat veel IBS-patiënten voedselallergieën en overgevoeligheden kunnen hebben. Het is de moeite waard om een ​​eliminatiedieet te proberen om te bepalen of dit het geval is. Het onderzoek is in tegenspraak met wat zegt dat IBS het gevolg is van darmontsteking.

Zie ook

The Maker’s Diet - Een bijbels dieet van Jordan Rubin dat effectief is geweest bij het helpen van IBS-symptomen.

Low Starch Diet - Een alternatieve aanpak.

Door Mizpah Matus B.Hlth.Sc (Hons)

Laatst beoordeeld: 31 maart 2017


Bekijk de video: Irritable Bowel Syndrome: Symptoms and Diet Tips (Augustus 2022).