Informatie

Ideale gewichtscalculator

Ideale gewichtscalculator


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Ideale gewichtscalculator

Je ideale lichaamsgewicht is waar je het gezondst bent.

Dit is niet bedoeld om controversieel of afgezaagd te klinken. De meest ideale rekenmachines voor lichaamsgewicht zijn gebaseerd op eenvoudige lengtemetingen. Nieuwer onderzoek suggereert echter dat gezondheid mogelijk niet rechtstreeks verband houdt met gewicht, maar naar uw perceptie van uw gewichtt.

Degenen die tevreden zijn met hun gewicht zijn over het algemeen gezonder, vergeleken met degenen die ongelukkig zijn. Zelfs onze definities van wat consititueert overgewicht wordt vaak in twijfel getrokken.

Als u jonger bent dan 18 jaar of als u de BMI en het juiste gewicht voor een kind wilt vinden, gebruik dan de BMI-calculator voor kinderen.

Let op: deze calculator is slechts een zeer algemene schatting van uw ideale gewicht. Voor vrouwen gebruikt het de Robinson-formule. Voor mannen de Devine-formule (zie referenties hieronder).

Dit soort meting houdt geen rekening met ...

  • Botdichtheid
  • Spiermassa
  • Vetverhouding
  • Etniciteit

Een betere maatstaf is een lichaamsvetpercentage.

Een ideaal lichaamsvetpercentage voor mannen is 10-14% of 16-20% voor vrouwen. Zie de lichaamsvetcalculator voor meer informatie.

Als u op zoek bent om af te vallen, lees dan onze eenvoudige gids over afvallen en ontdek onze best beoordeelde afslankprogramma's.

Is dit een nauwkeurige meting?

Deze calculator berekent uw ideale gewichtsbereik. Net als bij de BMI-calculator zijn deze metingen zeer algemeen.

Zoals we hierboven vermeldden, houdt dit type berekening geen rekening met individuele verschillen. Je ideale gewicht is waar je het gezondst bent, niet waar je op een schaal valt.

Nogmaals, voor een nauwkeurigere meting, zoek je lichaamsvetpercentage.

  • Robinson, J. D., Lupkiewicz, S. M., Palenik, L., Lopez, L. M., Ariet, M. (1983). Bepaling van het ideale lichaamsgewicht voor berekeningen van de medicatiedosering. American Journal of Health-System Pharmacy, 40(6), 1016-1019. Koppeling
  • Muennig, P., Jia, H., Lee, R., Lubetkin, E. (2008). Ik denk daarom dat ik ben: gepercipieerd ideaal gewicht als determinant van gezondheid. American Journal of Public Health, 98(3), 501. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2253567/
  • Kuczmarski, R. J., Flegal, K. M. (2000). Criteria voor de definitie van overgewicht in transitie: achtergrond en aanbevelingen voor de Verenigde Staten. Het Amerikaanse tijdschrift voor klinische voeding, 72(5), 1074-1081. http://ajcn.nutrition.org/content/72/5/1074.short
  • Duncan, D.T., Wolin, K.Y., Scharoun-Lee, M., Ding, E.L., Warner, E.T., Bennett, G.G. (2011). Is perceptie de realiteit? Gewichtsperceptie in relatie tot gewichtgerelateerde attitudes en gedragingen bij volwassenen met overgewicht en obesitas in de VS. International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity, 8(1), 20. http://www.biomedcentral.com/1479-5868/8/20


Bekijk de video: Du0026Diesel with Vin Diesel Extended Version (Augustus 2022).