Informatie

In Defense of Food: Michael Pollen

In Defense of Food: Michael Pollen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Achtergrond

"Eet eten. Meestal planten. ' Dit is het uitgangspunt van het boek van Michael Pollen, In Defense of Food: An Eater’s Manifesto. Het boek, dat voortkwam uit een essay dat Pollan schreef voor The New York Times Magazine, daagt enkele van de belangrijkste voedingsconcepten uit.

Stuifmeel brengt het idee naar voren dat voedsel meer is dan de som van de delen of de samenstelling van individuele voedingsstoffen. Hij beweert dat we niet afhankelijk hoeven te zijn van voedingsdeskundigen om ons te vertellen wat we moeten eten en in plaats daarvan moedigt hij een back-to-basics-aanpak en een terugkeer naar traditionele manieren van eten aan.

Ter verdediging van de basisprincipes van voedingsdieet

Pollen vestigt onze aandacht op de Amerikaanse paradox: "een bijzonder ongezonde bevolking die zich bezighoudt met voeding en dieet en het idee van gezond eten". Hij zegt dat zolang we een westers dieet volgen, het onmogelijk zal zijn om deze situatie te overwinnen en zijn aanbeveling is een terugkeer naar lokaal, seizoensgebonden voedsel en traditionele voedingspatronen.

Hij adviseert ons om voedsel te vermijden dat onze overgrootmoeders niet zouden herkennen en om groenten en fruit te beschouwen als de basis van onze voeding. Hij raadt aan dat we supermarkten vermijden en in plaats daarvan lokale boeren kopen en bij voorkeur alles biologisch kopen.

Stuifmeel zegt ook dat we meer aan voedsel moeten uitgeven, want als we betere, maar duurdere producten kopen, zullen we onze gezondheid verbeteren en dat we door minder te eten het financiële verschil kunnen compenseren.

In Defence of Food moedigt ons aan om thuis maaltijden te bereiden in plaats van fastfood te eten, omdat dit het idee van de traditionele familiemaaltijd terugbrengt. Stuifmeel benadrukt de belangrijke functie van het delen van een maaltijd met het oog op het bevorderen van betere communicatie en sociale verbindingen die ook positieve effecten hebben op onze algemene gezondheid.

Stuifmeel biedt enkele basisdieetaanbevelingen. Hij adviseert lijners om drie maaltijden per dag te consumeren, kleinere porties te eten, groenten te benadrukken, de inname van hele voedingsmiddelen te verhogen en tussendoortjes te vermijden. Bovendien moet vlees meer als bijgerecht worden beschouwd dan als het belangrijkste onderdeel van de maaltijd.

Aanbevolen voedingsmiddelen

Fruit, groenten, wilde groenten zoals postelein en lamskwarten, volle granen, noten, zaden, grasgevoerd rundvlees, zalm, sardines, rode wijn.

Voorbeeld dieetplan

In Defence of Food bevat geen maaltijdsuggesties of een maaltijdplan.

Oefening aanbevelingen

Tuinieren is de aanbevolen vorm van lichaamsbeweging omdat het ons helpt in contact te komen met de natuur en het voedsel dat we eten.

Kosten en lasten

In Defense of Food: An Eater’s Manifesto is te koop voor $ 15.

Voordelen

 • Stimuleert een dieet op basis van onbewerkte hele voedingsmiddelen.
 • Pleit voor seizoensgebonden eten en lokale producten.
 • Vergroot het bewustzijn van voedselkeuzes en eetgewoonten.
 • Moedigt thuis eten aan en geniet van de geneugten van eten.
 • Bespreekt de voordelen van portiecontrole.
 • Benadrukt het belang van essentiële omega 3-vetten.

Nadelen

 • Het kan duur zijn om altijd verse biologische voedingsmiddelen te kopen.
 • Sommige lijners hebben mogelijk geen betrekking op de politieke thema's in het hele boek.
 • Kan worden gezien als een elitaire benadering.

Conclusies

In Defence of Food verkent concepten met betrekking tot gezondheid, politiek en cultuur en maakt duidelijk dat we niet afhankelijk hoeven te zijn van wetenschap om te beslissen wat we zouden moeten eten. Michael Pollen moedigt ons aan om terug te keren naar een natuurlijk plantaardig dieet en de levensstijlgewoonten van gezonde mensen over de hele wereld te weerspiegelen die gedijen op traditionele diëten.

Door Mizpah Matus B.Hlth.Sc (Hons)

Laatst beoordeeld: 10 januari 2017


Bekijk de video: Michael Pollan: In Defense of Food. Talks at Google (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Minos

  We moeten alles proberen

 2. Jeran

  Volgens mij vergist u zich. Ik kan het bewijzen. Schrijf me in PM, we zullen praten.

 3. Esmak

  Het spijt me, dat heeft zich verstoord ... ik hier onlangs. Maar dit thema staat heel dicht bij mij. Ik kan helpen met het antwoord. Schrijf in PM.

 4. Manville

  Daarin zit iets. Hartelijk dank voor de hulp bij deze vraag. Ik wist het niet.

 5. Stillmann

  Mee eens, dit is de uitstekende variantSchrijf een bericht