Informatie

Kunst en wetenschap van Low Carb Living

Kunst en wetenschap van Low Carb Living


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Achtergrond

De kunst en wetenschap van koolhydraatarm leven is geschreven door Jeff Volek, een inspanningsfysioloog en Steve Phinney, een arts-wetenschapper die gespecialiseerd is in voeding, lichaamsbeweging, vetzuren en ontstekingen. Samen hebben deze auteurs meer dan tweehonderd onderzoeksartikelen over het Low Carb Diet gepubliceerd.

Dit boek is een gids voor het volgen van een koolhydraatarm dieet als levensstijl en is geschreven met het oog op zorgprofessionals, hoewel het iedereen zal aanspreken die meer wil weten over deze manier van eten.

Low Carb Living Basics

Het doel van het boek is om het wetenschappelijke bewijsmateriaal ter ondersteuning van koolhydraatarme diëten uit te leggen en om lijners te helpen het dieet aan te passen zodat het geschikt is voor langdurig gebruik. De auteurs schetsen drie sleutels tot succes in dit programma.

 1. Veiligheid: legt de nadruk op het formuleren van een koolhydraatarm dieet voor optimale veiligheid en functie, zodat de gezondheid en het welzijn op lange termijn worden verbeterd.
 2. Individuele specificiteit: elk mens is uniek en kan een kleine aanpassing van het programma vereisen in overeenstemming met zijn behoeften.
 3. Duurzaamheid: behandelt de verschillende aspecten van het handhaven van de voeding als een onderdeel van een gezonde levensstijl.

De auteurs benadrukken het feit dat het van vitaal belang is om voldoende vet in de voeding op te nemen, om deze manier van eten als levensstijl te kunnen handhaven. Dieters worden aangemoedigd om hun angst om vet te eten los te laten en te genieten van voedingsmiddelen zoals room, kaas, olijfolie en noten. Er is ook een receptgedeelte getiteld "The Joy of Cooking (And Eating) Fat".

Een heel hoofdstuk in Low Carb Living is gewijd aan de behandeling van diabetes type 2 en legt uit hoe dit zich verhoudt tot het wetenschappelijke concept van koolhydraatintolerantie. Ook inbegrepen is informatie over het gebruik van ketogene diëten voor de behandeling van convulsies.

Aanbevolen voedingsmiddelen

Ei, vis, vlees, gevogelte, kaas, bessen, spinazie, asperges, broccoli, bloemkool, boerenkool, paprika, champignons, olijven, zongedroogde tomaat, basilicum, knoflook, walnoten, macadamia's, zaden, avocado, wei-eiwit, room, boter, olijfolie, xylitol.

Voorbeeld Living Low Carb Meal Plan

Ontbijt

Twee ei-omelet met elk 1 oz spek, champignons, kaas en tomaat
Zwarte koffie

Ochtendsnack

2 oz gemengde noten

Lunch

2 kopjes Cobb-salade
1 eetlepel olijfolie
Ongezoete ijsthee

Tussendoortje

10 zwarte olijven gevuld met rijpe Brie kaas

Avondeten

8 oz Franse uiensoep
Tong gevuld met romige spinazie in kaassaus

Nagerecht

Bosbessenkaastaart

Oefening aanbevelingen

De auteurs leggen uit hoe een koolhydraatarm dieet de trainingsprestaties en lichaamssamenstelling kan beïnvloeden. Ze raden aan om twee weken te wachten na het starten van een koolhydraatarm dieet voordat ze beginnen met een trainingsprogramma om het lichaam de tijd te geven om zich aan te passen aan de veranderingen in de brandstofvoorziening.

De auteurs schrijven geen specifiek oefenplan voor bij een koolhydraatarm leven, maar adviseren de lezers dat lichaamsbeweging het beste wordt beschouwd als een hulpmiddel voor welzijn in plaats van gewichtsverlies. Ze stellen ook dat lichaamsbeweging negatieve effecten kan hebben bij mensen met overgewicht, omdat het schade aan de gewrichten kan veroorzaken. Het is beter om eerst af te vallen en later te focussen op fitness.

Kosten en lasten

De kunst en wetenschap van koolhydraatarm leven: een deskundige gids voor het maken van de levensreddende voordelen van koolhydraatbeperking Duurzame en plezierige detailhandel voor $ 29,95.

Klik hier om dit boek tegen een gereduceerde prijs te kopen.

Voordelen

 • Principes van het dieet zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.
 • Kan helpen bij de behandeling van obesitas, diabetes en metabool syndroom.
 • Uitstekende gids voor beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg die hun patiënten koolhydraatarme diëten voorschrijven.
 • Pleit voor een aangepaste benadering van voeding om te voldoen aan de unieke behoeften van het individu.
 • Bevat een zevendaagse maaltijdplan en recepten.

Nadelen

 • Omvat beperking van koolhydraten en voedingsmiddelen die over het algemeen als gezond worden beschouwd, zoals volle granen, peulvruchten en fruit.
 • Sommige lezers vinden het boek misschien te technisch.
 • Ontmoedigt lezers om te sporten.

Conclusies

De kunst en wetenschap van koolhydraatarm leven biedt lezers gedetailleerde wetenschappelijke informatie over de effecten van een koolhydraatarm dieet en advies over het handhaven van deze manier van eten als een langetermijnlevensstijl. Dit boek zal een beroep doen op gezondheidswerkers die hun patiënten koolhydraatarme diëten voorschrijven, maar ook op lijners die de wetenschap willen begrijpen in verband met het leven met weinig koolhydraten.

Door Mizpah Matus B.Hlth.Sc (Hons)

Laatst beoordeeld: 30 augustus 2017


Bekijk de video: DOES THE KETO DIET KILL? Doctor Reviews Low Carb Diets and Mortality (Augustus 2022).