Informatie

Metabolic Balance Diet

Metabolic Balance Diet


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Metabolic Balance® werd 11 jaar geleden in Duitsland gecreëerd door Dr. Wolf Funfack, M.D, een arts die gespecialiseerd is in voedingsgeneeskunde.

Funfack stelt dat Metabolic Balance® anders is dan andere dieetplannen, omdat het een holistische benadering inhoudt die je metabolisme in evenwicht brengt, zodat je je ideale lichaamsgewicht kunt bereiken en behouden.

Metabole balans is niet ontworpen als een programma voor gewichtsverlies, maar als een verandering in levensstijl.

Metabolic Balance® Dieet Basics

Het programma is gebaseerd op het creëren van stabiele insulinespiegels door middel van een gezond dieet, zodat u zich na de maaltijd tevreden zult voelen en het metabolisme van uw lichaam in evenwicht zult brengen.

Metabolic Balance® is gebaseerd op twee belangrijke concepten:

 1. Ieder lichaam heeft de capaciteit om alle hormonen en enzymen te produceren die nodig zijn voor een gezonde stofwisseling. Om dit proces te ondersteunen, moeten we het lichaam echter voorzien van voldoende voedingsstoffen die uit voedsel worden gehaald.
 2. Ons lichaam heeft het vermogen om eetlust te ontwikkelen voor voedingsmiddelen die de voedingsstoffen bevatten die het nodig heeft. In plaats van naar interne berichten te luisteren, kiezen de meeste mensen voedsel op basis van externe stimuli.

Funfack zegt dat we moeten stoppen met aandacht te besteden aan reclame, die ons manipuleert om te geloven dat we iets gezonds eten en naar ons lichaam te luisteren. Hij beweert dat het niet uitmaakt hoeveel we eten, maar wat we eten en lijners worden aangemoedigd om gezond en onverwerkt voedsel te selecteren.

De basis van het plan is een persoonlijk voedingsprogramma dat is gebaseerd op het metabolisme van uw lichaam. Dit wordt voor u gemaakt na een grondige bloedanalyse, persoonlijke informatie, persoonlijke doelen en medische geschiedenis. Vervolgens ontmoet je een gecertificeerde Metabolic Balance®-coach om vragen op te lossen en je te helpen met de praktische zaken van de uitvoering van het programma.

Het programma kent vier fasen:

Fase 1Tweedaagse voorbereiding om uw lichaam van afval te zuiveren door te zuiveren.
Fase 2Strikte fase waarin u uw stofwisseling aanpast volgens uw persoonlijk plan.
Fase 3Ontspannen fase waarin u de natuurlijke smaak van voedsel ervaart en meer lekkernijen kunt gaan opnemen
Fase 4 Voortzetting van de fase waarin u zich houdt aan uw nieuw verworven eetgewoonten om gewicht te verliezen.

Het gepersonaliseerde voedingsplan vertelt u niet alleen wat uw lichaam nodig heeft, maar u leert ook welk voedsel niet goed voor u is en moet worden vermeden. Het bevat dagelijks drie maaltijden en snacken wordt sterk afgeraden. Aan lijners wordt aangeraden om tussen de maaltijden vijf uur te wachten omdat dit nodig is om de vetverbranding te stimuleren.

Simpele suikers en hoge glycemische koolhydraten moeten worden geëlimineerd omdat ze de balans van suiker en insuline in het lichaam verstoren en de ophoping van lichaamsvet stimuleren. Voedingsmiddelen die helpen de insulinespiegels laag te houden, verdienen de voorkeur, namelijk die met een lage glycemische lading.

Dr. Funfack zegt dat het lichaam een ​​'eiwitgeheugen' heeft en dat dit een van de oorzaken is van onbedwingbare trek en te veel eten bij caloriearme diëten. Daarom spelen eiwitrijke voedingsmiddelen een belangrijke rol in dit plan.

Het basisidee is om elke maaltijd te beginnen met voedingsmiddelen die eiwitten bevatten. De macronutriëntenverhouding is ongeveer 45% koolhydraten, 20% eiwit en 35% vetten.

Aanbevolen voedingsmiddelen

Vers fruit en groenten, mager vlees, noten, peulvruchten, eieren, geiten- en schapenkaas, yoghurt, roggebrood, spruiten.

Mogelijk dagmenu

Ontbijt

Omelet met champignons
Fruit
Rye Toast

Lunch

Salade met geitenkaas
roggebrood
Fruit

Avondeten

Tonijnsteak Provençaals
Geroosterde aubergine, courgette en tomaat
Roggebrood
Fruit

Oefening aanbevelingen

Oefening wordt als essentieel beschouwd omdat het helpt om de spieren fit te houden en vetverlies kan versnellen. Aanbevelingen voor lichaamsbeweging kunnen worden aangeboden in persoonlijk overleg, maar richtlijnen voor oefeningen ontbreken in de gids voor het programma.

Kosten en lasten

Het Metabolic Balance®-programma kost $ 899,00 of meer. Services kunnen ook variëren, maar omvatten over het algemeen bloedonderzoek, het genereren van maaltijdplannen en zes uur consult.

Voordelen

 • Persoonlijk plan ontworpen voor elk individu.
 • De eerste fase kan snel gewichtsverlies veroorzaken, wat zeer motiverend kan zijn voor lijners.
 • Stimuleert het bewustzijn van psychologische factoren die betrokken zijn bij eten en gewichtsbeheersing.
 • Persoonlijk overleg kan aanmoediging, ondersteuning en feedback geven, wat de kans op succes kan vergroten.
 • Elimineert niet hele voedselgroepen.
 • Stimuleert de inname van een grote verscheidenheid aan verse en onbewerkte voedingsmiddelen.
 • Helpt bij het beheer van de bloedsuikerspiegel.

Nadelen

 • Vereist exacte en afgemeten portiegroottes voor elke maaltijd in de beginfase van het programma.
 • Het kan moeilijk zijn om uit eten te gaan en op het programma te blijven.

Een persoonlijk plan

De kracht van het Metabolic Balance®-programma zit in de gepersonaliseerde voedingsaanbevelingen die zijn gebaseerd op bloedonderzoek en de medische geschiedenis van het individu.

Dit vergroot de kans dat aan specifieke voedingsbehoeften wordt voldaan, die mogelijk niet optreden bij het volgen van een standaard dieetplan.

Zie ook: De officiële site van het Metabolic Balance Diet

Door Mizpah Matus B.Hlth.Sc (Hons)

  Referenties:
 • Sacks, F. M., Carey, V. J., Anderson, C. A., Miller, E. R., Copeland, T., Charleston, J., ... Appel, L. J. (2014). Effecten van een hoge versus lage glycemische index van koolhydraten in de voeding op risicofactoren voor hart- en vaatziekten en insulinegevoeligheid: de OmniCarb gerandomiseerde klinische studie. JAMA, 312 (23), 2531-2541. koppeling
 • Rizkalla, S. W. Glycemische index: is het een voorspeller van metabole en vaataandoeningen ?. Huidige mening in metabole zorg voor klinische voeding, 17 (4), 373-378. koppeling
 • Monteiro, C. A., Levy, R. B., Claro, R. M., de Castro, I. R. R., Cannon, G. (2011). Toenemende consumptie van ultraverwerkt voedsel en waarschijnlijke impact op de menselijke gezondheid: bewijs uit Brazilië. Voeding voor de volksgezondheid, 14 (01), 5-13. koppeling

Laatst beoordeeld: 25 januari 2018


Bekijk de video: Metabolic balance to stimulate your metabolism and lose weight with 8 simple rules (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Travis

  Absurde situatie het gevolg

 2. Linddun

  Ze zei slimme dingen)

 3. Anastasio

  Net wat nodig is, ik doe mee.

 4. Jubar

  Alles is duidelijk en to the point. Goed geschreven, bedankt.

 5. Tahu

  Ik denk dit - de verkeerde manier.

 6. Vartan

  Wat een ontroerende zin :)Schrijf een bericht