Informatie

The Mindful Eating Diet

The Mindful Eating Diet


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Achtergrond

Savour: Mindful Eating, Mindful Life is geschreven door de Vietnamese zenboeddhistische meester Thich Nhat Hanh en is mede-auteur van Harvard-voedingsdeskundige Lilian Cheung.

Dit boek combineert moderne voedingsinformatie met oude wijsheid om een ​​programma voor gewichtsverlies te creëren dat is gebaseerd op de boeddhistische beoefening van mindfulness, waarbij je je volledig bewust bent van alles wat er in ons en om ons heen gebeurt.

Mindful eten Basics

De auteurs beginnen met het introduceren van lezers in "De vier nobele waarheden van gezond gewicht".

 1. Overgewicht of obesitas is lijden.
 2. U kunt de wortels van uw gewichtsprobleem identificeren.
 3. Een gezond gewicht bereiken is mogelijk.
 4. Je kunt een bewust pad naar een gezond gewicht volgen.

U wordt aangemoedigd om aan de slag te gaan door elke dag aandachtig ademhalen, aandachtig eten en aandachtig wandelen te oefenen. 'Mindfulness is een manier van leven die al meer dan zesentwintighonderd jaar door miljoenen mensen wordt beoefend om hen te helpen hun lijden om te zetten in vrede en vreugde. Mindfulness toepassen op je lijden met gewicht geeft je een katalysator waarop je naar believen kunt putten om je gedrag te veranderen. ”

Door gewoon consequent op te letten wat u eet, zult u van nature minder eten, en na verloop van tijd zou dit moeten leiden tot moeiteloos gewichtsverlies. Het boek gaat uitgebreid in op het concept van aandachtig eten en besteedt een heel hoofdstuk aan het onderwerp appel eten. Enkele van de aanbevolen praktijken zijn het eren van je eten, het betrekken van alle zes de zintuigen, het serveren van bescheiden porties, het genieten van kleine hapjes, langzaam kauwen en het eten van normale maaltijden.

Bewuste eters worden aangemoedigd om een ​​voornamelijk plantaardig dieet te volgen, omdat het beter is voor uw gezondheid en voor de gezondheid van de planeet. Volle granen worden speciaal aanbevolen omdat uit studies blijkt dat mensen die minstens twee porties per dag eten een 20 tot 30 procent lager risico hebben op hartaandoeningen en diabetes. Omgekeerd moet u uw inname van geraffineerde granen, witte aardappelen en snoep beperken omdat deze voedingsmiddelen de bloedsuikerspiegel verstoren.

De auteurs moedigen volledige onthouding van alcohol aan om de opmerkzaamheid en het medeleven te vergroten, maar als u niet volledig kunt stoppen met drinken, moet u uw inname met ten minste een derde verminderen en als u gaat drinken, let dan op.

Een groot deel van het boek is gewijd aan meditatie met instructies voor het uitvoeren van verschillende meditaties, waaronder een ontwaakmeditatie, tandenpoetsmeditatie, haastmeditatie, glimlachende meditatie, filmeditatie, internet / e-mailmeditatie, kookmeditatie en meer .

Aanbevolen Mindful Foods

Groenten, fruit, volkoren brood, haver, bruine rijst, gierst, gerst, quinoa, bonen, tofu, noten, zaden, sojamelk, thee, koffie.

Voorbeeld maaltijdplan

Ontbijt

Havermout met appel en kaneel
1 kopje koffie

Lunch

Bonenburrito met sla, salsa en steengemalen tortilla

Tussendoortje

Soja-yoghurt
1 banaan

Avondeten

Gewokte tofu en groenten met bruine rijst

Nagerecht

Een paar gedroogde abrikozen

Oefening aanbevelingen

De auteurs bevelen aan om zich te houden aan de Amerikaanse richtlijnen voor het optimaliseren van gezondheidsvoordelen met lichaamsbeweging, die bestaat uit twee en een half uur per week matige intensiteit aërobe activiteit, of een uur en vijftien minuten krachtige activiteit. Kracht- en flexibiliteitsoefeningen zijn ook belangrijk.

Enkele van de potentiële belemmeringen en uitdagingen om fysiek actief te worden, worden besproken en praktische strategieën worden aangeboden om lijners te helpen deze te overwinnen. De verbinding tussen mindfulness en lichaamsbeweging wordt onderzocht en inbegrepen is een loopmeditatie, die je helpt om volledig aanwezig te zijn in het moment. Het boek bevat ook enkele andere "mindful-oefeningen".

Kosten en lasten

Geniet: Mindful Eating, Mindful Life is te koop voor $ 15,99.

Klik hier om het boek met korting te kopen.

Voordelen

 • Stimuleert de consumptie van een plantaardig dieet, dat in verband is gebracht met een verminderd risico op hartaandoeningen, kanker en diabetes.
 • Kan lijners helpen die worstelen met emotioneel of gedachteloos eten.
 • Regelmatige fysieke activiteit wordt aanbevolen.
 • Flexibele aanpak die kan worden aangepast aan verschillende doelen en levensstijlen.
 • Verwijst naar wetenschappelijke studies om de informatie in het boek te ondersteunen.
 • Richt zich op het belang van stressmanagement en een positieve houding voor het behoud van de gezondheid.
 • Bevat een verscheidenheid aan verschillende meditatietechnieken.

Nadelen

 • Sommige lijners hebben een meer gestructureerde aanpak nodig.
 • Bevat geen maaltijdplan of recepten.
 • Voedingsrichtlijnen zijn onduidelijk.
 • Niet alle lijners reageren goed op een hoge inname van volle granen.
 • Een spirituele benadering spreekt misschien niet alle lezers aan.
 • Het kan even duren voordat de resultaten van gewichtsverlies optreden.

Conclusies

Dit bewuste eetdieet is gebaseerd op de boeddhistische beoefening van opmerkzaamheid, aangezien het van toepassing is op het ontwikkelen van een gezonde levensstijlbenadering van gewichtsverlies. Het vergroten van het bewustzijn van dagelijkse gewoonten met betrekking tot eten, lichaamsbeweging en stressmanagement, zal van nature gezondere keuzes en gedragingen bevorderen die na verloop van tijd zullen leiden tot het bereiken van een ideaal lichaamsgewicht en een verbeterd welzijn.

Door Mizpah Matus B.Hlth.Sc (Hons)

Laatst beoordeeld: 18 augustus 2017


Bekijk de video: Mindful Eating with Mayo. Karen Mayo. TEDxWilmington (Augustus 2022).