Informatie

Geen dieet met wit voedsel

Geen dieet met wit voedsel


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Geen dieet met wit voedsel

Het No White Foods-dieet omvat geen specifiek plan, maar houdt in feite in dat alle witte voedingsmiddelen uit het dieet worden verwijderd.

Veel beroemdheden, waaronder Cameron Diaz en Oprah, hebben dit dieet onderschreven.

In combinatie met regelmatige lichaamsbeweging en gedurende een maand gevolgd, kunnen lijners hopen met deze aanpak tussen de vier en zes pond te verliezen.

Geen basisprincipes van het dieet van wit voedsel

Wit voedsel moet volledig worden vermeden onder de veronderstelling dat de meeste van deze voedingsmiddelen eenvoudige koolhydraten bevatten, die de insulineproductie verhogen en het verlangen naar meer koolhydraten veroorzaken.

Voedingsmiddelen die bij dit dieet moeten worden weggelaten, zijn onder meer witte rijst, witte bloem, suiker en aardappelen, zout en melk, hoewel sommige versies van het dieet de opname van magere melk toestaan.

Alles gemaakt van wit meel moet ook strikt worden verwijderd, zoals brood, gebak, gebak, pasta en noedels.

Sommige voorstanders van het dieet adviseren ook lijners om vruchtensap en kunstmatige zoetstoffen te vermijden, omdat deze voedingsmiddelen hunkeren naar suiker kunnen veroorzaken.

Aanbevolen voedingsmiddelen

Alle groenten behalve aardappel, vers fruit, vis en zeevruchten, mager vlees, noten, kaas, peulvruchten, volkorenbrood, volkoren pasta, bruine rijst, havermout, agavenectar, Splenda, olijfolie.

Voorbeeld dieetplan

Ontbijt

Roerei
Gebakken spinazie
2 sneetjes geroosterd roggebrood

Ochtendsnack

1 kopje verse aardbeien

Lunch

Bruine rijstsalade met tonijn en gehakte groenten
Balsamico dressing

Tussendoortje

1 oz rauwe walnoten
1 doosje rozijnen

Avondeten

Gegrilde lamskoteletten
Gestoomde asperges
Groene salade

Avondsnack

1 perzik

Oefening aanbevelingen

Er zijn geen specifieke trainingsaanbevelingen voor dit dieet.

Kosten en lasten

Er zijn geen kosten verbonden aan dit dieet, afgezien van de kosten van boodschappen, die licht kunnen stijgen vanwege de noodzaak om de goedkopere meel- en suikerproducten te vervangen door verse producten.

Voordelen

 • Tellen of meten is niet nodig.
 • Elimineert geraffineerd meel en suiker, die bronnen zijn van lege calorieën en onevenwichtigheden in de bloedsuikerspiegel.
 • Elimineert de meeste voedingsmiddelen die lijners gewoonlijk te veel eten, zoals cakes, koekjes, brood, pizza, ijs en chips.
 • Stimuleert de inname van 'goede' koolhydraten uit groenten en volle granen.
 • Kan helpen bij het voorkomen en behandelen van diabetes en insulineresistentie.
 • Het vermijden van zout kan helpen bij het verminderen van sommige gevallen van hoge bloeddruk, hartaandoeningen en bij het verwijderen van overtollige vloeistoffen uit het lichaam.

Nadelen

 • Elimineert sommige gezonde witte voedingsmiddelen zoals kipfilet, bloemkool en zuivelproducten,
 • Dieters denken misschien ten onrechte dat alles wat niet wit is, een goed voedingsmiddel is om af te vallen.
 • Staat wat vetrijk voedsel toe, zoals harde kaas, terwijl magere kwark en yoghurt worden geëlimineerd.
 • Behandelt niet het belang van lichaamsbeweging en psychologische factoren voor succesvol gewichtsverlies.

Conclusies

Hoewel het zeker gunstig is om geraffineerde granen en suikers uit het dieet te verwijderen, is dit programma geen garantie voor succesvol gewichtsverlies. Voor veel lijners, vooral degenen die gevoelig zijn voor koolhydraten, zal het helpen om hun insulinegehalte in evenwicht te brengen en het hunkeren naar te verminderen.

Dit zal in sommige gevallen leiden tot een daaropvolgende vermindering van de calorie-inname omdat het de overmatige eetlust neutraliseert die verband houdt met onevenwichtigheden in de bloedsuikerspiegel.

Dit programma biedt echter geen complete oplossing voor gewichtsverlies, omdat het nog steeds erg gemakkelijk is om calorieën te overdrijven, vooral als je veel vetrijk voedsel eet, zoals noten, oliën, kaas en vet vlees.

Uiteindelijk zullen lijners meer informatie nodig hebben dan alleen de kleur van een levensmiddel, om te beoordelen of deze geschikt is voor een afslankprogramma.

Zie ook: Geen bloem, geen suikerdieet

Door Mizpah Matus B.Hlth.Sc (Hons)

  Referenties:
 • Gross, L. S., Li, L., Ford, E. S., Liu, S. (2004). Verhoogde consumptie van geraffineerde koolhydraten en de epidemie van diabetes type 2 in de Verenigde Staten: een ecologische beoordeling. Het Amerikaanse tijdschrift voor klinische voeding, 79 (5), 774-779. koppeling
 • Hu, F. B. (2010). Zijn geraffineerde koolhydraten erger dan verzadigd vet ?. Het Amerikaanse tijdschrift voor klinische voeding, 91 (6), 1541-1542. koppeling
 • Yu, D., Shu, X. O., Li, H., Xiang, Y. B., Yang, G., Gao, Y. T., ... Zhang, X. (2013). Dieetkoolhydraten, geraffineerde granen, glycemische belasting en risico op coronaire hartziekte bij Chinese volwassenen. Amerikaans tijdschrift voor epidemiologie, 178 (10), 1542-1549. koppeling

Laatst beoordeeld: 10 januari 2017


Bekijk de video: What I Eat In A Day As A Model. Romee Strijd (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Jacobe

  Dit past niet bij mij.

 2. Beale

  Schrijf je graag zodanig dat je dan een discussie over duizend pagina's hebt, je merkt de onderwerpen van de vraag goed

 3. Beiste

  Vaak bezit een persoon een staat en kent geen geluk, zoals vrouwen bezitten zonder liefde te ontmoeten. - A. Rivarol

 4. Ubel

  I agree, this remarkable opinion

 5. Vasek

  Ik denk dat je niet gelijk hebt. Ik ben er zeker van. Ik nodig je uit om te bespreken. Schrijf in PM.Schrijf een bericht