Informatie

Protein Power Diet

Protein Power DietWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Protein Power Diet werd voor het eerst gepubliceerd in 1996 door de auteurs Michael en Mary Eades. Het dieet is een dieet voor gewichtsverlies vergelijkbaar met het populaire Atkins-dieet, maar met VEEL verschillen.

Dit is in wezen een dieet met weinig koolhydraten en veel eiwitten en vetten. Het boek is populair geweest en (zoals de meeste andere dieetboeken) is een reeks producten, kits en boeken gevolgd.

Bijwerken: In 2009 publiceerden de auteurs een bijgewerkte versie van Protein Power.

Eiwitrijk of niet?

Het Protein Power-plan bevat meer eiwitten dan het gemiddelde westerse dieet. Het heeft ook een vrij beperkt koolhydraatgehalte. Maar het heeft niet de inductiefase om ketose te veroorzaken (zoals Atkins). Zoals zoveel voedingsregimes werken ze voor sommigen, maar niet voor anderen.

Zoals veel koolhydraatarme diëten trekken ze altijd controverse aan - omdat ze in strijd zijn met de overheersende koolhydraatrijke voedselpiramide die door gezondheidsautoriteiten is onderwezen. Dit betekent niet dat ze slecht zijn, maar het loont om te weten wat u doet wanneer u uw dieet aanzienlijk verandert.

Gezondheidsvoordelen

De auteurs van Protein Power beweren dat het dieet de insulinespiegels zal verlagen en dat de algemene gezondheid zal verbeteren door een lagere bloeddruk en cholesterol. Er zit enige wijsheid in - misschien niet zozeer door de hoeveelheid koolhydraten, maar door de kwaliteit (of het gebrek daaraan) - die aanwezig is in zoveel moderne bewerkte voedingsmiddelen.

Veel mensen vinden enig voordeel bij het verminderen van de koolhydraatinvoer. De exacte porties en percentages verschillen echter van persoon tot persoon, waardoor het moeilijk is om een ​​'one-size-fits-all'-plan voor te schrijven.

Het goede aan Protein Power is dat het niet extreem is. Het schrijft geen zeer lage calorieën voor (zie Zone) - en het elimineert ook niet de meeste koolhydraten (zie Atkins)

Door Mizpah Matus B.Hlth.Sc (Hons)

    Referenties:
  • Eades, M. R., Eades, M. D. (1999). Eiwitkracht. Bantam.
  • Soenen, S., Bonomi, A. G., Lemmens, S. G., Scholte, J., Thijssen, M. A., van Berkum, F., Westerterp-Plantenga, M. S. (2012). Relatief eiwitrijke of koolhydraatarme diëten voor gewichtsverlies en behoud van lichaamsgewicht ?. Fysiologisch gedrag, 107 (3), 374-380. studie link
  • Berkowitz, V. J. (2000). Een kijk op eiwitrijke, koolhydraatarme diëten. Journal of the American Dietetic Association, 100 (11), 1300-1302. studie link

Laatst beoordeeld: 2 april 2017

Ik wilde even zeggen hoe geweldig deze site is. De rekenmachines voor macronutriënten en dagelijkse caloriebehoeften die ik altijd gebruik. Dank u!

-


Bekijk de video: Are high-protein, low-carb diets safe? (Augustus 2022).