Informatie

Snelle diëten voor gewichtsverlies

Snelle diëten voor gewichtsverliesWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Er zijn veel dieetplannen die snelle of snelle gewichtsverliesresultaten beloven als lijners hun zogenaamde "speciale" methoden gebruiken.

Veel van deze snelle plannen voor gewichtsverlies hebben een soort haak, zoals een speciaal ingrediënt, supplement of een vreemde eetroutine. Veel van deze worden hierdoor als rage diëten beschouwd.

Deze diëten zijn populair omdat onmiddellijke bevrediging is ingebakken in onze snelle moderne cultuur, maar ze brengen wel een deel van de risico's met zich mee en kunnen in feite meer kwaad dan goed doen als de lijner niet oppast.

Is snel gewichtsverlies mogelijk?

Meestal, als u alle pluis doorsnijdt, zijn diëten voor snel gewichtsverlies meestal slechts caloriearme diëten, waarbij sommige zeer weinig calorieën bevatten.

VCLD's resulteren in het begin vaak in veel watergewichtsverlies, wat de illusie van vetverlies kan veroorzaken. Hoewel dit een goede motivatie kan zijn om verdere inspanningen te leveren, raken veel mensen met een snel afslankdieet gefrustreerd als die trend niet doorzet.

Andere diëten kunnen in het begin snel gewichtsverlies bevorderen, maar pleiten dan voor langzaam en gestaag gewichtsverlies als het dieet doorgaat. Dit is een veel realistischere benadering van hoe daadwerkelijk afvallen plaatsvindt.

De risico's

 • Metabole vertraging: Diëten met weinig calorieën kunnen de stofwisseling mogelijk blokkeren, wat leidt tot een nog moeilijkere tijd om af te vallen. Dieters moeten hun metabolisme en lichaamsbeweging ondersteunen terwijl ze een veilig calorietekort behouden om dit te voorkomen.
 • Ondervoeding: Omdat veel diëten met snel gewichtsverlies voedselgroepen elimineren en drastisch weinig calorieën bevatten, kunnen ze u ondervoed maken, wat tot andere gezondheidsproblemen kan leiden.
 • Yo-Yo dieet: Snel afvallen draagt ​​meestal bij aan jojo-diëten. Het gewicht van een persoon is ongezond om voortdurend heen en weer te schommelen.
 • Frustratie: Lijners krijgen vaak het gewicht terug en raken gefrustreerd door een dieet en geven het helemaal op.
 • Losse huid: Door snel gewicht te verliezen, zijn lijners meer vatbaar voor een losse en slappe huid, die soms operatief moet worden verwijderd. Dit wordt vaak gezien bij degenen die een maagomleidingschirurgie hebben ondergaan.
 • Eet stoornissen: Vanwege de aard van de meest snelle diëten voor gewichtsverlies, kunnen ze bijdragen aan eetstoornissen en een ongezonde relatie met voedsel. Mensen beginnen voedsel als goed en slecht te zien en voelen zich schuldig als ze de "slechte" eten.

Veilig snel afvallen

Er zijn enkele diëten die snel gewichtsverlies bevorderen, maar dat doen ze op een gezondere manier. Deze diëten hebben ofwel een gezond eetplan of staan ​​onder medisch toezicht.

Hier zijn er een paar om te overwegen voordat u er een kiest die potentieel gevaarlijk kan zijn voor uw gezondheid en welzijn.

3 weken dieetTot 23 pond met dit systeem van 3 weken.
17 dagen dieet10-12 pond in 17 dagen met een low carb-methode.
MedifastTot 5 pond per week de eerste twee weken met maaltijdvervangende producten. Medisch begeleid.
10 pond in 10 dagenBelooft snel gewichtsverlies door een caloriearm dieet en intensieve lichaamsbeweging te volgen.
400 calorieën fixTot 11 pond in 2 weken met een caloriearm maaltijdplan.
Jumpstart naar SkinnyVerlies 20 pond in 21 dagen met Bob Harper.

Wees op uw hoede voor diëten die snel gewichtsverlies beloven

Veel diëten die snel afvallen, bevorderen gevaarlijk lage calorieën of 'speciale' ingrediënten die waarschijnlijk alleen maar geld kosten.

Al het onderzoek ondersteunt langzaam en gestaag gewichtsverlies, niet alleen als een manier om op een gezonde manier vet te verliezen, maar ook als een manier om het gewicht voorgoed af te houden.

Mensen die afvallen via snelle diëten voor gewichtsverlies, komen meestal snel weer aan en voegen nog meer kilo's toe, wat uiteindelijk leidt tot jojo-diëten.

Enkele potentieel gevaarlijke diëten om snel af te vallen:

3-daags dieetZeer laag in calorieën en qua voedingswaarde arm.
Sacred Heart DietEen soepdieet dat te weinig calorieën bevat en qua voedingswaarde ontbreekt.
Egg DietSommige versies adviseren lijners om alleen eieren te eten.
Koolsoep DieetBelooft snel gewichtsverlies door niets anders te eten dan koolsoep.
7 dagen dieetEen 7-daags maaltijdplan dat te weinig calorieën bevat en qua voedingswaarde arm is.

Zorg ervoor dat welk dieet je ook kiest een onderdeel van je levensstijl kan worden. Als je jezelf het volgende jaar van je leven niet op een bepaalde manier kunt zien eten, dan zal het dieet niet duurzaam zijn of waarschijnlijk succesvol zijn.

Door Mizpah Matus B.Hlth.Sc (Hons)

  Referenties
 • Dulloo, A. G., Jacquet, J. (1998). Adaptieve verlaging van het basaal metabolisme als reactie op voedselgebrek bij mensen: een rol voor feedbacksignalen van vetopslag. Het Amerikaanse tijdschrift voor klinische voeding, 68 (3), 599-606. koppeling
 • Goldstein, D. J. (1992). Gunstige gezondheidseffecten van bescheiden gewichtsverlies. Internationaal tijdschrift voor obesitas en aanverwante stofwisselingsstoornissen: tijdschrift van de International Association for the Study of Obesity, 16 (6), 397-415. koppeling
 • Roberts, D.C. (2001). Snel gewichtsverlies: sortering van feit. Medisch tijdschrift van Australië, 175 (11/12), 637-640. koppeling
 • Dulloo, A. link

Laatst beoordeeld: 21 januari 2018


Bekijk de video: Favoriete maaltijden tijdens het afvallen! (Augustus 2022).