Informatie

Rosedale dieet

Rosedale dieetWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Ron Rosedale, MD, schreef eind 2004 TheRosedale Diet. In het boek beschrijft de auteur zijn dieet voor gewichtsverlies als het enige dieet dat nog niet is gedaan.

Hij verwijst naar de unieke voedingsverhoudingen van de voeding.

Rosedale Dieet Basics

Het Rosedale-dieet kan worden omschreven als een vetrijk, zeer koolhydraatarm en eiwitarm dieet. Het is vergelijkbaar met het South Beach-dieet en het Hampton-dieet (en zelfs het Atkins-dieet), maar legt meer nadruk op het eten van veel gezondere vetten.

Het uitgangspunt achter het Rosedale-dieet is het beheersen van het hormoon leptine (zie meer over leptinediëten) .

Recent onderzoek heeft aangetoond dat dit hormoon verantwoordelijk is voor de beheersing van de honger. Dr. Rosedale stelt dat je door dit hormoon te beheersen, niet langer 'te veel' zult eten, maar eerder tevreden zult zijn. Daarom zal er gewichtsverlies optreden.

Doorbraak?

Ondanks dat het veel wetenschap bevat, is er weinig dat nieuw is in het Rosedale-dieet - behalve het leptine-onderzoek - dit is allemaal nieuw onderzoek. Het is al lang bekend dat consumptie van vetten (met name onverzadigde vetten) de eetlust verzadigt.

De enige koolhydraten die de auteur aanbeveelt zijn vezelige koolhydraten (bijv. groene groenten). Zetmeelrijke koolhydraten en granen zijn helemaal uit.

Rosedale Dieet - Wat eet je?

De eiwitaanbevelingen worden berekend als ongeveer 1 gram per helft van uw vetvrije massa. Dit komt neer op ongeveer 50-75 gram eiwit per persoon per dag.

Er zijn geen calorieën of koolhydraten bij dit dieet. Het Rosedale-dieet draait helemaal om eten als je honger hebt. Het dieet is restrictief, te beginnen met een fase van 3 weken waar allemaal zetmeelrijke koolhydraten moeten worden vermeden. Na deze eerste 3 weken mogen sommige andere voedingsmiddelen worden gegeten, maar alleen in beperkte hoeveelheden.

Er zijn zelfs bepaalde groenten en fruit die helemaal moeten worden vermeden! - bijvoorbeeld; Banaan, meloen, gedroogd fruit (alle soorten), druiven, honingdauw, sinaasappel, ananas, watermeloen, yams, pompoen, witte aardappelen, maïs.

Rosedale-suppletie

Er is een uitgebreid sectie over suppletie (ongeveer 25 pagina's van het boek). De aanbevolen suppletieplannen zouden erg duur zijn om te volgen, en het feit dat de auteur wel zaken heeft in de supplementenindustrie maakt dit altijd verdacht.

Hoewel er absoluut geen twijfel over bestaat dat onze voedselvoorziening verre van voedingsrijk is, en we moeten wel aanvullen - het zou niet nodig moeten zijn om zoveel supplementen te kopen om af te vallen.

De trainingsstrategieën van Rosedale

"... uitstekende resultaten behalen, zelfs als u nooit een gewicht of stof van uw loopband pakt ..." - Dr. Rosedale.

Dit is iets dat we allemaal graag horen - afvallen door te eten wanneer je wilt en nooit te sporten. Dit is gewoon niet realistisch.

De gezondheidsvoordelen van lichaamsbeweging zijn legio. Vraag het aan iedereen die een fysieke transformatie heeft gemaakt van zwaarlijvig naar gespierd - ik wed dat je zult merken dat zij deed pak een gewicht op en deed veel cardio-oefeningen.

Voorbeeld maaltijdplan

Ontbijt
Eieren ‘Benefit’ (recept in boek)
Tussendoortje
Amandelen
Lunch
Kip salade
Tussendoortje
Avocado uitgespreid op stengels bleekselderij
Avondeten
Gedroogde zalm en verse asperges
Salade naar keuze

Kosten en lasten

Het Rosedale-dieet is te koop voor $ 14,99.

Dieters kunnen ook de behoefte voelen om de in het boek aanbevolen supplementen te kopen, wat de totale kosten van het dieet aanzienlijk zal verhogen.

Gevolgtrekking

Het Rosedale-dieet is anders. Ron Rosedale loopt al geruime tijd voorop in het onderzoek naar leptine.

We hebben ook een aantal e-mails ontvangen van mensen die succes hebben gehad met dit dieet - niet alleen bij het afvallen, maar het verlichten van andere gezondheidsproblemen zoals diabetes en cholesterolproblemen.

Door Mizpah Matus B.Hlth.Sc (Hons)

    Citaten:
  • Rosedale, R., Colman, C. (2004). Het Rosedale-dieet. HarperResource.
  • Friedman, J. M., Halaas, J. L. (1998). Leptine en de regulering van het lichaamsgewicht bij zoogdieren. Nature, 395 (6704), 763-770. abstract
  • Klok, M. D., Jakobsdottir, S., Drent, M. (2007). De rol van leptine en ghreline bij de regulering van voedselinname en lichaamsgewicht bij mensen: een overzicht. Obesitasbeoordelingen, 8 (1), 21-34. abstract

Laatst beoordeeld: 2 april 2017


Bekijk de video: Dr. Ron Rosedale - The Early Ancestral Connection Between Protein, Cancer, Aging and TOR (Augustus 2022).