Informatie

South Beach dieet

South Beach dieetWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

South Beach dieet onderzocht

Het South Beach-dieet is niet koolhydraatarm en ook niet vetarm - Dr. Agatston

De South Beach Dieetplan is gemaakt door cardioloog Dr. Arthur Agatston, gevestigd in het Mount Sinai Hospital - in Zuid-Florida. Het dieet is oorspronkelijk ontwikkeld voor hartpatiënten met overgewicht. De patiënten ervoeren een betere gezondheid en gewichtsverlies. Het South Beach-dieet is uitgegroeid tot een van de meest populaire diëten aller tijden.

Het boek waarmee het allemaal begon

Agatston's boek The South Beach Diet: The Delicious, Doctor-Designed, Foolproof Plan for Fast and Healthy Weight Loss werd al snel een bestseller (ondanks een schijnbaar pretentieuze ondertitel). Het dieet i omvat voedingsmiddelen zoals volle granen, gezonde vetten, vis, kip, fruit en groenten. Het is zo gebouwd dat het voor de meesten duurzaam is.

South Beach Dieet Supercharged

Het originele boek leidde tot een aantal updates, zoals nieuw onderzoek toeliet.

De Supercharged-versie biedt meer voedsel dan de originele South Beach-formule. Agatston zegt dat hij het dieet heeft bijgewerkt om meer flexibiliteit mogelijk te maken op basis van feedback van zijn patiënten en op zijn website.

Het nieuwe Supercharged-plan omvat ook 20 minuten van een specifiek type oefening genaamd ‘intervaltraining’, waarvan Agatston beweert dat het de stofwisseling versnelt, de snelheid van gewichtsverlies verhoogt en de algemene gezondheid verbetert.

Hij stelt dat met intervaltraining lijners maximale resultaten kunnen behalen met een minimale tijdsbesteding. Hierin heeft hij gelijk - onderzoek blijft voordelen opleveren van dit soort training.

South Beach dieetplan overzicht

Fase 1

Het South Beach-dieet begint met een enigszins beperkende inductiefase van twee weken, wat bij de meeste mensen zal leiden tot gewichtsverlies. In deze fase moeten de meeste koolhydraten (zoals rijst, pasta en brood) worden vermeden.

Er zijn drie maaltijden per dag en snacks - eten totdat je honger is gestild. Vlees, schaaldieren, kip, kalkoen en vis staan ​​allemaal op het menu - samen met noten, kaas (vetvrij), eieren, salades en groenten.

Zie de South Beach Diet Food List voor meer informatie.

Fase 2

Deze tweede fase omvat specifieke maaltijdplannen en recepten. Het herintroduceert enkele voedingsmiddelen die in fase 1 zijn vermeden - maar slechts spaarzaam. In deze fase moet het gewichtsverlies ongeveer 1-2 pond per week bedragen. Deze tijdsduur in deze fase is onbepaald (d.w.z. totdat een specifiek doel is bereikt).

Fase 3

De derde fase gaat over het meer leven in een levensstijl dan over een fase - het gaat over het eten van gezond voedsel en het op gewicht blijven.

Koolhydratenbeheer

Hoewel het South Beach-dieet lijkt op het Atkins-dieet of het Zone-dieet, benadrukt Dr. Agatston dat het geen a is strikt dieet met weinig koolhydraten. Het draait allemaal om het balanceren van de goede koolhydraten tegen de slechte koolhydraten. Merk op dat de eerste 14-daagse fase absoluut een koolhydraatarme fase is. Het South Beach-dieet is echter gebaseerd op de glycemische index en koolhydraten worden gekozen op basis van deze index.

Het is heel goed mogelijk om de principes in de voeding alleen vanaf fase 2 te volgen (dus af te zien van fase 1) - ze zijn logisch. De wetenschappelijke onderbouwing van een 'inductie'-fase is onduidelijk.

Recepten en maaltijdplannen

Ongeveer de helft van het originele boek bestond uit recepten. Of je kunt deelnemen aan het online programma op www.southbeachdiet.com - dit heeft meer dan 800 recepten (die niet in het boek staan) en maaltijdplannen - meer dan 1 miljoen mensen hebben zich voor dit programma aangemeld.

Arthur Agatston heeft ook geschreven:

  • The South Beach Diet Cookbook - het heeft meer dan 200 recepten en 25 gastronomische gerechten van Amerikaanse restaurants.
  • Het South Beach-dieet Goede vetten / goede koolhydraten-teller.

Voorbeeld van een maaltijdplan voor het South Beach-dieet

FASE 1FASE 2FASE 3
Ontbijt
Tomatensap, 6 oz.
Roerei met verse kruiden en champignons
Canadees spek, 2 plakjes
Cafeïnevrije koffie of cafeïnevrije thee met vetvrije melk en suikervervanger

Tussendoortje
Halfvolle mozzarella kaasstick

Lunch
Kip Caesarsalade (geen croutons)
Bereid Caesar-verband, 2 el

Tussendoortje
Vetarme kwark (½ kopje) met ½ kopje gehakte tomaten en komkommers

Avondeten
Mahi mahi
In de oven geroosterde groenten
Rucola salade
Suikerarme dressing

Nagerecht
Citroenschil Ricotta Crème

Ontbijt
Bessensmoothie (8 oz. Dannon Light ‘n Fit yoghurt met fruitsmaak, ½ kopje bessen, ½ kopje crushed ijs, gemengd)
Cafeïnevrije koffie of cafeïnevrije thee met vetvrije melk en suikervervanger

Tussendoortje

1 hardgekookt ei

Lunch
Citroencouscous Kip
Tomaat en komkommer plakjes

Tussendoortje

Dannon Light 'n Fit-yoghurt, 4 oz.

Avondeten
Gehaktbrood
Gestoomde asperges
Champignons gebakken in olijfolie
Gesneden Bermuda-ui en tomaat met besprenkelde olijfolie

Nagerecht
Gesneden meloen met 2 el ricotta

Ontbijt
½ grapefruit
Tex-Mex-eieren (2 eieren roerei met geraspte Monterey Jack-kaas en salsa)
Volkoren toast, 1 plak
Cafeïnevrije koffie of cafeïnevrije thee met vetvrije melk en suikervervanger

Lunch
Rosbief Wrap
Nectarine

Avondeten
Gegrilde zalm met tomatensalsa
Gooide salade (gemengde groenten, komkommers, groene paprika's, kerstomaatjes)
Olijfolie en azijn naar smaak of 2 el suikerarme dressing

Nagerecht
Chocolade gedoopte abrikozen

Eventuele minpunten?

Vrijwel geen.

Het enige wat we konden bedenken zijn de potentiële voedselkosten.

Als u naar het bovenstaande maaltijdplan kijkt, zult u zien dat sommige van de vermelde voedingsmiddelen duur kunnen worden. Maar zo hoeft het niet te zijn. Het is mogelijk (niet gemakkelijk - maar mogelijk) om de benodigde gezonde voeding (magere eiwitten, koolhydraten van hoge kwaliteit, enz.) Met een beperkt budget te verkrijgen.

Door Mizpah Matus B.Hlth.Sc (Hons)

  • Laursen, P. B., Jenkins, D. G. (2002). De wetenschappelijke basis voor intervaltraining met hoge intensiteit. Sportgeneeskunde, 32(1), 53-73. Koppeling
  • Tjønna, A. E., Lee, S. J., Rognmo, Ø., Stølen, T. O., Bye, A., Haram, P. M., ... Wisløff, U. (2008). Aërobe intervaltraining versus continue matige lichaamsbeweging als behandeling voor het metabool syndroom Een pilotstudie. Circulatie, 118(4), 346-354. Koppeling
  • Hannum, S. M., Carson, L., Evans, E. M., Canene, K. A., Petr, E. L., Bui, L., Erdman, J. W. (2004). Het gebruik van portiegecontroleerde voorgerechten verbetert het gewichtsverlies bij vrouwen. Obesitasonderzoek, 12(3), 538-546. Koppeling
  • Miller, M., Beach, V., Sorkin, J. D., Mangano, C., Dobmeier, C., Novacic, D., ... Vogel, R. A. (2009). Vergelijkende effecten van drie populaire diëten op lipiden, endotheelfunctie en C-reactief proteïne tijdens gewichtsbehoud. Tijdschrift van de American Dietetic Association, 109(4), 713-717. Koppeling

Laatst beoordeeld: 22 januari 2018


Bekijk de video: South Beach Diet Creator Dr. Arthur Agaston talks about Weight Loss and Wellness (Augustus 2022).