Informatie

Caloriecalculator Dagelijkse caloriebehoeften

Caloriecalculator Dagelijkse caloriebehoeftenWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hoeveel calorieën moet ik eten?

One-size-fits-all calorie-aanbevelingen werken niet. Ze moeten aan elk individu worden aangepast.

Om uw dagelijkse caloriehoeveelheid hierboven nauwkeurig te bepalen, voert u uw huidige gewicht, leeftijd, lengte en geslacht in de rekenmachine in. Maak een zo goed mogelijke schatting van hoeveel lichaamsbeweging u gaat doen.

De resultaten laten zien hoeveel calorieën u mag eten om op gewicht te blijven of af te vallen. U hoeft dit niet aan te passen, afhankelijk van uw trainingssnelheid - dat is meegenomen in de vergelijking. De onderhoudswaarde is hetzelfde als wat sommige mensen Total Daily Energy Expenditure (TDEE) noemen.

Als je gewicht verliest u moet herberekenen op basis van uw nieuwe gewicht.

Calorieën voor vetverlies

De wetenschap vertelt ons dat 1 pond vet gelijk is aan 3500 calorieën, dus een dagelijks calorietekort van 500 zou moeten resulteren in 1 pond vetverlies per week.

In werkelijkheid werken de dingen niet zo efficiënt!

Over het algemeen neemt het energieverbruik van een persoon af naarmate ze lichter worden, wat betekent dat u onvermijdelijk een plateau zult bereiken. De hoeveelheid voedsel die ooit resulteerde in gewichtsverlies, blijft nu alleen behouden2.

Hulp nodig bij de basis van gewichtsverlies? Lees onze ongecompliceerde gids.

Waarschuwing!

Probeer altijd te streven naar het dagelijkse calorieniveau van Vetverlies.

Het Extreme Fat Loss-niveau is in feite een het laagste calorieniveau. Probeer uw calorieën niet onmiddellijk tot dit niveau te laten dalen in de hoop op een snelle oplossing. Dit kan uiteindelijk averechts werken.

Het niveau voor extreem vetverlies toont het laagste caloriegehalte
dat kan worden overwogen
. Het moet eerder als uitzondering dan als regel worden gezien.

Het is echt beter om het vet te verbranden dan het uit te hongeren.

Het gewichtsverliesplateau

Waarom de 7-daagse caloriecyclus (zigzag) gebruiken?

Na verloop van tijd past ons lichaam zich aan aan een verlaagd calorieniveau.

Ons lichaam wordt efficiënter in het gebruik van energie (verminderde stofwisseling) en verbrandt daardoor minder vet.
Dit is waarom de meesten van ons een afslankplateau bereiken.

Op dit punt, de enige optie is om de stofwisseling te stimuleren:

 • verhoogde cardio,
 • krachttraining,
 • 'Cheat'-maaltijden (d.w.z. af en toe calorierijke maaltijden),
 • fietsen (of zigzaggen) calorieën,
 • zelfs het manipuleren van macro-nutriëntenverhoudingen kan hier allemaal toe bijdragen (vergeet niet voldoende slaap en hydratatie).

Dat vind je vaak hoe dichter u bij uw streefgewicht (of percentage lichaamsvet) komt - hoe moeilijker het wordt!

Het continu laten vallen van calorieën dient alleen om het metabolisme nog verder te verlagen - op het moment dat u terugkeert naar 'normaal' eten - komt het gewicht weer op. De zigzagzaag van 7 dagen geeft een suggestie voor dagelijkse calorieën die uw lichaam aan het raden zullen houden - en uw kansen op continu gewichtsverlies vergroten.

Minimale dagelijkse calorie-inname

Het is moeilijk om het absolute laagste calorieniveau in te stellen, omdat iedereen een verschillende lichaamssamenstelling en activiteitsniveau heeft.

Gezondheidsautoriteiten hebben enkele basislijnen vastgesteld - dit zijn 1200 calorieën per dag voor vrouwen en 1800 calorieën per dag voor mannen.

Deze absolute regels kloppen niet - ben je een zittend persoon met weinig spiermassa? Of iemand die lang, gespierd en veel oefent? Absolute niveaus werken niet, maar geven ons wel een startpunt.

Bij het verminderen van calorieën:

Probeer uw calorie-inname niet te verlagen met meer dan 500 calorieën onder onderhoud.

Als u dit doet, kan de uithongeringsreactie van het lichaam worden opgeroepen, wat kan leiden tot het jojo-dieeteffect.

Probeer geleidelijk lagere calorieën. Een plotselinge daling (zoals 500 calorieën of meer) kan ervoor zorgen dat uw metabolisme vertraagt.

Leren om langzaam eten - onderzoek toont aan dat snellere eters zwaardere mensen zijn1.

Wat gebeurt er als de calorieën te laag zijn?

 1. Spiermassa wordt afgebroken voor energie (katabolisme).
 2. De stofwisseling begint (meestal) te dalen na 3 dagen met zeer lage calorieën - dit houdt verband met en wordt verergerd door het verlies van spiermassa.
 3. Met zeer lage calorieën loop je het risico traagheid, voedingstekorten, vermoeidheid en vaak prikkelbaarheid.

Je bent helemaal klaar om vet terug te krijgen als je plotseling terugkeert naar je vorige eetpatroon.

Trainings niveau

Aangezien uw trainingsniveau al in de vergelijking was verwerkt, hoeft u GEEN calorieën af te trekken die door training zijn verbrand.

Het is erg moeilijk om inspanning van inspanning te generaliseren.

Eenvoudigheidshalve definiëren we hier oefenen als 20 minuten verhoogde hartslag.

Dus 3 keer per week is 3 keer per week 20 minuten verhoogde hartslag. Voor jou kan dit een stevige wandeling betekenen, voor anderen kan het een langzame jogging zijn.

Intense oefening kan worden gedefinieerd als een uur met een verhoogde hartslag (maar intensieve trainingen zoals een reeks lichaamsgewichtoefeningen (of zware gewichten) met weinig of geen pauzes worden als intens beschouwd, zelfs al is het maar voor een kortere duur).

Speel met onze calorieënverbrandingstool om te zien hoe verschillende oefeningen zich verhouden.

We raden je aan om lichaamsbeweging op te nemen in je levensstijl: het helpt je spieren te behouden als je een calorietekort hebt, en het is geweldig voor je hart en mentale toestand.

Macro tellen

Macro tellen is een populaire manier om gewicht te verliezen op basis van calorieën, omdat het zeer persoonlijk en onbeperkt is. Het leert lijners hoe ze hun caloriebehoeften kunnen berekenen (net zoals onze rekenmachine hierboven doet) en hoeveel gram koolhydraten, vet en eiwitten (macro's) ze elke dag zouden moeten eten om af te vallen.

Geen enkel voedsel is verboden zolang het maar past bij uw dagelijkse macro-hoeveelheid.

POPULAIR Macro-oplossing door Ted Kallmyer, is een geweldige plek om te beginnen. Het is de afgelopen jaren een populaire keuze geweest vanwege het geen voedselbeperkingenbeleid. Geen enkel voedsel is verboden terrein - op voorwaarde dat het binnen uw dagelijkse of wekelijkse doelen past.

Vet verliezen EN spieren opbouwen?

De meeste mensen spiermassa verliezen bij het beperken van calorieën. Het kost veel moeite om de spiertonus te behouden - en het is zelfs nog lastiger om spieren op te bouwen terwijl je vet verliest.

Daar zijn geweldige middelen voor.

 • POPULAIR Old School New Body van Steve Holman is een geweldig programma die zich richt op kortere trainingen (maximaal 90 minuten per week), terwijl u vet verliest en spieren opbouwt. Leeftijd is hier geen excuus, want de auteur is gescheurd en in de vijftig!

De eenvoudigste oplossing

Als u over het budget beschikt, zijn caloriegecontroleerde maaltijden de meest efficiënte manier om de juiste voeding te krijgen en gewicht te verliezen.

 • POPULAIR Dieet-to-go is een van de beste leveringsprogramma's in de Verenigde Staten. Als uw dagelijkse calorieën van de rekenmachine in het bereik van 1200-1500 liggen, dan is het Dieet-to-go-balans misschien een goede keuze voor u. Merk op dat de prijzen rond de $ 18-24 per dag liggen.

"Ik wilde je even laten weten hoeveel je site me de afgelopen 6 maanden heeft geholpen ...

... Ik heb deze calculator gebruikt om me te helpen af ​​te vallen. In totaal ben ik tot nu toe 50 kilo afgevallen, ik ging van maat 14 naar maat 6-8 ... ”

Referenties

Deze rekenmachine is ontwikkeld met behulp van de meest nauwkeurige methodologieën uit peer-reviewed onderzoek. Zie de Calorie Needs Guide voor een volledige uitleg.

 • [1] Snellere zelfgerapporteerde snelheid van eten hangt samen met hogere body mass index in een landelijk onderzoek onder vrouwen van middelbare leeftijd. Sook Ling Leong, Clara Madden, Andrew Gray, Debra Waters, Caroline Horwath Journal of the American Dietetic Association 1 augustus 2011 (volume 111 nummer 8 pagina's 1192-1197 DOI: 10.1016 / j.jada.2011.05.012)
 • [2] Modellering van gewichtsverlies om te voorkomen dat het lichaamsgewicht terugkeert. Kevin D Hall en Peter N Jordan, American Journal of Clinical Nutrition December 2008 (Vol. 88, nr. 6, 1495-1503doi: 10.3945 / ajcn.2008.26333) Link
 • MD Mifflin, ST St Jeor, et al. Een nieuwe voorspellende vergelijking voor het energieverbruik in rust bij gezonde individuen.
  J Am Diet Assoc 2005: 51: 241-247. Koppeling
 • Frankenfield DC, et al. Vergelijking van voorspellende vergelijkingen voor het metabolisme in rust bij gezonde niet-obese en obese volwassenen: een systematische review. J Am Diet Assoc. 2005; 105: 775-789. Koppeling
 • Frankenfield DC, et al. De Harris-Benedict-onderzoeken naar het menselijk basaal metabolisme: geschiedenis en beperkingen. 1998; 98: 439-445.
 • Manini, T. M., Everhart, J. E., Patel, K. V., Schoeller, D. A., Colbert, L. H., Visser, M., ... Harris, T. B. (2006). Dagelijks energieverbruik en sterfte onder ouderen. Jama, 296(2), 171-179. Koppeling


Bekijk de video: 5000 CALORIE BURN CARDIO CHALLENGE! (Augustus 2022).