Informatie

Zwangerschap Calorie Calculator

Zwangerschap Calorie CalculatorWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De beste methode voor het bepalen van de juiste calorie-inname tijdens de zwangerschap is het volgen van de gezondheid van de baby en de verwachte gewichtstoename.

Dit kunt u het beste doen met de hulp van uw arts en / of ob-gyn.

De suggesties of berekeningen op deze pagina zijn slechts een richtlijn - u moet altijd een arts of voedingsdeskundige raadplegen in zaken die van invloed zijn op de gezondheid van uw baby.

Het doel is hier om een ​​goede gewichtstoename tijdens de zwangerschap te garanderen.

Hoeveel calorieën?

De gemiddelde gewichtstoename tijdens de zwangerschap van 9 maanden is 26 pond (12 kilogram).

De totale energiekosten van zwangerschap worden geschat op 77.000 calorieën [2]. Over 9 maanden is dit gemiddeld 285 calorieën per dag.

Britse aanbevelingen vraag om een ​​extra verhoging van 200 calorieën per dag - alleen in het 3e trimester. Dit geldt echter niet voor vrouwen met ondergewicht of vrouwen die tijdens de zwangerschap hun fysieke activiteit voortzetten.

Veranderingen in energie-eisen

Onderzoek toont aan dat de energiebehoeften per trimester verschillend zijn; Een verhoging van 5%, 10% en 25% van het basaal metabolisme vóór de zwangerschap is het overeengekomen cijfer [3].

Gezien deze bevindingen het is het beste om de calorie-inname bij elk trimester te verhogen. Gebaseerd op de schatting van 285 calorieën per dag in totaal - komt dit neer op:

  • Eerste trimester - 85 extra calorieën
  • Tweede trimester - 285 extra calorieën
  • Derde trimester - 475 extra calorieën

De bovenstaande rekenmachine houdt rekening met uw caloriebehoeften vóór de zwangerschap (op basis van leeftijd, lengte en activiteitsniveaus) en voegt vervolgens de extra calorieën toe die nodig zijn om een ​​gezonde baby te laten groeien.

Fat Gain is goed

Het is belangrijk om in acht te nemen dat vetaanwinst tijdens de zwangerschap is belangrijk omdat het een buffer vormt voor de energieopslag die zal worden gebruikt tijdens borstvoeding na de geboorte. Moeders die niet voldoende in gewicht toenemen, lopen risico op vroeggeboorte en baby's met ondergewicht.

Dit is geen excuus voor slechte voeding, omdat het eetgedrag van een moeder het gewicht van het kind beïnvloedt. Dit is duidelijker wanneer de moeder een hogere inname van suikerrijk voedsel heeft (zoals frisdrank enz.).

Als u borstvoeding geeft, gebruik dan onze caloriecalculator voor moeders die borstvoeding geven.

  • C. S. Williamson, Voeding tijdens de zwangerschap, Nutrition Bulletin, Vol 31 Issue 1 Pagina 28-59 maart 2006
  • FAO / WHO / UNU (2004) Verslag van een gezamenlijk FAO / WHO / UNU-deskundigenoverleg. Menselijke energie-eisen. FAO Technical and Paper Series, nr. 1, 2004.
  • Prentice AM, Spaaij CJ, Goldberg GR et al. (1996) Energievereisten van zwangere en zogende vrouwen. European Journal of Clinical Nutrition 50 (Suppl. 1): 82-110.
  • Phelan, S., Hart, C., Phipps, M., Abrams, B., Schaffner, A., Adams, A., Wing, R. (2011). Maternaal gedrag tijdens de zwangerschap heeft invloed op het obesitasrisico van de nakomelingen. Experimenteel diabetesonderzoek, 2011. Link
  • Vause, T., Martz, P., Richard, F., Gramlich, L. (2006). Voeding voor gezonde zwangerschapsresultaten. Toegepaste fysiologie, voeding en metabolisme, 31(1), 12-20. Koppeling

Ik wilde even zeggen hoe geweldig deze site is. De rekenmachines voor macronutriënten en dagelijkse caloriebehoeften die ik altijd gebruik. Dank u!

-


Bekijk de video: HOW TO MEASURE THE CALORIES YOU BURN HINDI (Augustus 2022).