Informatie

Drinken om af te vallen

Drinken om af te vallen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Drinken om af te vallen

Als je probeert vet te verliezen, is wat je drinkt net zo belangrijk als wat je eet. Veel dranken en vruchtensappen bevatten veel suikers en helpen niet om vet te verliezen.

Drink veel water

De nummer één regel! Drink veel water! De voordelen zijn talrijk en het onderzoek is zeker: het vervangen van calorische dranken met water leidt tot een gewichtsverlies van 2-2,5%.

Lees meer over waarom water nodig is voor optimaal gewichtsverlies.

Verminder de alcohol

We hebben allemaal gehoord van de term ‘bierbuik’ of ‘bierpot’. Het is echter niet alleen de consumptie van grote hoeveelheden bier die ons dik kan maken. Alcohol heeft andere eigenschappen die vetverlies zoveel moeilijker kunnen maken.

Alles met mate - en als het gaat om alcohol, moeten een of twee drankjes een maximum zijn.

Echter alcohol verstoort het vermogen van het lichaam om vet te verbranden. De meesten van ons weten hoe groot alcoholgebruik de leverfunctie negatief kan beïnvloeden. De lever is een van de organen die voornamelijk verantwoordelijk is voor het metaboliseren van vet.

Alcohol is ook een sterk diureticum (waardoor het lichaam water spoelt), wat volledig in strijd is met het advies om veel water te drinken.

Veel alcoholen (bier) bevatten ook een hoog aantal calorieën. Alcohol heeft 7 calorieën per gram (iets onder het vet dat 9 calorieën per gram bevat).

Binge-drinken is geen optie voor iedereen die gewicht wil verliezen en gezonder wil worden.

Doe het niet! Blijf bij licht bier of af en toe een wijntje.

Hoe zit het met koffie?

Ja, we hebben allemaal te horen gekregen dat we te veel koffie drinken. Maar om eerlijk te zijn - een kopje of twee per dag heeft geen invloed op een programma voor gewichtsverlies. Overdrijf het gewoon niet.

Veel dieetpillen en supplementen bevatten cafeïne als onderdeel van de actieve ingrediënten, maar dit betekent niet dat we veel koffie moeten gaan drinken. Als je echt serieus bent, probeer dan de hoeveelheid vetrijke melk te minimaliseren (geen romige latte's).

Cafeïne is een diureticum en kan vochtverlies veroorzaken, dus vergeet niet om extra water te drinken als je koffie drinkt.

Wees voorzichtig als u naar restaurants gaat en hun koffiespecialiteiten en gastronomische soorten bestelt, omdat ze vaak vol calorieën zitten. Pas vooral op voor McDonald's en Burger King's Iced Coffee en andere op ijs gebaseerde koffiedranken.

Dieetdranken en caloriearme dranken

Thee, lightdrankjes, light frisdrank zijn prima om te drinken - maar onthoud - water is de beste manier om je lichaam te hydrateren. Veel zogenaamde sportdranken bevatten vaak een hoog suikergehalte en mogen alleen met mate worden geconsumeerd.

Dieetsoda's bevatten weinig of geen calorieën, maar lijken vooralsnog geen verband te houden met gewichtsverlies. Ongelooflijk, onderzoek toont dat aan consumptie van kunstmatig gezoete dranken hangt samen met gewichtstoename!.

Dit kan te wijten zijn aan kunstmatige zoetstoffen die ertoe leiden dat mensen hunkeren naar het echte (suikerachtige voedsel). Of het kan een psychologisch effect zijn ("Ik heb de hele dag light frisdrank gedronken - dus nu mag ik deze cake eten").

 • Chen, L., Appel, L. J., Loria, C., Lin, P. H., Champagne, C. M., Elmer, P. J.,… Caballero, B. (2009). Vermindering van de consumptie van met suiker gezoete dranken wordt geassocieerd met gewichtsverlies: de PREMIER-proef. Het Amerikaanse tijdschrift voor klinische voeding, 89(5), 1299-1306. Koppeling
 • Tate, D.F., Turner-McGrievy, G., Lyons, E., Stevens, J., Erickson, K., Polzien, K., ... Popkin, B. (2012). Vervanging van calorische dranken door water of dieetdranken voor gewichtsverlies bij volwassenen: belangrijkste resultaten van de gerandomiseerde klinische studie Choose Healthy Options Consciously Everyday (CHOICE). Het Amerikaanse tijdschrift voor klinische voeding, 95(3), 555-563. Koppeling
 • Stookey, J. D., Constant, F., Popkin, B. M., Gardner, C. D. (2008). Drinkwater wordt geassocieerd met gewichtsverlies bij vrouwen met overgewicht, onafhankelijk van dieet en activiteit. Obesitas, 16(11), 2481-2488. Koppeling
 • Fowler, S.P., Williams, K., Resendez, R.G., Hunt, K.J., Hazuda, H.P., Stern, M.P. Voeden van de obesitas-epidemie? Kunstmatig gezoet drankgebruik en gewichtstoename op lange termijn. Obesitas, 16(8), 1894-1900. Koppeling


Bekijk de video: Wat Warm Water Met Citroen Met Je Kan Doen! (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Nar

  Daarin zit iets. Duidelijk, hartelijk dank voor de informatie.

 2. Gardakazahn

  Slaap er een nachtje over.

 3. Mezijind

  Soms zijn er objecten en erger

 4. Norris

  Pardon voor wat ik moet ingrijpen ... vergelijkbare situatie. Klaar om te helpen.

 5. Baktilar

  Super goed!Schrijf een bericht