Informatie

Gids voor gewichtsverlies De simpele waarheid

Gids voor gewichtsverlies De simpele waarheidWe are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Nutri-this, diet-that, Paleo, Zone, South Beach, gewichtsverlies kan allemaal erg verwarrend zijn - zo niet overweldigend.

Hier zijn enkele basisprincipes om je op weg te helpen op je reis van transformatie.

Gewichtsverlies of vetverlies?

Als we het hebben over afvallen, willen we ons echt concentreren verliezen vet.

Gewichtsverlies kan spier, water (vocht) of vet zijn. Als je op de weegschaal staat, heb je geen idee wat je lichaamssamenstelling is - dus weeg jezelf niet te veel - het kan echt hersenspellen spelen.

In plaats daarvan:

 • Meet uw lichaamsvetpercentage en houd bij hoe dit verandert.
 • Meet je taille met een meetlint.
 • Maak elke week foto's van jezelf.
 • Let op of je kleding losser wordt.

Ons gewicht fluctueert altijd (soms als gevolg van vochtretentie en menstruatietiming bij vrouwen). De weegschaal is dus niet het ideale hulpmiddel om gewichtsverlies te meten, maar is wel handig om patronen in de tijd te volgen.

Hoe verlies ik vet?

Kort samengevat: het is een simpele wet van energie-inname en -uitgaven. Meer eten dan je gebruikt, betekent dat je aankomt. Meer verbranden dan je eten betekent dat je afvalt ...

De echte uitwerking hiervan is helaas niet zo eenvoudig. Vet verliezen (voor de meeste mensen) wel moeilijk - went aan het idee, dan zul je niet zo veel worstelen met teleurstelling.

Er zijn 5 principes waarmee u rekening moet houden:

 1. Dieet (voeding): Een gezond portie gecontroleerd maaltijdplan is essentieel.
 2. Cardio (oefening): Door je spieren te trainen en je hartslag te verhogen, verbrand je extra calorieën.
 3. Toewijding (consistentie): Je zult gewoontes moeten aanpakken.
 4. Doelen: Schiet op realistische doelen voor gewichtsverlies, zoals 1-2 pond per week.
 5. Krachttraining: Laat spieren groeien en herstellen voor extra calorieverbranding en om spierverlies te voorkomen.

Het is mogelijk om vet te verliezen met het juiste dieet alleen (voor sommige mensen) - maar de beste kans op succes is om al deze principes toe te passen. Zelfs het perfecte dieetplan kan mislukken als je je er niet aan kunt houden.

Moet ik krachttraining doen?

Gewichtstraining (of krachttraining) is niet essentieel om vet te verliezen, maar het helpt wel.

Een training met gewichten (of lichaamsgewicht) verhoogt de stofwisseling gedurende de hele dag en helpt bij het opbouwen van droge spieren. Spier is metabolisch actief - het heeft brandstof nodig - en helpt je daarom meer calorieën te verbranden altijd. Als je denkt aan krachttraining - denk hier eens over na:

Wil ik dat mijn lichaam sterk en nuttig is, of is mijn lichaam alleen voor mensen om naar te kijken?

Kan ik geen maaltijden overslaan?

Het lijkt natuurlijk het gemakkelijkste om te doen, maar het klopt niet helemaal.

"Ik moet afvallen, dus ik ga mezelf verhongeren".

Dit is waar dingen een beetje verwarrend worden.

Verhonger het lichaam te veel, en het krijgt de hint en vertraagt ​​- je voelt je geïrriteerd, vermoeid, en begint zowel spieren als vet te verliezen. Nadat je je een weg hebt banen door hongergevoelens en dromen over eten, is de kans groot dat je eetbuien krijgt of begint te eten zoals je gewend was.

Raad eens wat er daarna gebeurt? Het gewicht stapelt zich op omdat je lichaam nog steeds in 'langzame' modus is. Bij vetverlies draait alles om het verminderen van calorieën, maar een te lage calorie-inname zal problemen veroorzaken.

Moet ik sporten?

Er zijn maar weinig mensen die vet hebben verloren (en onderhouden), zonder dat beweging een onderdeel van hun leven wordt.

Cardiovasculaire conditie heeft veel voordelen voor de gezondheid - het houdt vooral uw hart sterk. Door een of andere vorm van lichaamsbeweging als een natuurlijk onderdeel van uw leven op te nemen, krijgt u een nog grotere kans op succes.

Onthoud gewoon consistentie! Cardio-oefeningen kunnen zoiets zijn; stevig wandelen, joggen, fietsen, zwemmen, loopband, elliptische trainer.

Hoeveel calorieën kunnen worden verbrand met verschillende oefeningen?.

Moet ik geld uitgeven om af te vallen?

Nee. Als je voldoende voedingskennis en heel veel motivatie hebt, kun je je eigen levensstijl veranderen. De meesten van ons hebben echter niet de tijd of knowhow om het alleen te doen, dus betalen we iemand anders om een ​​vetverliesprogramma te ontwerpen, uit te leggen of aan te passen.

Werken online programma's voor gewichtsverlies?
The Journal of the American Medical Association (JAMA) besloot dat gestructureerde online gewichtsverliesprogramma's beter werkten dan 'gewoon rondkijken'. 'Deelnemers die een gestructureerd gedragsbehandelingsprogramma kregen met wekelijks contact en geïndividualiseerde feedback hadden beter gewichtsverlies vergeleken met de links naar educatieve websites.”

Er zijn zoveel diëten om uit te kiezen?

Er zijn honderden diëten. Sommige diëten werken voor sommigen, andere niet. Er zijn andere diëten die duidelijk defect zijn.

Hier volgen enkele eenvoudige richtlijnen.

 • Vermijd extremen (bijv. Zeer koolhydraatarm of zeer vetarm).
 • Leer meer over koolhydraten, eiwitten en vetten.
 • Wees niet bang voor vet (het is niet de vijand). Onderzoek toont aan dat diëten met een matig vetgehalte net zo goed of beter zijn dan diëten met een laag vetgehalte.
 • Lees meer over hele voedingsmiddelen en leer hoe u uw inname van bewerkte voedingsmiddelen kunt verminderen.
 • Er is geen one-size-fits-all programma voor gewichtsverlies.
 • Er zijn geen magische kogels of wondermiddelen.
 • Er is absoluut ELKE kans dat je jezelf kunt transformeren.
 • Het is heel goed mogelijk dat u het vet verliest en gezonder wordt.
 • Geloof in jezelf.

We hebben een aantal beoordelingen van veel populaire programma's voor gewichtsverlies. We doen ons best om objectiviteit te proberen, maar de realiteit is - twee verschillende mensen kunnen twee verschillende resultaten behalen met hetzelfde programma!

Waar moet ik beginnen?

 1. Ruim je dieet op: Weg met frisdrank, geraffineerde suikers en geraffineerde koolhydraten. Het elimineren van bewerkte voedingsmiddelen zorgt meestal voor alle drie.
 2. Ga aan de slag: Begin met trainen, ook al is het maar een klein beetje elke dag.
 3. Krijg ondersteuning: de steun van familie, vrienden of een gemeenschap voor gewichtsverlies kan echt helpen.
 4. Kies een goed dieetplan: Voor degenen die worstelen met het ontwerpen van hun eigen.

Kan het voor mij werken?

Hier is de truc: we zijn allemaal uniek.

Verschillende fysieke kenmerken, verschillende genetica. Dit is waarom ieder van ons iets andere dingen zal moeten doen om het vetverlies op gang te krijgen.

Wees voorbereid op een langdurige verbintenis, een geloof in verandering en een nieuwe levensstijl. Gewichtsverlies helpt u niet alleen om u emotioneel en fysiek beter te voelen, maar het bespaart u ook geld door de kosten voor ziektekosten en levensverzekeringen te verlagen.

Je kunt het. Zeg maar dag tegen slachtoffer zijn. Stap voor stap stap voor stap kun je je doelen bereiken. Je kunt struikelen, misschien heb je tegenslagen - maar onthoud - falen is niet dodelijk!

 • Rosenberg, M. (1998). Gewichtsverandering bij gebruik van orale anticonceptie en tijdens de menstruatiecyclus: resultaten van dagelijkse metingen. Anticonceptie, 58(6), 345-349. Koppeling
 • Jakicic, John M., et al. 'Positie van American College of Sports Medicine. Passende interventiestrategieën voor gewichtsverlies en preventie van gewichtstoename voor volwassenen. " Geneeskunde en wetenschap in sport en beweging 33.12 (2001): 2145-2156. Koppeling
 • McManus, K., Antinoro, L., Sacks, F. (2001). Een gerandomiseerde gecontroleerde studie van een vetarm dieet met matig vetgehalte in vergelijking met een vetarm dieet met laag energieverbruik voor gewichtsverlies bij volwassenen met overgewicht. Internationaal tijdschrift voor obesitas en aanverwante stofwisselingsstoornissen: tijdschrift van de International Association for the Study of Obesity, 25(10), 1503-1511.Link
 • Noakes, M., Keogh, J. B., Foster, P. R., Clifton, P. M. (2005). Effect van een energiebeperkt eiwitrijk vetarm dieet in vergelijking met een conventioneel koolhydraatarm, vetarm dieet op gewichtsverlies, lichaamssamenstelling, voedingsstatus en markers van cardiovasculaire gezondheid bij vrouwen met obesitas. Het Amerikaanse tijdschrift voor klinische voeding, 81(6), 1298-1306. Koppeling
 • Ballantine, P. W., Stephenson, R. J. (2011). Help me, ik ben dik! Sociale ondersteuning in online afslanknetwerken. Journal of Consumer Behavior, 10(6), 332-337. Koppeling
 • Tate, D.F., Wing, R.R., Winett, R.A.Internettechnologie gebruiken om een ​​programma voor gedragsafvallen af ​​te leveren. Jama, 285(9), 1172-1177. Koppeling


Bekijk de video: De waarheid over snel afvallen met SHAKES (Augustus 2022).