Informatie

Wat zou Jezus eten?

Wat zou Jezus eten?We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wat zou Jezus eten?: Het ultieme programma om goed te eten, je goed te voelen en langer te leven, geschreven door Don Colbert M.D., verkent het leven van Jezus en kijkt uitgebreid naar voedingsmiddelen die in de Bijbel worden genoemd.

Colbert zegt: "Als je Jezus echt op elk gebied van je leven wilt volgen, kun je je eetgewoonten niet negeren". Hij schetst een programma op basis van natuurlijk voedsel en joodse voedingstradities dat niet alleen je gezondheid verbetert, maar je ook helpt de spirituele aspecten van je dieet te onderzoeken.

Het basisconcept van het dieet is dat we mogen geen voedsel consumeren dat geen deel uitmaakte van het dieet van Jezus zou hebben gegeten.

Jesus Diet Basics

Colbert legt uit dat Jezus een mediterraan dieet at, gebaseerd op gezond, onverwerkt voedsel in overeenstemming met oude Joodse voedingswetten.

Op basis van zijn onderzoek concludeerde hij dat het dieet van Jezus vis, volkorenbrood, olijven, vijgen, dadels en rode wijn zou bevatten. Vis was overal verkrijgbaar en werd waarschijnlijk dagelijks gegeten, terwijl rood vlees slechts af en toe, misschien eens per maand, zou worden gegeten.

Voedingsmiddelen die in de Bijbel verboden zijn, zoals varkensvlees, moeten worden vermeden, evenals alle bewerkte voedingsmiddelen, waaronder geraffineerd wit meel en suiker.

Wat zou Jezus eten is geen dieet in de traditionele zin, maar houdt eerder een verandering in de manier waarop u uw eetgewoonten benadert in. Naast het aanpassen van uw voedingspatroon, wordt u ook aangemoedigd om af te stemmen op de redenen achter uw gebruikelijke voedselkeuzes.

Als u denkt dat u niet klaar bent om het hele dieetplan te implementeren, raadt Colbert u aan om te beginnen met het veranderen van slechts één ding tegelijk. Vervang bijvoorbeeld frisdrank door water of begin te koken met extra vergine olijfolie in plaats van boter.

Acceptabel voedsel

Vers fruit, groenten, volle granen, peulvruchten, vis, olijven, vijgen, dadels, rode wijn, olijfolie.

Voorbeeld dieetplan

Ontbijt

4 oz vers geperst vruchtensap of een klein stukje fruit
Havermout met walnoten en bessen

Lunch

Tonijnsalade
Tomaat, komkommer, snijsla
Balsamico-azijn en dressing van olijfolie

Avondeten

Linzensoep
1 sneetje volkoren brood met hummus
4 gram gegrilde zalm
Gestoomde broccoli met Parmezaanse kaas en bruine rijst
Salade met sla, wortel, tomaat en komkommer
Balsamico-azijn en dressing van olijfolie
4 oz rode wijn

Oefende Jezus?

Jezus bracht een groot deel van zijn dagen door met wandelen en dit is de aanbevolen vorm van lichaamsbeweging. Dieters worden aangemoedigd om elke dag te gaan wandelen.

Kosten en lasten

Wat zou Jezus eten?: Het ultieme programma om goed te eten, je goed te voelen en langer te leven, kost $ 14,99.

Voordelen

 • Zal lijners aanspreken die kracht en motivatie vinden in spiritualiteit.
 • Mediterrane diëten worden in het wetenschappelijk onderzoek goed ondersteund omdat ze gezondheidsbevorderend zijn.
 • Kijkt naar voeding vanuit het unieke perspectief van oude Joodse wetten en gebruiken.
 • Laat met mate wijn drinken.
 • Geen speciaal voedsel vereist.

Nadelen

 • Niet specifiek gericht op gewichtsverlies.
 • Zal waarschijnlijk niet in de smaak vallen bij lezers die het christelijk geloof niet volgen.
 • Sommige lezers zijn misschien beledigd door enkele van de aannames in het boek vanwege verschillende interpretaties van de Bijbel.

Een Back to Basics-dieet

Wat zou Jezus eten zal een beroep doen op lijners die inspiratie kunnen vinden om hun levensstijl te veranderen door verbinding te maken met hun geloof. Vooral het gebruik van gebed voor het eten van een maaltijd kan het bewustzijn van voedselkeuzes vergroten en de kans op overmatig eten verminderen.

Hoewel de exacte samenstelling van het dieet van Jezus omstreden is, biedt The Jesus Diet lijners een 'back to basics'-benadering die qua voedingswaarde gebalanceerd is en in de wetenschappelijke literatuur wordt gedemonstreerd om succesvol gewichtsbeheer te ondersteunen en om een ​​algemene goede gezondheid te bevorderen.

Door Mizpah Matus B.Hlth.Sc (Hons)

  Referenties:
 • Esposito, K., Marfella, R., Ciotola, M., Di Palo, C., Giugliano, F., Giugliano, G.,… Giugliano, D. (2004). Effect van een mediterraan dieet op endotheeldisfunctie en markers van vaatontsteking bij het metabool syndroom: een gerandomiseerde studie. Jama, 292 (12), 1440-1446. koppeling
 • Knoops, KT, de Groot, LC, Kromhout, D., Perrin, AE, Moreiras-Varela, O., Menotti, A., Van Staveren, WA Mediterraan dieet, leefstijlfactoren en 10-jaarssterfte bij oudere Europese mannen en vrouwen: het HALE-project. Jama, 292 (12), 1433-1439. koppeling

Laatst beoordeeld: 10 januari 2017


Bekijk de video: Samen eten wij. Sela (Augustus 2022).